Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Škoda opět rozjásal Litavku. Příbram doma podruhé v řadě zvítězila

Exbrněnský kanonýr Milan Škoda se v dresu Příbrami prosadil i ve třetím ligovém utkání před vlastními příznivci, tentokrát proti Českým Budějovicím. Po brzkém zásahu Marka Alvira zdvojnásobil náskok nového zaměstnavatele a stanovil konečný výsledek 2:0.  

Michal Škoda z Příbrami se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Očekával se vyrovnaný zápas, ale Středočeši už od úvodu dominovali a brzy rozhodli. V 9. minutě obehrál na pravé straně dva obránce Alvir a před brankářem Staňkem nezaváhal.

S chorvatským záložníkem si hosté nevěděli rady i nadále. Ve 13. minutě měl další šanci, ale ztroskotal na hostujícím gólmanovi, a po dalších deseti minutách vyzněl jejich souboj opět lépe pro Staňka.

Budějovičtí nezvládali pokrývat kraje hřiště a dlouho odolávali pouze díky strážci své svatyně, ale i na něj přišla ve vytrvalém dešti slabá chvíle. Deset minut před pauzou sice dokázal vytlačit hlavičku Polidara, jenže míč mu vyklouzl z náručí k nabíhajícímu Škodovi, který zdvojnásobil náskok Příbrami.

Do druhé půle vstoupili Jihočeši aktivněji. Domluva v kabině zřejmě zabrala, ale nebezpečí z jejich kopaček nepřicházelo a domácí si dvoubrankový náskok chytře hlídali. A pokud byla možnost, hned se snažili alespoň ze střední vzdálenosti ohrozit Staňka.

Když už se hosté dostali do první šance, tak Schranz v 69. minutě nedokázal vyzrát na vyběhnuvšího gólmana Boháče. Stejně skončil souboj obou fotbalistů také v samotném závěru.

Příbram tak bez větších problémů dovedla zápas do vítězného konce a potvrdila, že se jí doma vede a v součtu s baráží neprohrála u Litavky poosmé za sebou. České Budějovice utrpěly druhou porážku v sezoně.

1. FK Příbram - Dynamo České Budějovice 2:0 (2:0)

Branky: 9. Alvir, 35. Škoda. Rozhodčí: Berka - Flimmel, Vlček. ŽK: Polidar - Javorek, Novák, Mršič, Kladrubský, Mustedaganič. Diváci: 3186.

Příbram: Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Antwi - Alvir (90.+2 Jablonský), Rezek, Soldát, Zeman (88. Hájek) - Polidar - Škoda (85. Dramé). Trenér: Nádvorník.

České Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský - Schranz, Havelka (46. Čavoš), Javorek, Kulhánek (46. Mustedaganič), Mršič (60. Táborský) - Ledecký. Trenér: Horejš.

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Očekávali jsme těžký zápas, soupeři start ligy vyšel. Ale rozhodlo se už před přestávkou. Sehráli jsme svůj nejlepší poločas a předvedli velkou kvalitu. Tak bychom se chtěli prezentovat pravidelně - jen jsme měli přidat už v prvním poločase třetí rozhodující gól. I proto jsem nabádal o půli hráče, aby byli obezřetní a nepustili soupeře do hry. Zvládli to výborně a já jim chci poděkovat, celý duel výborně odpracovali."

David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Příbram vyhrála naprosto zaslouženě, my jsme padli na zadek. Byl to nejhorší zápas, co jsem u týmu. Takhle se o body nehraje, jsem z toho moc zklamaný. Špatně bylo všechno - nasazení, souboje, domácí měli na všech postech lepší hráče. O přestávce ani nemělo cenu křičet, kluci věděli, že to nezvládají, a pokud bych mohl, vystřídal bych pět lidí. Příbram pak utkání kontrolovala. Chci se omluvit fanouškům, kteří za námi dorazili, tak se v lize nehraje. Hned po konci jsem v šatně řekl, že teď se teprve ukáže, jaký jsme tým a jakou máme skutečnou sílu. Byl to po nás tvrdý direkt."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články