Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

SOUHRN 30. KOLA: Slavia sestřelila Plzeň a má titul. Jablonec na druhém místě Spartě uniká

Hotovo. Slavia měla sice titul jistý ještě před zápasem s Plzní, ale potvrdila ho z pilnosti pěti góly. Sparta, jediný možný konkurent v boji o pohár, v Liberci vyválčila jen remízu 2:2 a bude se muset rvát o druhé místo. To drží rozjetý Jablonec, který i v deseti přehrál Olomouc 3:1. Problémy potvrdilo Slovácko, které prohrálo 0:1 s Mladou Boleslaví a může přijít o čtvrtou příčku. Poslední Opava remizovala 1:1 s Bohemians a její naděje na záchranu už jsou jen teoretické. Neuspěla ani Příbram, která padla s Českými Budějovicemi 0:1 a ztrácí šest bodů na první nesestupové místo Teplic.

Radost fotbalistů Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Slavia - Plzeň 5:1

V jednoznačnou záležitost se změnilo očekávané utkání 30. ligového kola mezi Slavií a Plzní. Sešívaní v něm deklasovali ambiciózního soupeře 5:1 a třetí titul v řadě, o kterém bylo rozhodnuto již před úvodním hvizdem, stvrdili. Brankami se pod výsledek podepsali Tomáš Holeš, Mick van Buren, Alexander Bah, Nicolae Stanciu a jeden gól si Viktoria, za kterou se prosadil Miroslav Káčer, vstřelila sama.

Liberec - Sparta 2:2

Šlágr 30. ligového kola vítěze nepoznal. Domácí Liberec sice po dvou brankách Jakuba Peška vedl v 50. minutě 2:0 a mohl přidat i třetí gól, nicméně Sparta trefami Davida Moberga Karlssona a Adama Hložka dokázala vyrovnat na konečných 2:2. Pražané venku v nejvyšší soutěži nezvítězili popáté za sebou. Rivalové ze Slavie proto s předstihem mohou slavit třetí titul v řadě.

Jablonec - Olomouc 3:1

Jablonecká série pokračuje. Rozjetý celek trenéra Petra Rady bodoval v desátém ligovém zápase za sebou a jen dvakrát remizoval. S Olomoucí sice brzy prohrával, když se trefil Látal, a po vyloučení Kratochvíla ještě po půhodině šel do deseti, přesto po dvou trefách Schranze a jedné Doležala dokázal otočit výsledek. Po výhře 3:1 dál drží druhé místo v tabulce. Olomouc prohrála druhý zápas za sebou a na výhru čeká už čtyři utkání.

Pardubice - Karviná 2:2

Gól Lukáše Bartošáka devět minut před koncem stanovil výsledek 2:2 v utkání 30. kola nejvyšší soutěže mezi Pardubicemi a Karvinou. Hosté nejprve vedli po penaltě Kristi Qoseho, za domácí bleskově srovnal Pavel Černý a Cadu po změně stran z dalšího pokutového kopu otočil skóre. Bartošák ale v 81. minutě dokázal srovnat. Ligový nováček popáté v řadě neprohrál a zůstává sedmý, dvanáctí Slezané po dvou nezdarech bodovali.

Teplice - Zlín 0:0

Teplice se sestupovým pozicím společně se Zlínem příliš nevzdálily. Měření sil dopadlo smírně 0:0 a mužstva si tak rozdala po bodu. Hosté pod vedením Bohumila Pánika neprohráli poprvé po šesti zápasech. Domácí po druhé bezbrankové remíze za sebou drží v neúplné tabulce dál čtyřbodový náskok na sestupové příčky.

Slovácko - Mladá Boleslav 0:1

V posledních týdnech se zasekli a ne a ne se vrátit zpátky do herní pohody. Fotbalisté Slovácka si připsali už čtvrtou porážku z posledních pěti duelů, když doma nečekaně padli s Mladou Boleslaví 0:1. Tým z Uherského Hradiště kvůli tomu může přijít o čtvrtou příčku tabulky.

Ostrava - Brno 1:1

Brno vybojovalo bod za remízu 1:1 v Ostravě. Na gól domácího Davida Buchty z 53. minuty dokázal 11 minut před koncem odpovědět střídající Peter Štepanovský. Zbrojovka remizovala podruhé za sebou a ztrácí tři body na patnácté Teplice, které mají nedělní zápas se Zlínem k dobru.

Příbram - České Budějovice 0:1

Trvalo to dlouho. Hodně dlouho. Jedenáctkrát v řadě odešli fotbalisté Českých Budějovic z ligového zápasu bez výhry. Nyní je ale série u konce. Jihočeši uspěli na půdě o udržení bojující Příbrami, kde triumfovali 1:0. Jedinou branku dal krásnou trefou z přímého kopu Benjamin Čolič, který tak stylově oslavil 100. zápas v nejvyšší české soutěži. Domácí naopak neproměnili penaltu.

Opava - Bohemians 1905 1:1

Naděje fotbalistů Opavy, že se přeci jenom ještě udrží v nejvyšší soutěži, se už dostala do oblasti pouhé teoretické šance. Slezané sice měli ve 30. kole dobře rozjeté utkání proti Bohemians 1905 díky proměněné penaltě, kterou hosté naopak nedali. Pražané ale v druhé půlce vyrovnali na konečných 1:1. SFC tak potvrdil trápení, když na výhru čeká sedm duelů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články