Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pešek dvakrát překonal Nitu, Sparta po stíhací jízdě bere bod a Slavia titul

Šlágr 30. ligového kola vítěze nepoznal. Domácí Liberec sice po dvou brankách Jakuba Peška vedl v 50. minutě 2:0 a mohl přidat i třetí gól, nicméně Sparta trefami Davida Moberga Karlssona a Adama Hložka dokázala vyrovnat na konečných 2:2. Pražané venku v nejvyšší soutěži nezvítězili popáté za sebou a na druhý Jablonec ztrácí tři body  mají však k dobru domácí zápas s Plzní. Rivalové ze Slavie mohou s předstihem slavit třetí titul v řadě.

Utkání Liberec - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Reprízu posledního finále domácího poháru začali aktivněji hosté, Plavšičova "pumelice" z dálky ale ve 4. minutě skončila nad a o chvíli později Karabacovu střelu z vápna zblokoval Chaluš. Sedmnáctiletý záložník Karabec neuspěl ani ve 25. minutě, kdy jeho přízemní pokus proletěl těsně vedle tyče.

Skóre paradoxně otevřel Slovan ze své první akce. Rondič přihrál Peškovi, který se zbavil Sáčka a střelou po zemi překonal gólmana Nitu.

Pražané mohli odpovědět za pět minut, jenže kapitán Dočkal z přímého kopu ze 17 metrů přestřelil. V nastavení úvodního dějství Rondič po Koscelníkově centru před branku zblízka překopl branku.

Druhého zásahu se však Severočeši dočkali pět minut po přestávce. Rondič poslal ze vzduchu míč dopředu na Peška, jenž opět utekl Sáčkovi a střelou pod břevno se nemýlil.

Hostující trenér Vrba poslal do hry Karlssona a s jedenácti góly nejlepšího ligového střelce týmu Juliše, který nastoupil poprvé od února. V 65. minutě málem Pešek po Čelůstkově chybě a dalším úniku dokonal hattrick, zamířil však těsně vedle.

"Mrzí mě to hodně. Bylo by po zápase, Sparta by už neudělala nic. Když jsem to nedal, narostla jim křídla," litoval Pešek.

Neproměněná šance ho mohla mrzet dvojnásob, jelikož sparťané v rozmezí 67. až 68. minuty vyrovnali. Nejprve po Sáčkově nahrávce Karlssonova výstavní střela z dálky zaplula do růžku Knoblochovy svatyně a vzápětí se Hložek prosadil přízemní ranou zpoza šestnáctky.

V 74. minutě Karlssonovu střelu Knobloch vytáhl na roh. Na druhé straně mohl rozhodnout střídající Mosquera, ale jeho pokus skončil mimo.

Sparta sice neprohrála čtvrté kolo po sobě, ale potvrdila, že se jí v Liberci v poslední době nedaří, když tam nevyhrála osmý z posledních devíti ligových duelů. Slovan doma v nejvyšší soutěži nezvítězil potřetí za sebou.

Slovan Liberec - Sparta Praha 2:2 (1:0)

Branky: 30. a 50. Pešek - 67. Karlsson, 68. Hložek. Rozhodčí: Orel - Kubr, Melichar - Pechanec (video). ŽK: Mikula, Sadílek, Rabušic, Faško - Wiesner, Bečka (asistent trenéra), Pavelka. Diváci: 850 (omezený počet).

Liberec: Knobloch - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula - Mara, Sadílek, Karafiát (77. Faško) - Koscelník, Rondič (77. Rabušic), Pešek (71. Mosquera). Trenér: Hoftych.

Sparta: Nita - Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko - Wiesner (54. Juliš), Pavelka, Dočkal (88. Trávník), Karabec (54. Karlsson), Plavšič - Hložek. Trenér: Vrba.

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Viděli jsme kvalitní zápas. Šli jsme do vedení brankou Kuby Peška. Chtěli jsme ještě využít okének v obraně soupeře. Jejich hráči se snaží hrát hodně konstruktivně a v obraně se někdy zapomínají. Využili jsme toho, Pešek dal druhou branku. Škoda, že nevyužil šance na hattrick, to bychom soupeře dorazili. Potom nám Sparta během dvou minut dala dvě krásné branky a utkání se okamžitě otočilo, místo 3:0 to bylo 2:2. Obě mužstva šla za vítězstvím. Měli jsme větší příležitosti, ale Milan Knobloch nás tam také při jedné příležitosti podržel. Utkání mělo velmi dobré parametry."

Pavel Vrba (trenér Sparty): "V prvních 15 minutách jsme podobně jako s Pardubicemi měli dvě tři situace, kde jsme mohli dát první gól. Mrzí mě, že jsme se nedostali do vedení, protože zápas by se vyvíjel jinak. Na druhou stranu si přiznejme, že Liberec vedl 2:0 a měl ještě jednu stoprocentní příležitost na 3:0. Kdyby to bylo 3:0, bylo by po zápase. Naštěstí jsme se zvedli, po krátkém čase jsme vyrovnali na 2:2. Měli jsme ještě dostatek času, abychom dali třetí gól. Zápas se hrál nahoru dolů, obě mužstva hrála na vítězství a měla ještě další šance na vstřelení třetí branky. Pro mě je to samozřejmě zklamání, ale vzhledem k vývoji je bod dobrý."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články