Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Předlouhá série bez výhry skončila. Budějovice se tří bodů dočkaly v Příbrami

Trvalo to dlouho. Hodně dlouho. Jedenáctkrát v řadě odešli fotbalisté Českých Budějovic z ligového zápasu bez výhry. Nyní je ale série u konce. Jihočeši uspěli ve 30. kole na půdě o udržení bojující Příbrami, kde triumfovali 1:0. Jedinou branku dal krásnou trefou z přímého kopu Benjamin Čolič, který tak stylově oslavil 100. zápas v nejvyšší české soutěži. Domácí naopak neproměnili penaltu a vzdaluje se jim záchrana.

Radost fotbalistů Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Příbram po vítězstvích v posledních dvou venkovních zápasech potřebovala konečně naplno bodovat i doma, ale utekl jí začátek zápasu. Ve 14. minutě ještě Novákovu ránu z 20 metrů dokázal brankář Šiman vyrazit, ale po dalších šesti minutách neměl čisté svědomí při přímém kopu Čoliče, který prošel přímo nad ním do sítě.

Bosenský obránce dal ve svém 100. utkání v české lize devátý gól, z toho sedmý v této sezoně. "Dlouho jsem se netrefil, ale takové pozice mám rád, jen jich v poslední době nebylo tolik. Dnes jsem z těch 23 metrů kopal dokonce dvakrát, podruhé to bohužel nevyšlo," uvedl Čolič.

Středočeši se vzpamatovali až po půlhodině hry. Výrazně dostat do utkání je mohla penalta, kterou po nepřehledné situaci za faul Čoliče a po přezkoumání u videa nařídil sudí Machálek. Jenže zkušený Pilík s velkou šancí naložil mizerně, jeho slabý pokus k pravé tyči brankář Vorel vyrazil. "Penalta nebyla ode mě tak razantní, brankář to dobře vystihnul. Dnes tohle bolí obzvlášť. Když už nedáte penaltu, těžko se vyhrává. Ani nevím, co na to říct," prohlásil smutně Pilík.

Příbram přes smolný okamžik nesložila zbraně, připsala si další střelecké pokusy a před pauzou byla znovu blízko k vyrovnání. Opět u toho byl Pilík, jehož pokus z přímého kopu skončil na břevně.

"Zase to mělo stejný scénář jako předchozí domácí zápasy. Nevstoupili jsme do utkání dobře. Trochu nás zaskočil krásný gól soupeře a pak jsme neproměnili penaltu. Přesto si myslím, že v těch chvílích už jsme byli lepším týmem. Ale až do konce jsme s výjimkou břevna po trestném kopu neměli velké šance," litoval příbramský trenér Jozef Valachovič.

Také po přestávce se domácí tlačili za vyrovnáním, ale tvrdá rána Treglera šla mimo tyče. S přibývajícími minutami příbramská převaha ustávala a v 70. minutě nechybělo mnoho, aby se Čolič podruhé trefil z přímého kopu. Domácí se snažili o zvrat řadou střídání, ale žádný další střelecký pokus již na Vorla nevyslali.

"Jsem nesmírně rád za celý klub, že po takové době máme zase tři body. Poslední zápasy už byly náročné psychicky, kabina se potřebovala zvednout. I proto jsme udělali v týdnu teambuilding v podobě večírku se sledováním Ligy mistrů. Hráči tvrdě bojovali a dnešní výhra jim je odměnou za to, jak poctivě pracují v tréninku," uvedl českobudějovický trenér David Horejš.

"Hráčům nemohu vyčíst, že by nebojovali, ale jen bych se vracel k předchozím zápasům. Z venku vozíme body, doma nedokážeme dát ani gól. Ale stále nic nevzdáváme, budeme chtít překvapit v dalším kole v Plzni," řekl Valachovič.

1. FK Příbram - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)

Branka: 20. Čolič. Rozhodčí: Machálek - Horák, Mikeska - Adam (video). ŽK: Obdržal, Kvída - Králik, Diop, Vorel, Horejš (trenér). Diváci: Diváci: 160 (omezený počet).

Příbram: Šiman - Kvída (77. Soldát), O. Kingue, S. Kingue, Mezera - Pilík, Zorvan, Tregler (85. Voltr), Obdržal (67. Dočekal), Vávra (77. Antwi) - Lubega. Trenér: Valachovič.

Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Novák - Brandner, Čavoš, Valenta (78. Talověrov), Havelka (66. Diop), Mršič (86. Vais) - Alvir. Trenér: Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články