Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

SOUHRN 27. KOLA: Slavia i Plzeň vítězí dál, Liberec je králem severu Čech

Před nedělním magnetem jara v Edenu fotbalisté vedoucí Slavie ani druhé Plzně nezaváhali. Sešívaní vydřeli hubenou výhru 1:0 na stadionu poslední Příbrami a před Viktorií, která koncertovala v Ostravě (2:0), mají stále náskok osmi bodů. Podještědské derby opanoval hostující Liberec, jenž po brance Tomáše Malinského zvítězil 1:0. Za pátý Jablonec poskočila v tabulce Sparta díky jednoznačnému triumfu 3:0 nad Teplicemi.

Klíčový moment utkání Příbram - Slavia. Petar Musa dává gól.
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Příbram – Slavia 0:1

Petar Musa spasil lídra tabulky. V držení míče podle očekávání sice vládli slávisté, ale Středočeši nevypustili žádný souboj. Domácí skvěle bránili, ale v 82. minutě už tlak favorita neustáli. Pražští obhájci titulu po koronavirové pauze i potřetí vyhráli a udržují vedení. Příbram poprvé pod trenérem Pavlem Horváthem prohrála a na předposlední Opavu ztrácí bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Příbram - Slavia

Ostrava - Plzeň 0:2

Třetí suverénní výkon po koronavirové pauze, třetí skalp soupeře. Fotbalisté Plzně vyhráli v Ostravě 2:0, pod trenérem Adriánem Gulou slavili posedmé v řadě a náskok vedoucí Slavie stáhli před nedělním vzájemným duelem na osm bodů. Do střelecké listiny se tentokrát zapsali Pavel Bucha, který ve 33. minutě proměnil penaltu, a střídající Jan Kovařík. Baník doma popáté za sebou nezískal plný počet bodů a klesl na sedmé místo.

Jablonec – Liberec 0:1

Jablonec se trápil a více šancí si vypracovali hosté. Přímý souboj o třetí místo v tabulce rozhodl v 80. minutě Tomáš Malinský. Slovan v nejvyšší soutěži porazil soupeře poprvé po pěti zápasech a naplno bodoval v sedmi z posledních osmi kol. Jablonec naopak vyhrál jediný z posledních šesti ligových duelů a klesl na čtvrtou příčku o dva body za Liberec.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Jablonec - Liberec

Sparta Praha - Teplice 3:0

Po nedělní kanonádě v Karviné si fotbalová Sparta připsala další jednoznačné vítězství. V rámci 27. kola přejela na Letné mátožné Teplice 3:0 a posunula se na páté místo. Vše podstatné se událo už v prvním poločase - dvakrát rozvlnil síť Libor Kozák a jednou Guélor Kanga, který chladnokrevně proměnil pokutový kop. "Skláři" potřetí v řadě venku prohráli bez vstřeleného gólu a zůstávají dvanáctí. 

Slovácko - Karviná 2:0

Slovácku se duel s Karvinou vydařil. Slezského soupeře totiž zdolalo 2:0 a oslavilo první vítězství po koronavirové pauze. Branky dávali v úvodu Marek Havlík a po něm před pauzou z pokutového kopu Vlastimil Daníček. 

České Budějovice - Olomouc 2:0

Dynamo konečně zabralo a na domácí půdě porazilo Olomouc 2:0. Jihočeši zvítězili v nejvyšší soutěži po čtyřech porážkách za sebou - postarali se o to ve druhém poločase Patrik Čavoš a Jiří Kladrubský. Sigma naopak nevyhrála už pět kol a v tabulce se propadla mimo elitní desítku. 

Mladá Boleslav – Zlín 1:1

Obě branky padly v úvodním poločase. Ševci vedli po vlastním gólu Alexeje Tatajeva, remízu vybojoval Středočechům Lukáš Budínský. Oba týmy nezvítězily ani ve třetím utkání po pauze, Zlín dokonce jako jediný stále čeká na první jarní výhru.

Opava - Bohemians 1905 0:1

Jarní jízda "Klokanů" se nezastavila ani v Opavě. Fotbalisté Bohemians totiž ve 27. kole udolali slezského soupeře 1:0 brankou Matěje Pulkraba a po čtvrtém vítězství v řadě poskočili na desáté místo v tabulce. Domácí naopak po dvou remízách kousali porážku, přestože byli v utkání aktivnějším týmem, a patří jim stále předposlední příčka. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články