Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bohemians se vezou na úspěšné vlně, výhru v Opavě trefil Pulkrab

Jarní jízda "Klokanů" se nezastavila ani v Opavě. Fotbalisté Bohemians totiž ve 27. kole udolali slezského soupeře 1:0 brankou Matěje Pulkraba a po čtvrtém vítězství v řadě poskočili na desáté místo v tabulce. Domácí naopak po dvou remízách kousali porážku, přestože byli v utkání aktivnějším týmem, a patří jim stále předposlední příčka. 

Matěj Pulkrab z Bohemians 1905 oslavuje gól
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Měli bychom být šťastní za bod a nakonec máme tři, takže musíme být rádi o to víc," konstatoval trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Opava začala lépe. Individuální akcí se v 6. minutě blýskl Dordič, který vystřelil prudce k tyči, ale brankář Bohemians Le Giang míč vyrazil. Krátce nato zahrával po faulu na Texla přímý kop zhruba z 18 metrů uzdravený Zavadil, jenž se vrátil do sestavy, a jeho rána o pár decimetrů minula hostující svatyni.

Hned po změně stran měli Slezané svou největší příležitost. Po centru Zavadila z přímého kopu vrátil míč před bránu Žídek, ale dobíhající Texl trefil z ostrého úhlu jen tyč. Následně opavský veterán napálil odražený balon zpoza šestnáctky jen těsně nad břevno. Na druhé straně vystřelil nebezpečně Ljovin, ovšem také příliš vysoko.

Rozhodnutí přišlo v 72. minutě. Střídající Mosquera poslal do domácí šestnáctky centr, kterým našel Ljovina. Ten posunul míč na Pulkraba a jeho pohotovou střelu tečoval mimo dosah brankáře Fendricha domácí Helešic.

"Kopnul mi to o spodek podrážky a doskákalo to do sítě. Já Pulkyho znám - on prostě takové góly dává. Podle mého to chtěl kopnut jinam, ale sjelo mu to a dal to takhle," litoval Helešic.

Slezané poté srovnat nedokázali a potvrdili pozici týmu s nejhorším útokem v lize. "Klokani" v nejvyšší soutěži bodovali a neprohráli podeváté za sebou.

SFC Opava - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)

Branka: 72. Pulkrab. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Caletka. ŽK: Juřena, Žídek, Paul (asistent trenéra) - Nečas, Krch, Köstl, Klusáček (trenér). Bez diváků.

Opava: Fendrich - Harazim, Rychlý, Žídek, Helešic - Sus (70. Mondek), Souček (58. Jursa), Zavadil, Dordič (70. Schaffartzik) - Texl (88. Řezníček) - Juřena. Trenér: Balcárek.

Bohemians 1905: Le Giang - Köstl, Krch, Hůlka - Dostál, Ljovin, Vacek (46. Květ), Schumacher - Vodháněl (46. Mosquera), Pulkrab (90.+1 Keita), Nečas (60. Puškáč, 83. Vaníček). Trenér: Klusáček.

Jiří Balcárek (trenér Opavy): "Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, jenže nedáváme šance. Chybí nám tlak v šestnáctce. Kluci pracují dobře, ale trápí nás marodka. Momentálně máme k dispozici jen jednoho útočníka a ten se navíc vykartoval. Situace není kritická, protože kabina funguje. První poločas byl z naší strany výborný, hráli jsme na polovině soupeře. Jen nám schází góly."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Měli bychom být šťastní za bod a nakonec máme tři, takže musíme být rádi o to víc. Naše hra - hlavně v prvním poločase - neměla parametry, jaké bychom si představovali. Hlavně s míčem. Bylo to bojácné, vůbec jsme nepodrželi balon. Opavu jsme pustili do řady standardek, ve kterých je nebezpečná a přečkali jsme to s velkým štěstím. Rozhodující bylo přehození systému na rozestavení 4-4-2 a něco, co si nechám pro sebe. Teď si musíme pořádně odpočinout, abychom měli dost sil na sobotní zápas se Spartou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články