Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavii spasil u Litavky až Musa, lídr podruhé za sebou vyhrál venku 1:0

Více než 80 minut držela Příbram v souboji prvního s posledním bezgólovou remízu. Favorizovanou Slavii zachránil od blamáže až střídající Petar Musa, který po závaru v domácím vápně uklidil z voleje míč k tyči jinak výborně chytajícího Melichara. Pražané ani ve třetím utkání po vynucené pauze neinkasovali, Příbram pod Pavlem Horváthem poprvé prohrála a zůstává poslední.

Radost fotbalistů Slavie
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Příbramští majitelé permanentek mohli v úvodu sledovat, jak velké sebevědomí domácí nabrali sobotní výhrou 2:1 v Olomouci.

V držení míče podle očekávání sice vládli slávisté, ale Středočeši nevypustili žádný souboj a jak byla možnost, snažili se vyslat vpřed rychlého Polidara, který dokázal hosty několikrát pozlobit.

Možnosti skórovat měli ale dříve slávisté, už v jedenácté minutě odraženým míčem trefil Stanciu tyč a zdálo se, že ligový lídr se rychle rozjede.

Jenže šancí z jeho strany příliš nepřibývalo, do zahuštěné příbramské defenzivy se hosté dostávali složitě.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Příbram - Slavia

Nejnebezpečněji vypadaly jejich rychlé akce, které přišly ve chvíli, kdy se domácí vydali ve větším počtu do útoku, což ale nebylo příliš často. Nebezpečná byla pouze standardní situace, kterou musel odvracet hlavou Coufal.

Před poločasem dvakrát naznačil cestu za vedením slávistický Tecl, ale domácí drželi v poločase cennou remízu a krátce po změně stran naznačil Soldát, že by rádi sáhli i po výhře, ale příbramský záložník hlavou minul.

Po hodině hry se zdálo, že Pražané přece jen najdou častěji cestu přes příbramskou "vozovou hradbu", ale Traorého pokus uvnitř šestnáctky Melichar zlikvidoval.

Hosté ale zvyšovali tlak, několikrát si říkali o penaltu, přicházely i přímé kopy a Stanciu z jednoho z nich opět trefil tyč.

Osm minut před koncem stále se zvyšující červenobílý tlak vyvrcholil gólem, který po sérii důrazných soubojů uvnitř šestnáctky vstřelil střídající Musa. Chorvatský útočník dal desátý ligový gól v sezoně a zařadil se mezi šest nejlepších kanonýrů soutěže.

"Přišel jsem na hřiště, abych týmu pomohl, a je důležité, že se to podařilo. Ale tím že to byl klíčový gól, tak mám radost o to větší," uvedl Musa.

Domácí se v závěru snažili riskantní hrou ještě vyrovnat, ale zkušenější hosté si už tři body pohlídali a Příbram v lize porazili poosmé za sebou.

1. FK Příbram - Slavia Praha 0:1 (0:0)

Branka: 82. Musa. Rozhodčí: Pechanec - Hájek, Horák - Machálek (video). ŽK: Hilál, Hellebrand (oba Slavia). Bez diváků.

Příbram: Melichar - Kvída (68. Pazdera), Dramé, Kingue, Nový - Tregler, Soldát (83. Cmiljanovič) - Antwi (68. Škoda), Zorvan (75. Slepička), Rezek (83. Hájek) - Polidar. Trenér: Horváth.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil - Traoré, Takács (69. Musa) - Masopust (59. Hellebrand), Stanciu (86. Frydrych), Provod - Tecl (86. Hilál). Trenér: Trpišovský.

Pavel Horváth (trenér Příbrami): "Vzhledem k průběhu jsme už už mysleli na kýžený bod, proti lídrovi jsme ale podali solidní výkon. Samozřejmě, stále děláme některé věci špatně, ale budeme na tom dělat a věřím, že se zlepšíme. O poločase jsme si říkali, že musíme pokračovat ve své hře, ale představoval bych si větší důraz. A chtěli jsme více zazlobit v ofenzivě, dvakrát jsme takové menší šance měli, byť jen po standardkách. Slavii pomohlo střídání, noví hráči oživili hru, Musa se těžko brání. Slavia nás nakonec přetlačila."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Výhry si moc vážím, potřebovali jsme i jiné herní atributy a jsem rád, že tým je schopen reagovat na různé situace. Bylo důležité zůstat trpěliví. Nejsme to ale stále my, nějaký čas bude souhra trvat, navíc nám vypadávají hráči a ti dnes chyběli. Byl to pro nás nervózní zápas, musím vyzdvihnout Příbram. Hrála velmi dobře, byla nám těžkým protivníkem. Měli jsme ze soupeře respekt, je to dobře organizovaný tým, ale věřili jsme, že se naší kombinační hrou prosadíme. Je to pro nás ohromně cenné vítězství, po gólu Musy se mi hodně ulevilo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články