Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Malinský vystřelil Liberci tři body proti téměř bezzubému Jablonci

Fotbalisté Liberce přehráli v podještědském derby Jablonec 1:0. Hosté měli více šancí a v 80. minutě udeřil Tomáš Malinský. Liberec vyhrál sedm z posledních osmi kol a posunul se před soupeře na třetí místo tabulky.

Alexandru Baluta a Tomáš Hübschman v hlavičkovém souboji
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Vzpomínám si na šesté kolo v Karviné. Před tím zápasem jsme měli čtyři porážky, a kdybychom prohráli, klesli bychom na poslední místo. Od té doby jsme začali stoupat v tabulce, nejdřív pomaleji, teď rychleji. Je to fantastické dostat se do špičky," řekl liberecký trenér Pavel Hoftych.

Jablonci se vrátila do sestavy řada opor, které chyběly při sobotním debaklu 0:5 na Slavii. Nastoupili uzdravení kapitán Hübschman s Doležalem i trojice Matoušek, Sýkora, Jugas, která na severu Čech hostuje z pražského celku a v Edenu o víkendu nemohla zasáhnout do hry.

V první půli byl mírně nebezpečnější Liberec. V osmé minutě se Peškův nepovedený centr stočil na branku a domácího gólmana Hrubého zachránilo břevno. V polovině úvodního dějství už hosté slavili vedení, ale Kuchta si po Marově kolmici předtím, než po brejku dostal míč do sítě, pomohl při zpracování rukou a trefa po zásahu videorozhodčího neplatila.

Druhý poločas začal lépe Jablonec. Matoušek se na startu 48. minuty hnal na branku, ale tísněn vystřelil jen do Ngyuena. Na opačné straně měl ještě větší šanci Kuchta, který po Malinského přihrávce z hranice malého vápna minul. Stejný hráč mířil vedle i v 56. minutě.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Jablonec - Liberec

Liberec postupem času znovu přebral otěže a další dvě šance si vytvořil po hodině hry. Karafiát po rohovém kopu napálil odražený míč těsně nad, chvíli nato udělal obrovskou chybu domácí stoper Jugas, který poslal do sóla Kuchtu, ale domácí zachránil Hrubý.

V 64. minutě po Malinského zpětné přihrávce pálil Baluta a Jablonec uchránil stoper Plechatý. Až pak se domácí trochu dostali do hry. Vytvořili si několik rohů a po jednom z nich vyrazil Krobovu ránu Nguyen.

Když už se zdálo, že derby pomalu směřuje k remíze, udeřil Liberec. Malinský si v 80. minutě po Marově přihrávce obhodil Holíka a technickou střelou na zadní tyč pokořil Hrubého. Sedmým gólem v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového kanonýra.

"Klasická situace ze strany. Byl jsem nalevo, mám to přes nohu, takže jsem si to mohl zaseknout do vápna a střílel jsem silnější nohou. Nebylo to úplně k tyčce, ale jelikož to brankář neviděl, skončilo to v brance," řekl Malinský.

FK Jablonec - Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branka: 80. Malinský. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka - Orel (video). ŽK: Hübschman, Pilík - Karafiát, Zeman, Baluta, Rondič. Bez diváků.

Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas (78. Jeřábek), Plechatý, Krob - Hübschman, Považanec (84. Chramosta) - Pleštil (61. Pilík), Matoušek (78. Hämäläinen), Sýkora - Doležal (78. Dočekal). Trenér: Rada.

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Hromada (80. Alibekov), Mara - Malinský, Baluta, Pešek (59. Zeman) - Kuchta (69. Rondič). Trenér: Hoftych.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Zápas jsme nezvládli. Je to pro nás hodně nepříjemné v situaci, kdy jsme dostali pět gólů na Slavii. V 80. minutě jsme byli potrestaní brankou, kterou jsem doteď nepochopil, protože jsme se dívali na Malinského na video. Byla to totožná situace jako v Budějovicích, pravonohý hráč si to navede do středu a trefí to na zadní tyč. Musí tam být z naší strany chytrost hráče, vytlačit ho. Tahle situace nás potopila."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "První poločas to bylo takové oťukávací derby, opatrné z obou stran. Jablonec určitě nechtěl prohrát, my jsme nechtěli inkasovat a dotahovat. Jablonec byl možná více s míčem, my jsme zase více hrozili. V druhém poločase jsme byli podle mě lepším týmem. Měli jsme více brankových příležitostí a Jablonec jsme do ničeho nepustili, až na závěr, kdy vsadil na jednoduchost a nákopy."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články