Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

SOUHRN 27. KOLA: Šlágr v Plzni vítěze nepoznal, Sparta snížila manko

Očekávaný magnet mezi vedoucí Plzní a druhou Slavií skončil ve Štruncových sadech 1:1. K zmíněné dvojici se proto přiblížila Sparta, která brankami Adama Hložka a Tomáše Wiesnera otočila prestižní duel s Baníkem. Letenští tak ztrácejí na sešívané čtyři a na Viktorii pět bodů. Slovácko udolalo sedmou Olomouc 1:0 a pojistilo si čtvrté místo před Ostravou. Velmi důležité vítězství zapsali v boji o záchranu fotbalisté Teplic, kteří gólem Václava Sejka uspěli v Liberci.

Brankář Ondřej Kolář ze Slavie chytá míč ve šlágru v Plzni
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeň - Slavia Praha 1:1

Souboj o vedení v tabulce vítěze nepoznal. Hostující Slavii sice poslal do vedení krátce po přestávce Ondřej Lingr, ale střídající Tomáš Chorý v 75. minutě vyrovnal. Následně byl vyloučen domácí Pavel Bucha, na výsledku už to však nic nezměnilo. Viktoria proto udržela jednobodový náskok před obhájci titulu.

Sparta Praha - Ostrava 2:1

Brankami odchovanců Adama Hložka a Tomáše Wiesnera otočila pražská Sparta ligové utkání s ostravským Baníkem, vyhrála 2:1 a snížila manko na vedoucí tandem Plzeň - Slavia. V dresu Slezanů, kteří v nejvyšší soutěži padli venku po 10 zápasech, se už po osmi minutách prosadil stoper Ladislav Svozil.

Slovácko - Olomouc 1:0

Po postupu do finále MOL Cupu mají fotbalisté Slovácka další důvod k radosti. Ve 27. kole totiž udolali Sigmu 1:0, bodovali pošesté v řadě a upevnili si čtvrté místo v tabulce. Na pátou Ostravu mají k dobru šest bodů. Hanáci prohráli po čtyřech duelech a jsou sedmí. Rozhodující gól vstřelil v 65. minutě Marek Havlík.

Liberec - Teplice 0:1

Šňůra tří nezdarů v řadě je minulostí. Fotbalisté Teplic vyhráli v Liberci 1:0 a v boji o záchranu se posunuli na dvanáctou příčku. Jedinou branku utkání vstřelil v 67. minutě Václav Sejk. Slovan podruhé za sebou prohrál, v obou případech 0:1, a klesl na devátou pozici.

České Budějovice - Zlín 2:2

Dvakrát vedli a poločas po vyloučení Vachtanga Čanturišviliho odehráli v početní výhodě, ale z vítězství se radovat nemohli. Fotbalisté Českých Budějovic remizovali se Zlínem 2:2. Konečný výsledek stanovil v 76. minutě hostující záložník Jakub Janetzký. Dynamo se posunulo na osmé místo, Zlín zůstal jedenáctý.

Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:2

Štika sezony a tým, od něhož se čekalo mnohem víc, se střetly v Mladé Boleslavi, kde však byl domácím celkem Hradec Králové. Ten měl za sebou dvě ligové výhry, zatímco klub z města automobilů uhrál z posledních dvou střetnutí jen bod a další přidal nyní. Vlkanova poslal Hradec do vedení už v 7. minutě, Douděra brzy vyrovnal, po přestávce se prosadil Kubala a bod zachránil Boleslavi Šimek.

Karviná - Bohemians 1:1

Poslední Karviná se naladila v minulém kole cennou výhrou na stadionu Baníku a chtěla přidat další tři body. K nim ji přiblížil jednadvacetiletý bosenský obránce Eldar Šehič, který se trefil už ve 24. minutě, ale Bohemians zajistil třetí bod z posledních pěti zápasů v závěru Květ.

Pardubice - Jablonec 1:1

Pardubice na jaře zatím marně čekají na vítězství a v neděli uhrály už čtvrtou remízu. Jablonec sice po zimní pauze našel přemožitele jen jednou, ale z posledních šesti utkání hrál už popáté nerozhodně. Hostující tým poslal do vedení ve 36. minutě po úniku Tomáš Malínský, ale brzy po pauze vyrovnal David Huf.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články