Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Teplice loupily pod Ještěděm a zastavily sérii porážek, Liberec uzemnil Sejk

Šňůra tří nezdarů v řadě je minulostí. Fotbalisté Teplic ve 27. kole nejvyšší soutěže vyhráli v Liberci 1:0 a v boji o záchranu se v neúplné tabulce posunuli na dvanácté místo. Jedinou branku utkání vstřelil v 67. minutě Václav Sejk. Slovan podruhé za sebou prohrál, v obou případech 0:1, a klesl na devátou pozici.

Václav Sejk z Teplic (vlevo) a Jan Mikula z Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberci chyběli hned tři stopeři, ve středu obrany proto nastoupili Mikula s Gebre Selassiem. Poprvé od příchodu do Slovanu dostal v soutěžním duelu šanci od začátku nigerijský útočník Ghali. Teplice nasadily očekávanou sestavu.

Pod Ještědem se hrálo na těžkém terénu a první větší šance byla k vidění až těsně za polovinou úvodního dějství. Domácí gólman Knobloch chyboval a nechal se Sejkem obrat o míč, teplický forvard následně mířil z úhlu do odkryté branky, ale Gebre Selassie míč těsně před čárou odvrátil do bezpečí.

"Obral jsem gólmana o míč a pak jsem to instinktivně z otočky hrál do brány. Ale věděl jsem, že jsem to netrefil úplně ideálně, navíc tam liberečtí hráči dobíhali," popsal Sejk.

Na druhé straně pálil po přihrávce aktivního Ghaliho ve 33. minutě z dobré pozice Frýdek a hostující zadáci přizvedli míč těsně nad břevno. Chvíli nato tvrdě vystřelil z úhlu Rondič a Teplice podržel brankář Grigar.

Po změně stran začali aktivněji hosté, první gólovou šanci ale měli Liberečtí. Tupta v 54. minutě z úhlu postupoval sám na branku, trefil však pouze Grigara. Neproměněná možnost přišla domácí draho. Svěřenci kouče Jiřího Jarošíka pokračovali v aktivitě a v 67. minutě otevřeli skóre.

Po nakrátko rozehraném rohu a centru se míč na hranici malého vápna od Kučery odrazil k Žákovi, jehož nepovedenou střelu zblízka doklepl do sítě druhý z útočníků Sejk. Český reprezentant do 21 let zaznamenal svůj třetí ligový gól.

"Měli jsme roh, nějak to proletělo až na zadní tyč. Tam jsme vyhráli souboj, Žák to nastřeloval, já už jsem jen nastavil nohu a měl jsem to jednoduché. Říkalo se, že se zkoumala ruka, ale nevím, jakého hráče. Liberečtí říkali, že to viděli na videu. Ale když to rozhodčí neviděli, je to regulérní gól," řekl Sejk.

Liberečtí přidali po prostřídání. V 74. minutě pálil Faško po úniku jen do boční sítě a v 80. minutě další z nových hráčů na trávníku Alijagič přízemním pokusem zpoza vápna těsně minul. Tři minuty před koncem jiný střídající hráč Rabušic dostal hlavou po centru míč do sítě, ale radost z vyrovnání mu pokazil pomezní rozhodčí, který signalizoval ofsajd.

Na druhé straně osamocený Kodad po brejku nezpracoval míč, ale hosty už to mrzet nemuselo. Závěr si pohlídali a bodovali počtvrté z posledních pěti ligových duelů v Liberci. Slovan nenavázal na poslední domácí vítězství 1:0 nad Slavií a na svém stadionu v nejvyšší soutěži nebodoval po sedmi utkáních.

Slovan Liberec - FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 67. Sejk. Rozhodčí: Proske - Kubr, Dresler - Štěrba (video). ŽK: Tiéhi - Mareček, Hyčka, Vondrášek, Sejk. Diváci: 1558.

Liberec: Knobloch - Koscelník, Gebre Selassie, Mikula, Mészáros - Havelka (71. Faško), Tiéhi - Ghali (62. Hilál), Frýdek (71. Alijagič), Tupta (81. Rabušic) - Rondič (81. Višinský). Trenér: Kozel.

Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek (57. Knapík) - Hyčka, Mareček, Jukl (84. Vobecký), Boljevič (71. Prošek) - Žitný (71. Kodad) - Žák, Sejk (84. Ledecký). Trenér: Jarošík.

Luboš Kozel (trenér Liberce): "Jsem zklamaný, že jsme prohráli, protože si myslím, že je to zbytečná porážka. Bylo to bojovné utkání na těžkém terénu, byly tam pasáže, v nichž byl vždy jeden mančaft o trochu lepší. My jsme hlavně ve druhé půlce prvního poločasu soupeře přehrávali, v úvodu druhé půle zase začaly dobře Teplice. Ukázalo se, že je to zápas o jednom gólu, který jsme bohužel nevstřelili. I když jsme ze hry měli více šancí než soupeř. Lámalo se to šancí Tupty, který neproměnil sám před Grigarem. Pak jsme neuhlídali roh, který rozhodl o osudu utkání. V závěru už to bylo vabank a k vyrovnání jsme se nedostali. Rozhodla efektivita, ne že by Teplice byly lepší. Jeden gól důrazem daly."

Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Strašně důležité body pro nás. Myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Ani jeden z týmů si nevytvořil moc velkých šancí, byl to velký boj ve středu pole. Rozhodl to první gól. Sejk se hodně snažil, slíbil, že dá gól. Slib splnil, proto taky šel do základu. Jsem rád, že se prosadili útočníci. Dotlačili to tam spolu s Žákem a rozhodli zápas. Měli to těžké, Liberec má vzadu zkušené hráče a není lehké se prosadit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články