Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karviná mohla zopakovat výhru z Baníku, ale Květ byl proti

Poslední Karviná se naladila výhrou v minulém kole na stadionu Baníku v Ostravě a chtěla další tři body. K nim je přiblížil jednadvacetiletý bosenský obránce Eldar Šehič, který se trefil už ve 24. minutě. Bohemians ale zajistil třetí bod z posledních pěti zápasů v závěru Květ a premiéra Jaroslava Veselého, bývalého asistenta odvolaného trenéra Luďka Klusáčka, na postu hlavního kouče tak přinesla bod. 

Karviná - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Domácí sice proti Bohemians začali aktivně, měli převahu, ale gólovou příležitost si nevypracovali.

Ve 14. minutě se po Bartkově centru dostal do šance Vondra, ale Bajza si s jeho střelou poradil. Krátce po dalším rohu hostů opět střílel v šestnáctce Vondra, ale jeho pokus zblokoval Túlio. Největší možnost měl po Vaníčkově centru Květ, jeho hlavičku gólman Karviné vyrazil.

Ve 24. minutě se naopak radovali domácí. Túlio z pravé strany nacentroval na zadní tyč na nepokrytého Šehiče, který si hlavičkou připsal ve 21. zápase v české lize premiérovou branku. Ke konci prvního poločasu hlavičkoval ještě Kabouri, ale nezamířil přesně.

Po poločase se dostali do dobrých pozic v šestnáctce Zorvan a Mikuš, ale neměli přesnou mušku. "V takové šanci bych to měl trefit. Bohužel mi to tam nepadá. S Olomoucí jsem měl podobnou šanci a šlo to taky vedle. Naštve to po takovém dobrém výkonu, kdy jsme je prakticky k ničemu nepustili. Jen v prvním poločase v té desetiminutovce, kdy měli dvě šance. Bohužel jsme se tlačili moc za druhým gólem," řekl karvinský Rajmund Mikuš.

V další nadějné situaci domácích netrefil balon Svoboda. V 69. minutě se dostal do šance Chramosta, ale neuspěl.

Vzápětí ale už "Klokani" vyrovnali. Květ si centr za obranu zpracoval pravou nohou a levačkou překonal Bajzu. V ligové sezoně se trefil podruhé. V 82. minutě mohl Karviné vrátit vedení střídající Papadopulos, ale z malého vápna minul. V závěru ještě po Zorvanově akci odvrátil míč střídající Beran.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)

Branky: 24. Šehič - 70. Květ. Rozhodčí: Hocek - Paták, Podaný - Szikszay (video). ŽK: Jursa, Ndiaye - Chramosta. Diváci: 2056.

Karviná: Bajza - Mikuš (82. Látal), Buchta, Kobouri, Šehič - Túlio (83. Jursa), Ndiaye - Zorvan, Svoboda (64. Papadopulos), Bartošák (82. Sinjavskij) - Durosinmi (83. Chvěja). Trenér: Páník.

Bohemians: Valeš - Dostál (75. Köstl), Křapka, Vondra - Hašek, Květ, Mareček (75. Beran), Petrák, Bartek - Hronek (55. Chramosta), Vaníček (56. Keita, 90.+2 Koubek). Trenér: Veselý.

Bohumil Páník (trenér Karviné): "Soupeř nám změnou trenéra udělal takovou neznámou, s čím a jak budou hrát. V první půli nás podržel brankář Bajza a my jsme vstřelili gól, tak jsem věřil, že se mužstvo zklidní. Bohužel se nám v druhé půli nepodařilo dát druhý gól. Několikrát šel míč vedle tyče. Asi proto nemáme tolik bodů, když nedokážeme takové šance proměnit. Stav 1:0 je obrovsky nebezpečný, a nakonec je z toho jen další remíza, která nás při stejném výsledku Pardubic nepotěšila. Ve hře jsou další body a věřím, že to, co se nepovedlo dnes, se může povést na Slovácku."

Jaroslav Veselý (trenér Bohemians 1905): "S výjimkou úvodních pěti minut a několika rohových kopů Karviné jsme měli dobrý vstup do utkání. Nechyběla nám aktivita, získávali jsme míče a vytvořili si dvě dobré příležitosti. Bohužel se nám nepodařilo je proměnit a naopak nám soupeř z nevinné akce dal gól. Ten Karvinou nabudil a s námi zatřásl. Na začátku druhé půle nás mohla Karviná dorazit, ale nebezpečné situace jsme přežili. Povedlo se nám srovnat a v závěru se obě mužstva hrnula za vítězstvím."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články