Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dynamo ve sněhu nevyužilo dlouhou přesilovku a remizovalo se Zlínem

Dvakrát vedli a poločas po vyloučení Vachtanga Čanturišviliho odehráli v početní výhodě, ale z vítězství se v utkání 27. kola radovat nemohli. Fotbalisté Českých Budějovic remizovali se Zlínem 2:2. Konečný výsledek stanovil v 76. minutě hostující záložník Jakub Janetzký. Dynamo se v neúplné tabulce posunulo na osmé místo, Zlín zůstal jedenáctý.

Utkání České Budějovice - Zlín
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Za hustého sněžení vstoupili do zápasu lépe Českobudějovičtí. V 6. minutě prostrčil míč středem hřiště Brandner na rozběhnutého Mihálika. Domácí útočník z hranice pokutového území vystřelil a ranou po zemi překonal zlínského brankáře Rakovana. Mihálik mohl o chvíli později přidat další úspěšnou trefu, ale jeho pokus z 19. minuty skončil vedle.

Hosté nebyli do přestávky tolik aktivní, přesto dokázali vyrovnat. Ve 30. minutě zahrával rohový kop Hrubý a stoper Konda hlavou nasměroval míč do vlastní sítě. Naděje Zlína však klesly v závěru první půle. Unikajícího Brandnera totiž srazil Gruzínec Čanturišvili a dostal rovnou červenou kartu.

"Dneska nemá cenu hodnotit fotbal, s tím to nemělo nic společného. Pro mě je zklamání, že se na takovém terénu hrálo. Pokud chceme, aby lidé chodili na fotbal, tak na tohle je nenalákáme. Myslím si, že nám terén velmi uškodil, a to platí i pro Zlín, který má dobré mužstvo," řekl domácí trenér David Horejš na tiskové konferenci.

České Budějovice početní převahu využily v úvodu druhé části. V 53. minutě do pokutového území nacentroval Čolič a míč se od stehna zlínského Cedidly odrazil do sítě. Jihočeši mohli o pár desítek vteřin později rozhodnout, ale své příležitosti neproměnili Skovajsa ani Mihálik.

"Ševci" tak stále živili naději na bodový zisk, na který nakonec dosáhli. V 76. minutě domácí míč ztratili míč a Janetzký tvrdou střelou překonal českobudějovického brankáře Vorla. Jihočeši z osmi jarních kol popáté remizovali. Zlín zabodoval na hřištích soupeřů poprvé od poloviny prosince, kdy vybojoval nerozhodný výsledek v Olomouci.

Dynamo České Budějovice - Fastav Zlín 2:2 (1:1)

Branky: 6. Mihálik, 53. vlastní Cedidla - 30. vlastní Konda, 76. Janetzký. Rozhodčí: Křepský - Caletka, Líkař - Kocourek (video). ŽK: Brandner - Procházka, Reiter. ČK: 45. Čanturišvili (Zlín). Diváci: 1365.

České Budějovice: Vorel - Čolič, Konda, Králik, Skovajsa - Hora, Valenta - Van Buren, Škoda, Brandner (55. Hais) - Mihálik (85. Penner). Trenér: Horejš.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil (46. Simerský), Procházka, Hloušek - Conde - Čanturišvili, Hrubý (89. Kolář), Janetzký (89. Matejov), Dramé (82. Fillo) - Vukadinovič (69. Reiter). Trenér: Kalivoda.

David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Nemá cenu hodnotit fotbal, s tím to nemělo nic společného. Pro mě je zklamání, že se na takovém terénu hrálo. Pokud chceme, aby lidé chodili na fotbal, tak na tohle je nenalákáme. Myslím si, že nám terén velmi uškodil, a to platí i pro Zlín, který má dobré mužstvo. My jsme sice měli přesilovku, ale na tomhle hřišti se nedá kombinovat, spíš musíte hru zjednodušit. Troufám si tvrdit, že ten terén nebyl způsobilý ke hře a bylo to vidět už od rozcvičky. Byl to jen boj, kdy míč zůstává pod nohama. Na co všechno jsme se připravili, muselo jít stranou. Navíc na takovém terénu je mnohem větší pravděpodobnost zranění. Prostě byla chyba, že se ten zápas hrál, fotbal plakal. Měli jsme utkání dobře rozehrané, ale prakticky jsme si dali dva vlastní góly. A tím nechci tvrdit, že bychom na dobrém zvítězili, protože Zlín má dobré mužstvo."

Jan Jelínek (trenér Zlína): "Bylo to pro nás složité, protože nám nevyšly vstupy do obou poločasů. Proto jsem rád, že jsme i v deseti dokázali vyrovnat a odvážíme si odtud bod. Děkuji hráčům za to, jak k utkání přistoupili, a to především ve druhém poločase. Co se týče vyloučení, tak si myslím, že domácí hráč si pro to šel a udělal to šikovně. Já jsem se na to ještě nestačil podívat. Bylo to nepříjemné i s ohledem na terén, kdy je ten pohyb náročnější, a o to víc vám potom hráč chybí. Proto jsme si po druhé obdržené brance říkali, že to bude pro nás hodně těžké. Ale smekám před hráči, jak dokázali i v oslabení napadat, což nakonec vedlo i k našemu vyrovnání na 2:2."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články