Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jablonec vedl, ale Pardubice vyrovnaly. Remízové týmy nezklamaly

Pardubice v jarní části ligy zatím marně čekají na výhru a v neděli uhrály už čtvrtou remízu. Jablonec na jaře padl jen jednou, ale z posledních šesti zápasů hrál už popáté nerozhodně a celkově v ročníku už 13. nerozhodným výsledkem. Hosty poslal do vedení ve 36. minutě po úniku Malínský, ale brzy po pauze vyrovnal Huf. 

Utkání Jablonec - Pardubice v Tipsport lize
zdroj: twitter.com/FK Jablonec

Do jablonecké sestavy se po reprezentační pauze vrátilo po zranění několik hráčů. Jeden z nich Malínský v páté minutě připravil první velkou šanci pro Kratochvíla, ale ten z ideální pozice ve vápně trefil jen brankáře Markoviče. Pardubický gólman si pak v 19. minutě poradil i s přímým kopem k tyči v podání Surzyna. Na opačné straně po Černého přiťuknutí pálil vedle Kostka.

V 36. minutě už hosté vedli. Malínský se dostal do úniku, obešel Markoviče a se štěstím protlačil míč za čáru přes vracejícího se Kostku. Jablonecký křídelník oslavil gólově návrat po dvouzápasové absenci způsobené zdravotními problémy. V probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže se trefil potřetí. Pardubičtí inkasovali už 60. gól v ligové sezoně a nadále mají nejhorší defenzivu ze všech týmů.

"Rozhodlo to, jak jsem si balon zpracoval. Kdybych si ho takhle dobře nezpracoval, do šance bych se ani nedostal. Když jsem šel sám na brankáře, balon mi skákal, takže jsem věděl, že budu dělat kličku. Povedlo se, ještě jsem prostřelil bránícího hráče. Měl jsem štěstí," uvedl Malínský.

Východočeši mohli ještě do pauzy srovnat. Po centru z pravé strany hlavičkoval Čihák ve 43. minutě do břevna a vzápětí zblízka mířil jen do Hanuše. Domácí museli ještě před přestávkou vystřídat v útoku, zraněného Černého nahradil Huf.

Pardubickým trenérům se tah povedl a častý "žolík" po necelých třech minutách druhé půle srovnal. Huf si naskočil na Caduův centr z levé strany a hlavičkou k tyči z poměrně velké dálky překonal Hanuše. V ligové sezoně vstřelil třetí branku.

Východočechy vyrovnání nabudilo. V 67. minutě se dostal k další hlavičce Huf, ale Hanuš vytáhl pohotový zákrok a otočku skóre nepřipustil. Následně jablonecký gólman vyrazil Solilovu ránu z úhlu. S blížícím se závěrem hrozili také hosté, několik velkých a nadějných závarů ale nezužitkovali.

Pardubičtí v azylu v Ďolíčku v lize počtvrté za sebou remizovali a coby domácí tým tam nevyhráli už 11 utkání. Jablonec nezvítězil venku v pěti ligových zápasech po sobě.

FK Pardubice - FK Jablonec 1:1 (0:1)

Branky: 48. Huf - 36. Malínský. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Bureš - Franěk (video). ŽK: Čihák, Vacek, Cadu, Huf - Malínský. Diváci: 665.

Pardubice: Markovič - Kostka, Čihák, Hranáč, Cadu - Jeřábek - Tischler (46. Patrák), Vacek, Solil, Rezek (82. Matějka) - Černý (45.+1 Huf). Trenér: Novotný.

Jablonec: Hanuš - Surzyn, Martinec, Kubista, Zelený - Hübschman - Malínský, Kratochvíl, Houska, Pilař (73. Černák) - Silný (84. Považanec). Trenér: Rada.

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Pro oba to bylo důležité utkání, nikdo nechtěl udělat v první čtvrthodině chybu. Pak převzal iniciativu Jablonec, poté jsme tlačili my, jenže z tlaku jsme zrovna trefili prvního hráče soupeře a z brejku jsme inkasovali. V závěru půle jsme se snažili srovnat, ale Hanuš byl vynikající. Neměli jsme dál co ztratit a v úvodu druhého poločasu se nám povedlo vyrovnat. Snažili jsme se to úplně otočit v náš prospěch, po hlavičce Hufa ale vytáhl Hanuš fantastický zákrok. Nemáme potřebné štěstí. Konečná remíza neřeší pro nikoho nic. Jsme výsledkem zklamaní, ale remízu musíme přijmout."

Petr Rada (trenér Jablonce): "První poločas docela dobrý, máme to pod kontrolou, vedeme a až na jeden závar jsme to celkem přečkali. Do druhé půle jsme věděli, že to domácí zjednoduší. Běží 48. minuta a jsme potrestáni úplně zbytečnou vyrovnávací brankou. Balon letí dlouho a necháme hráče hlavičkovat, nejdeme vůbec do těla. Tohle nemůžeme v takových zápasech dělat. Pak jsme na chvíli přestali hrát, domácí měli další velkou šanci a nás podržel Hanuš. Zápas došel do remízy, a to je pro nás málo. Chtěli jsme tu bodovat naplno a měli jsme k tomu dobře nakročeno. Jenže jsme o vedení přišli svojí ledabylostí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články