Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Olomouc s Teplicemi uhrála jen remízu

Ačkoliv fotbalisté Olomouce vedli po brance Pavla Žifčáka už ve čtvrté minutě a drželi po celý zápas střeleckou převahu, nedokázala Sigma Teplice porazit a zápas skončil remízou 1:1. Sigma nezvítězila počtvrté za sebou a v tabulce aktuálně zůstává na osmém místě před Pardubicemi. Teplice si před sestupovým pásmem drží čtyřbodový náskok. 

Utkání Olomouc - Teplice
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Sigma se dostala do vedení hned ve čtvrté minutě po povedeném signálu z rohového kopu. Zmrzlý po sklepnutí míče od Housky nacentroval přesně na Zifčáka, který usměrnil míč mezi tři tyče. Připsal si svůj druhý ligový gól.

Střelec úvodní branky se dostal k hlavičce také v jedenácté minutě po dlouhém nákopu Hubníka. V těžké pozici zády k bráně míč šikovně prodloužil a hostující gólman Čtvrtečka musel předvést dobrý zákrok.

V následujících dvaceti minutách se hra odehrávala zejména ve středu pole. Hosté se k první vážnější šanci dostali po půlhodině, Moulis však zpoza vápna zamířil nad. Hned o minutu později vypálil z podobné pozice domácí Chytil, jehož přízemní střela se odrazila od tyče a podél celé brankové čáry doskákala kolem druhé tyče do zámezí.

Houska vzápětí z levé strany zamířil vedle. V nastaveném čase prvního poločasu nasadil Látal na pravé straně "housle" Moulisovi a centrem na přední tyč našel Chytila, který v těžké pozici zamířil jen těsně vedle.

"Nastoupili jsme na tři obránce a chtěli jsme soupeře dostat pod tlak presinkem. První poločas byl celkem solidní. Měli jsme dobrý vstup do utkání, dali jsme brzkou branku a měli jsme i další šance," řekl olomoucký trenér Radoslav Látal.

Vstup do druhého poločasu se více povedl Teplicím. Vukadinovič v padesáté minutě za hranicí vápna napřáhl ke střele, míč se otřel o Beneše a zamířil mimo dosah brankáře Mandouse. "Byl tam propadlý balon a Kučera mi to hezky dal. Měl jsem hned první myšlenku, že už jsem ve vápně a budu střílet. Beneš to trochu tečoval a poslal gólmana na druhou stranu. Takové štěstí je někdy potřeba," pochvaloval si Vukadinovič. Srbský útočník skóroval v české lize poprvé od července 2018. Tepličtí dali v Olomouci gól po pěti zápasech.

Vrátit vedení mohl vzápětí Olomouci González, jehož povedený pokus prolétl kousek kolem horního rohu. Aktivní španělský záložník vypálil také v 55. minutě, kdy Čtvrtečka jeho ránu k bližší tyči vytěsnil na roh. Po něm hlavičkoval Beneš, hrající 250. ligový duel, míč však po teči bránícího hráče skončil vedle.

Stejně jako v úvodním dějství se hra po šancích na začátku poločasu srovnala a další větší možnosti nepřicházely. Až v 84. minutě přihrál Mihalík míč uvnitř vápna střídajícímu Slaměnovi, ale ten nastřelil jen hostujícího obránce. Vzájemný zápas skončil remízou potřetí za sebou, Teplice v lize Sigmu neporazily už jedenáct utkání.

"Šťastným gólem jsme vyrovnali, ale náš výkon nebyl úplně optimální. Naštěstí jsme proměnili naši jedinou střelu na bránu. Vzhledem k okolnostem jsme rádi za bod, který může být v závěru velmi cenný," řekl teplický trenér Radim Kučera, který hrával za Olomouc. "Osobně mám na Sigmu krásné vzpomínky, rád se sem vracím. Je to taková nostalgie, ale momentálně mám úplně jiné starosti," dodal.

Sigma Olomouc - FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 4. Zifčák - 50. Vukadinovič. Rozhodčí: Ginzel - Vodrážka, Poživil - Lerch (video). ŽK: Sladký, Zmrzlý, Houska - Droehnle, Gabriel, Kodad, Fortelný. Bez diváků.

Sestavy:

Olomouc: Mandous - Sladký (72. Slaměna), Hubník, Beneš - Radek Látal, Breite, Houska, González, Zmrzlý - Zifčák (78. Radič), Chytil (72. Mihalík). Trenér: Radoslav Látal.

Teplice: Čtvrtečka - Hyčka, Knapík, Gabriel, Droehnle (37. Černý) - Kodad (85. Trubač), Jukl, T. Kučera, Žitný (85. Ljevakovič), Moulis (76. Radosta) - Vukadinovič (76. Fortelný). Trenér: R. Kučera.

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Nastoupili jsme na tři obránce a chtěli jsme soupeře dostat pod tlak presinkem. První poločas byl celkem solidní. Měli jsme dobrý vstup do utkání, dali jsme brzkou branku a měli jsme i další šance. Možná nás ale ten brzký gól až moc uspokojil. Ve druhém poločase jsme to stáhli na čtyři obránce, protože nám hořela levá strana. Soupeř nás pak potrestal z jedné chyby na pravé straně, kde jsme ztratili míč. Pak už jsme nebyli schopni to zvrátit, protože nám docházely síly. Nemáme teď hráče, kterými bychom to v závěru prostřídali. Pro nás je ta marodka momentálně šílená, tak tak jsme poskládali sestavu. Je to pro nás smolný zápas, protože jsme inkasovali z jediné střely na branku."

Radim Kučera (trenér Teplic): "Chtěli jsme vyztužit prostor před stopery, proto jsme posunuli Knapíka více dopředu a Kučeru na stopera. Všechny plány ale naboural brzký inkasovaný gól. První minuty jsme nezachytili, veškerá taktika se nám zbortila. V prvním poločase jsme nepůsobili dobrým dojmem a Knapíka s Kučerou jsme pak zase přehodili zpátky. V poločase jsme si řekli, že ještě nic není ztraceno a co bychom chtěli hrát. Šťastným gólem jsme vyrovnali, ale náš výkon nebyl úplně optimální. Během zápasu jsme moc příležitostí neměli, naštěstí jsme proměnili naši jedinou střelu na bránu. Vzhledem k okolnostem jsme rádi za bod, který může být v závěru velmi cenný."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články