Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Karviná porazila České Budějovice a situace kouče Horejše se opět zhoršila

Už v první minutě druhého poločasu za stavu 3:0 bylo hotovo. Fotbalisté Karviné bodovali i ve třetím ligovém zápase po návratu trenéra Jozefa Webera. Po jasné výhře nad Českými Budějovicemi se znovu ztížila situace trenéra Davida Horejše po předchozích neuspokojivých výsledcích. Karviná Jihočechy zdolala v nejvyšší soutěži poprvé a posunula se před ně na 11. místo neúplné tabulky.

Fotbalisté Karviné se radují z gólu proti Českým Budějovicím
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Jsem rád, že se nám podařilo doma vyhrát. I když jsem tu krátce, zaregistroval jsem v tisku, že Karviná byla úspěšnější venku než doma. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl Weber.

Budějovice se od začátku března trápí, přesto mohly jít v Karviné hned v úvodu do vedení. Malou domů Mikuše vystihl Mészáros, obešel i brankáře Ciupu, ale z úhlu trefil boční síť.

O chvíli později udeřili na druhé straně domácí. Po přihrávce Herce se v 7. minutě opřel do míče Qose a tvrdou ranou nedal brankáři Drobnému šanci. Albánský záložník skóroval pošesté v ligové sezoně.

Za další čtyři minuty Slezané zvýšili náskok. Po rohovém kopu a následném Šindelářově centru propadl míč až na zadní tyč k Hercovi a ten vstřelil svůj druhý gól v posledních třech zápasech.

"Rozhodly vstupy do obou poločasů a fakt, že byl soupeř důraznější a agresivnější. Ač jsme na to hráče upozorňovali, znovu jsme inkasovali ze standardní situace, s čímž máme poslední dobou obrovský problém," litoval českobudějovický trenér David Horejš.

Karvinští i nadále působili aktivněji a výjimkou byl na druhé straně jen pokus Králika, který letěl nad. Jinak však Slezané mohli ještě do přestávky přidat třetí gól. Proti střele Čmelíka však skvěle zasáhl Drobný a následnou ránu Mangabeiry směrující do sítě zablokoval Čolič.

Českobudějovický trenér Horejš zareagoval na nepříznivý vývoj do druhé půle dvojím střídáním, ale domácí snahu Dynama o návrat do utkání okamžitě odmítli třetím gólem. Hned ve 46. minutě si na Bartošákův přímý kop naběhl Santos a pohotovou střelou zvýšil na 3:0. Brazilský obránce dal svou druhou branku v české lize.

"Přiznám se, že ani za stavu 2:0 jsem ještě klidný nebyl, protože jsem už v této sezoně byl u mančaftu, který tento náskok s Budějovicemi promrhal. O poločase jsem na to kladl důraz," řekl Weber, který v říjnu na lavičce Mladé Boleslavi remizoval s Dynamem 2:2. "Vím, že se tomu v Čechách říká Csaplárova past a každé snížení na 2:1 mužstvo znervózní. Jsem proto rád, že jsme dali brzy třetí gól," dodal Weber.

Jihočeši byli blízko ke snížení při šancích Alvira s Talověrovem, proti nim ale zasáhl gólman Ciupa. V samotném závěru pak neuspěl ani Novák, který hlavičkou trefil jen tyč. Karviná doma v lize zvítězila poprvé po čtyřech zápasech. Naopak Budějovice nevyhrály už devět kol za sebou a pozice jejich trenéra Horejše je v ohrožení.

"Je to nepříjemná situace, ale musíme se zvednout a makat. Čekají nás dva zápasy doma a musíme k tomu přistoupit jako dnes Karviná, která byla důrazná a agresivní. Bez osobních soubojů se fotbal hrát nedá," dodal Horejš.

MFK Karviná - Dynamo České Budějovice 3:0 (2:0)

Branky: 7. Qose, 11. Herc, 46. Santos. Rozhodčí: Dubravský - Kubr, Dohnálek - Adam (video). ŽK: Mangabeira - Mészáros, Čolič, Čavoš. Bez diváků.

Sestavy:

Karviná: Ciupa - Mikuš, Šindelář, Santos, Bartošák - Qose (85. Jursa), Mangabeira (88. Dramé) - Čmelík (85. Sinjavskij), Ostrák (60. Smrž), Herc - Papadopulos (88. Haša). Trenér: Weber.

Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Talověrov, Králik, Novák - Havelka (46. Diop), Čavoš - Mészáros (46. Alvir), Javorek, Mršič (76. Valenta) - Brandner (61. Jánošík). Trenér: Horejš.

Jozef Weber (trenér Karviné): "Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Hlavně v první půli jsme hráli slušně v poli a byla tam spousta útočných akcí, z nichž pramenily standardní situace. Přiznám se ale, že ani za stavu 2:0 jsem nebyl klidný. Nicméně nám vyšel i vstup do druhé půle, přidali jsme další gól ze standardní situace a to nám pomohlo. Od 60. minuty už to sice byla taková přelévaná, ale jsem rád, že se nám podařilo vítězství uhájit. Těší mě, že to také bylo s nulou."

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Rozhodly vstupy do obou poločasů. Ten první jsme zahájili špatně, soupeř byl agresivnější a vyhrával osobní souboje. Navíc jsme znovu inkasovali ze standardní situace, s čímž máme obrovský problém. Po poločase jsme udělali dvě změny a chtěli dát kontaktní gól, ale místo toho to byla stejná písnička. Dostali jsme i třetí gól ze standardní situace, prolétlo to metr nad zemí celým pokutovým územím. Za stavu 0:3 už se s tím dalo těžko něco udělat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články