Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

SOUHRN 26. KOLA: V Plzni a v Edenu se pálilo ostrými, Sparta zastavila šňůru nezdarů

V brankostroje hlavních favoritů se změnila utkání 26. kola. Ve Štruncových sadech si zastřílela druhá Plzeň, která deklasovala Mladou Boleslav 7:1, Slavia odpověděla výhrou 5:0 nad třetím Jabloncem a udržela osmibodový náskok v čele. Doma uspěl i čtvrtý Liberec proti Slovácku (3:1), Bohemians proti Českým Budějovicím (3:2) a chuť vítězství okusila po pěti zápasech také Sparta v Karviné (4:1). Poslední Příbram čekala na triumf dokonce osmnáct duelů a dočkala se v Olomouci po výsledku 2:1.

Fotbalisté Plzně se radují z gólu v utkání s Mladou Boleslaví
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Slavia Praha - Jablonec 5:0

Po podvečerní kanonádě v Plzni se v rámci 26. ligového kola nenechala zahanbit ani vedoucí Slavia. V Edenu uzemnila pěti brankami Jablonec a zásluhou vítězství 5:0 bezpečně udržela osmibodový náskok v čele nejvyšší soutěže. Gólem a dvěma asistencemi zazářil záložník Nicolae Stanciu. 

Plzeň - Mladá Boleslav 7:1

Vítězná série Plzně nebere konce, po loupeži na Letné doma rozstřílela Mladou Boleslav 7:1. Hattrickem se blýskl záložník Aleš Čermák, útočník Jean-David Beauguel kontroval bilancí 1+2. Viktoria slavila už pošesté za sebou a na vedoucí Slavii ztráci stále osm bodů. Klub z města automobilů utrpěl nejtěžší porážku v samostatné české lize a klesl na osmé místo.

Liberec - Slovácko 3:1

Velmi důležitý krok vstříc nadstavbové skupině o titul udělali fotbalisté Liberce. Pod Ještěděm sice prohrávali se Slováckem 0:1 po gólu Tomáše Zajíce, ale výsledek otočili a vyhráli 3:1. Ještě před pauzou vyrovnal z penalty Kamso Mara a v hektickém závěru skórovali Martin Koscelník s Michalem Beranem. Slovan si proto upevnil čtvrtou příčku. Slovácko, které odehrálo druhou půli bez vyloučeného Michala Kadlece, je sedmé. 

Karviná - Sparta Praha 1:4

Do kabin odcházela za stavu 0:1, ale po změně stran výsledek razantně otočila. Sparta vyhrála v Karviné 4:1, zastavila šňůru pěti střetnutí bez skalpu soupeře a posunula se na šesté místo před Slovácko. Pod zisk plného počtu bodů se gólem podepsali David Moberg Karlsson, Adam Hložek, Bořek Dočkal a poprvé v kariéře i Adam Karabec. Domácím, kteří na jaře poprvé inkasovali, trefa Ondřeje Lingra nestačila.

Zlín - Ostrava 1:1

Když už to ve Zlíně vypadalo, že domácí prohrají i druhé utkání po koronavirové pauze a Baník si gólem Adama Jánoše převezme všechny body, napřáhl Adnan Džafič a v poslední minutě stanovil konečný výsledek 1:1. "Ševci" a jejich staronový trenér Bohumil Páník, který ještě v prosinci vedl právě Ostravu, tak po dvou porážkách zabodovali. V tabulce jsou čtrnáctí, Baník okupuje pátou pozici.  

Olomouc - Příbram 1:2

Fotbalisté Příbrami se po osmnácti zápasech dočkali ligového vítězství. Tým, který těsně před koronavirovou přestávkou převzal trenér Pavel Horváth, totiž nečekaně vyhrál 2:1 v Olomouci díky brankám Emmanuela Antwiho a Matěje Polidara. Desátým Hanákům naopak nepomohla k bodům vedoucí trefa Lukáše Juliše.

Teplice - Opava 2:2

Záchranářská bitva na Stínadlech vítěze nepoznala, Teplice totiž remizovaly s Opavou 2:2. Domácí dvakrát vedli po gólech Jakuba Řezníčka a Daniela Trubače, hosté však pokaždé vyrovnali. Lukáš Železník sice neproměnil penaltu, ale jeho spoluhráč Václav Juřena stanovil konečné skóre v 88. minutě. "Sklářům" proto stále patří dvanácté místo, Slezané se vrátili před Příbram na předposlední pozici. 

Bohemians 1905 - České Budějovice 3:2

Druhé domácí utkání po koronavirové pauze, druhé vítězství při celkovém skóre 7:2. Bohemians 1905 jsou zkrátka a dobře při střelecké chuti. Po řízené demolici Teplic porazili České Budějovice 3:2. Už v první půli skórovali Till Schumacher s Janem Vodhánělem a třetí gól přidal Matěj Pulkrab. Hosté, kteří více než 40 minut dohrávali bez vyloučeného Tomáše Sivoka, stačili jen zkorigovat zásluhou Ivana Schranze a Iva Táborského.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Bohemians - Č. Budějovice
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články