Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Trubačova "šmudla" k výhře Teplic nestačila, Opavě zajistil bod Juřena

Záchranářská bitva na Stínadlech vítěze nepoznala, Teplice totiž ve 26. kole nejvyšší soutěže remizovaly s Opavou 2:2. Domácí dvakrát vedli po gólech Jakuba Řezníčka a Daniela Trubače, hosté však pokaždé vyrovnali. Lukáš Železník sice neproměnil penaltu, ale jeho spoluhráč Václav Juřena stanovil konečný výsledek v 88. minutě. "Sklářům" proto stále patří dvanácté místo, Slezané se vrátili před Příbram na předposlední pozici. 

Utkání Teplice - Opava
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Opava přijela na sever Čech bez zraněného záložníka Pavla Zavadila, ale zpočátku byla i bez něj aktivnější. Teplice začaly zakřiknutě, ale nahrála jim hned první nebezpečná situace v 10. minutě, při které Vondrášek nastřelil ruku Dordiče a z penalty otevřel skóre Řezníček.

Domácí rázem ožili, výrazně jim pomáhalo i patnáct vlajkonošů a třicet permanentkářů, kteří se dostali do rozšířeného hlediště. Hrstka fanoušků byla hodně slyšet a podruhé se mohla radovat ve 23. minutě, kdy se ocitl ve velké šanci Jakub Mareš, jenže ztroskotal na brankáři Vilému Fendrichovi.

Hosté nicméně pokračovali v aktivitě a vytvořili si postupně několik slibných trestných kopů, byť bez výsledku. Vyrovnali však hru a brzy také skóre po centru z rohového kopu, na který si po Železníkově teči naběhl Dordič a přesnou hlavičkou odčinil zmíněnou chybu před inkasovaným gólem.

Vedení si Teplice vzaly zpět v 56. minutě, kdy se dostal chytře za hostující stopery Trubač a hlavičkou "koníčkem" s výrazným přispěním chybujícího brankáře Fendricha přidal druhý gól domácích. Ti byli při chuti i nadále, vzápětí musel Fendrich vyrážet přesnou ránu Žitného, velkou šanci spálil krátce nato také Řezníček.

Slezané se ovšem nevzdali a nakonec stejně bodovali. Už v 62. minutě mohlo být vyrovnáno, protože znovu s přispěním asistenta nařídil rozhodčí Hrubeš penaltu za ruku Kodeše, ale exekutor Železník na brankáře Grigara nevyzrál.

Opava se v závěru snažila střídáním výsledek ještě zvrátit a v 88. minutě se mohla radovat: domácí obrana zazmatkovala a na hranici ofsajdu hlavičkující Juřena vyrovnal. Domácí protesty byly marné.

FK Teplice - SFC Opava 2:2 (1:1)

Branky: 10. Jakub Řezníček z pen., 56. Trubač - 37. Dordič, 88. Juřena. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Vaňkát. ŽK: Kodeš, Nazarov, Hýbl, Hejkal (trenér) - Železník. ČK: 90.+1 Kodeš. Bez diváků. 

Teplice: Grigar - Vondrášek, Čmovš, Kodeš, Knapík - Žitný (89. Žitný), Nazarov (46. Mareček), Hýbl, Trubač (77. Moulis) - J. Mareš (73. Kučera), Jakub Řezníček. Trenér: Hejkal.

Opava: Fendrich - Harazim, Hnaníček (84. Sus), Žídek, Helešic - Mondek (64. Zapalač), Souček (84. Rychlý), Jan Řezníček (64. Jursa), Dordič - Železník (69. Texl), Juřena. Trenér: Balcárek.

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Byl to těžký zápas, oba týmy moc potřebovaly bodovat. Mě mrzí, že nedokážeme navýšit vedení a zjednodušit si utkání. Šance jsme soupeři nabídli sami, takový zápas máme ubojovat  ano. Hra nebyla nejlepší, ale měli jsme to dotáhnout. Teď se nám výrazně zkomplikoval posun do prostřední nadstavbové skupiny. Jak jsem viděl vyrovnání? Raději počkám na pořádné záběry  z toho, co jsem viděl po utkání, to na ofsajd Juřeny vypadalo, ale vyjádřím se, až uvidím více."

Jiří Balcárek (trenér Opavy): "Obě mužstva se zpočátku oťukávala, ale my soupeři vlastní chybou brzy nabídli vedení. Pak jsme se sice vrátili do zápasu, ale na úvod druhé půle jsme zase nechali soupeře odskočit, navíc neproměníme penaltu. To jsme měli zvládnout lépe. Na druhou stranu se hráči nevzdali, šli dál za vyrovnáním, a to se podařilo, což musím ocenit. Zda by podobný hektický závěr vyřešil videorozhodčí, který zde ale nebyl? Samozřejmě  od začátku říkám, že video má být na všech zápasech, nebo nikde."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články