Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Léčba Horváthem funguje, Příbram už zase dává góly a není poslední

Konečně, mohli si oddechnout fotbalisté Příbrami. Ti se v lize po osmnácti zápasech dočkali výhry a opustili poslední místo. Tým, který těsně před koronavirovou pauzou převzal trenér Pavel Horváth, v minulém utkání remizoval s Ostravou, a nyní dokonce vyhrál 2:1 v Olomouci. Příbramští také po pěti zápasech, v nichž marně hledali střelce, skórovali. Díky většímu počtu vstřelených gólů se také dostali před Opavu, která má ale nedělní zápas v Teplicích k dobru.

Olomouc - Příbram, Antwi a Polidar stíhají Jemelku z Olomouce
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Na prázdném Andrově stadionu se dlouho hrál především atletický fotbal bez šancí. Jako první zahrozila Sigma a chvíli poté se domácí dostali i do vedení. Přihrávku Radima Breiteho tečoval patičkou Mojmír Chytil k Lukáši Julišovi, který se prosadil střelou z voleje.

Vedení Olomouci vydrželo pouhé čtyři minuty. Střelu Filipa Zorvana ještě zblokoval stoper Vít Beneš, ale k odraženému míči se dostal Emmanuel Antwi a také on z voleje mířil přesně k tyči. Pro Příbram šlo o první gól v jarní části nejvyšší soutěže a po 523 minutách.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Olomouc - Příbram

Na další branku navíc Příbram nečekala dlouho. Hostům se podařil vstup do druhého poločasu a už v 51. minutě otočili skóre. Na přihrávku Jana Rezka do vápna si naběhl Matěj Polidar, obešel brankáře Aleše Mandouse i jednoho z obránců a poslal míč do prázdné brány. "Takhle důležitý gól jsem asi ještě nedal. Brankář vyběhl, tak jsem si ho obhodil a dal jsem to do prázdné branky. Vyšel nám hned první brejk v druhém poločase, to nám hodně pomohlo," uvedl Polidar.

Olomouc poté přidala, ale střídající Pablo González a dvakrát Jakub Yunis v šancích neuspěli. Sigma tak natáhla sérii bez vítězství na čtyři utkání a v neúplné tabulce jí patří desáté místo, které jako poslední zaručuje účast ve skupině o Evropu. Od jedenáctých Bohemians 1905, kteří mají o zápas méně, dělí Sigmu tři body.

Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 1:2 (1:1)

Branky: 38. Juliš - 42. Antwi, 51. Polidar. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Houska, Daněk, Radoslav Látal, Vepřek (všichni Olomouc). Bez diváků.

Olomouc: Mandous - Sladký (59. Zahradníček), Beneš, Jemelka, Vepřek - Hála (46. González), Houska, Breite (70. Daněk), Chytil (70. Yunis), Falta, Juliš. Trenér: Radoslav Látal.

Příbram: Melichar - Kvída (78. Škoda), Kingue, Dramé, Nový - Antwi (59. Pazdera), Tregler, Soldát, Zorvan (84. Pinc), Rezek - Polidar (83. Šašinka). Trenér: Horváth.

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Je to obrovské zklamání. Nechci to moc hodnotit, nezvládli jsme to jako vždy. V prvním poločase vedeme 1:0, ale místo toho, abychom to dohráli do poločasu, tak si necháme dát ve 43. minutě gól. Nebyla to těžká situace, dala se vyřešit přihrávkou do strany místo do středu. Kdybychom to dohráli do prvního poločasu bez inkasované branky, tak si myslím, že bychom to dohráli do vítězného konce. Do druhého poločasu jsme vstoupili nekoncentrovaně a dostali jsme druhý gól. Pak už to byla křeč a nedokázali jsme se do zhuštěné obrany prosadit. Příbram byla obětavá a důrazná a my jsme nebyli schopni se s tím vyrovnat. Ve středu určitě přijdou nějaké změny v sestavě."

Pavel Horváth (trenér Příbrami): "Dneska pravděpodobně zvítězila bojovnost nad fotbalovostí. V prvním poločase jsme měli problémy s tím, že Sigma dobře kombinovala. Nezachytávali jsme hráče a nechali jsme si dát gól. Měli jsme ale taky spoustu dobrých pozic, které jsme nevyužili. Možná jsme byli zbytečně moc nervózní. Po celkem pěkné a hezké akci, která ještě neskočila gólem, to Antwi hezky trefil a vyrovnal. To nám před poločasem hodně pomohlo. Sigma pak měla velký tlak, nám ale vyšla brejková akce a spojení Rezka s Polidarem. Je to pro nás takový první větší krok v boji o záchranu a vytvořili jsme tlak na týmy před námi. Moje pocity po první trenérské výhře v lize jsou samozřejmě dobré."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články