Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Baník ve Zlíně sahal po vítězství, ale v poslední minutě napřáhl Džafič a zařídil remízu

Když už to ve Zlíně vypadalo, že domácí prohrají i druhý zápas po restartu ligy a Baník si odveze všechny body, napřáhl v poslední minutě Džafič z šestnáti metrů a trefil se přesně k pravé tyči. Tím zrušil vedení hostů, kteří vedli už od páté minuty po trefě Jánoše. Zlín a jeho staronový trenér Bohumil Páník, jenž před tímhle angažmá vedl právě Baník, tak po pauze konečně bodovali. Fotbalisté zlínského celku byli po přestávce aktivnější a vyplatilo se jim to. V tabulce je Zlín čtrnáctý, Baník pátý. 

Zlín - Ostrava: De Azevedo před Petrem Buchtou
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Na zápas dorazily desítky fanoušků Baníku, kteří našli útočiště za plným plechovým plotem ohraničující areál stadionu. Fotbal sice drtivá část z nich živě neviděla, ale celé utkání svůj klub hlasitě povzbuzovali.

A začít naplno jásat mohli už v 5. minutě. Po autovém vhazování se míč dostal k Jánošovi, který zvolil nejúčinnější řešení: tvrdě se do balonu opřel a jeho přesný projektil vymetl šibenici Dostálovy branky. "Fleišman mi to krásně hodil, já jsem viděl před sebou mezeru, a tak jsem napřáhl," popisoval střelec svoji trefu. "Byla to nádherná branka, náš gólman za nic nemůže," pochválil střelce i domácí trenér Bohumil Páník.

Zlín ale inkasovaný gól nesrazil. Vytvořil si územní převahu, nicméně narážel na dobře organizovanou obranu Baníku se třemi stopery v řadě. Ve 14. minutě v ní našel skulinku Čanturišvili, ale Laštůvka jeho ránu z hranice šestnáctky zlikvidoval.

Baníku tento způsob hry seděl. Zezadu kontroloval průběh hry a vyrážel k brejkům. Po jednom z nich a centru Filla hlavičkoval Azevedo vedle, na straně domácích vyjádřil územní převahu do konce poločasu jen Hlinka, který v 36. minutě pálil tvrdě, ale vedle. Ve 40. minutě zahodil vyloženou šanci hostující Hrubý, když tváří v tvář gólmanovi hlavičkoval zblízka nad.

Domácí po změně stran přidali k územní převaze i větší pohyb a ve 49. minutě po rychlé akci pálil nad Džafič. Na opačném konci hřiště hlavičkoval nebezpečně Stronati.

S přibývajícím časem nápor Zlína sílil, ale jeho efektivitu brzdila častá nepřesnost přihrávek a absence momentu překvapení v rozhodujících fázích. Těsně před koncem se ale "ševci" dočkali, když akci Matejova zakončil střelou k tyči střídající Džafič a vybojoval tak pro domácí alespoň bod.

Fastav Zlín - Baník Ostrava 1:1 (0:1)

Branka: 90. Džafič - 5. Jánoš. Rozhodčí: Machálek - Lakomý, Dohnálek - Houdek (video). ŽK: Cedidla, Janetzký, Poznar, Conde, Pedro - Fillo, Fleišman Stronati. Bez diváků.

Zlín: Dostál - Cedidla (74. Matejov), Buchta, Simerský, Jiráček - Fantiš (46. Džafič), Hlinka, Conde (77. Pedro), Čanturišvili (68. Ikaunieks) - Janetzký (46. Jawo), Poznar. Trenér: Páník.

Ostrava: Laštůvka - Pokorný, Svozil, Stronati - Fillo, Jánoš, Hrubý (73. Šašinka), Jirásek (87. Procházka), Fleišman - De Azevedo (55. Reiter), Smola (73. Baroš). Trenér: Kozel.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Soupeř nastoupil se třemi stopery, a tak jsme věděli, že to bude uprostřed ucpaný. Náš cíl byl dostat se tam bočními prostory. Dostali jsme krásný gól, nás pak další usílí o vyrovnání stálo obrovské množství sil. Byli jsme jako boxer po direktu, ale zvedli jsme se. Nevzdali jsme se, tento tým to nemá v povaze. Ve druhém poločase jsme to chtěli vytempovat, protože máme na lavičce kvalitní hráče. Ukázalo se, že mužstvo se zvedlo, říkal jsem jim to o přestávce, že je to hlavně o hlavách. Střídající hráči pomohli, postarali se o závěrečný tlak i o vyrovnávací gól, remízu jsme si zasloužili. Pomohla nám i možnost pěti střídání."

Luboš Kozel (trenér Ostravy): "Podařilo se nám dát rychle vedoucí gól a bylo pro nás škoda, že jsme to nepotvrdili druhým gólem, při střele Jirky Fleišmana k tomu nebylo daleko. První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Po přestávce se to už lámalo, domácí v něm už více riskovali, přidali tam ofenzivní hráče. My jsme nebyli přesní v přechodové fázi, domácí pořád živili naději s výsledkem něco udělat a v 90. minutě se jim to podařilo. Dnes jsme zvolili rozestavení se třemi stopery, domácím to dělalo problémy, obrannou fázi jsme zvádli dobře, až na tu poslední minutu, která to bohužel změnila."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články