Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Plzeň si pochutnala na Mladé Boleslavi, sedmigólovou kanonádu řídil Čermák

Vítězná série Plzně nebere konce, po loupeži na Letné doma rozstřílela Mladou Boleslav 7:1. Hattrickem se blýskl záložník Aleš Čermák, útočník Jean-David Beauguel zapsal za 58 minut bilanci 1+2. Viktoria slavila už pošesté za sebou a na vedoucí Slavii ztráci stále osm bodů. Klub z města automobilů utrpěl nejtěžší porážku v samostatné české lize a zůstává sedmý.

Aleš Čermák z Plzně oslavuje gól v utkání s Mladou Boleslaví
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Na zápase mohlo být kvůli opatření proti koronaviru jen 300 lidí včetně hráčů, realizačních týmů a rozhodčích. Na rozdíl od některých dalších utkání 26. kola se v Plzni do kvóty nevešli žádní fanoušci. Viktoria se nicméně pokusila oživit atmosféru tím, že do reproduktorů pustila od začátku chorály skalních příznivců.

V březnovém čtvrtfinále poháru vyřadila Plzeň soupeře z Boleslavi po vítězství 4:2 a také dnes byla od začátku suverénní. Úvodní velkou šanci měl Kopic, jehož střelu doprostřed ještě nadvakrát zlikvidoval Šeda.

Boleslavský brankář však už v 8. minutě poprvé inkasoval. Beauguel v šestnáctce vrátil míč Čermákovi a plzeňský záložník umístil míč přesně k tyči.

Viktoria měla jasnou převahu a svírala soupeře v jeho pokutovém území. Šeda vykopnul na roh Kalvachovu střelu a pak vyškrábnul na tyč hlavičku Havla, který zastoupil disciplinárně potrestaného Řezníka.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Plzeň - Mladá Boleslav

Hosté působili hodně odevzdaně a ve 23. minutě zvýšil Čermák pohotovou střelou po Kayambově přihrávce. Krátce poté Kopic orazítkoval tyč a třetí gól přidal po půl hodině Beauguel dorážkou Kayambovy rány.

Plzeňskou dominanci navíc ve 43. minutě umocnil čtvrtým gólem aktivní Havel, jehož střelu ještě tečovali Šeda a hlavou i stoper Pudil.

Brankostroj pokračoval i po přestávce

Druhý poločas měl velmi podobný průběh jako ten první. V 52. minutě Čermák zužitkoval hlavou Beauguelův centr a připsal si druhý ligový hattrick v kariéře. Tři góly v jednom zápase dal v dubnu 2018 v Brně. "Na Spartě jsem měl dvě velké šance, které jsem bohužel neproměnil. Jsem i proto rád, že to tam tentokrát padlo. Moc hattricků jsem v životě nedal, a jsem za to šťastný," hodnotil Čermák.

Plzeňští měli chuť i nadále a šli za dalšími góly. V 56. minutě skóroval po Havlově přihrávce Chorý těsně po příchodu na hřiště a v 80. minutě připravil střídající útočník sedmý gól pro dalšího náhradníka Mihálika.

Brankář Hruška ale čisté konto neudržel. Havel totiž v šestnáctce fauloval Fulneka a nařízenou penaltu v 84. minutě proměnil Jiří Klíma.

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 7:1 (4:0)

Branky: 8., 23. a 52. Čermák, 30. Beauguel, 43. Havel, 56. Chorý, 80. Mihálik - 84. Jiří Klíma z pen. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock - Marek (video). Bez karet. Bez diváků.

Plzeň: Hruška - Havel, Hejda (53. Pernica), Brabec (75. Hubník), Kovařík - Bucha (60. Mihálik), Kalvach, Čermák (53. Hořava) - Kayamba, Beauguel (53. Chorý), Kopic. Trenér: Gula.

Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Mazuch (66. Túlio), Pudil, Zelený - Hubínek, Jakub Klíma - Douděra (82. Stránský), Ladra (46. Krobot), Fulnek (86. Arroyo) - Wágner (46. Jiří Klíma). Trenér: Weber.

Adrian Gula (trenér Plzně): "Chlapcům fotbal chutnal, hráli jednoduše, rychle, v pohybu, týmově a kompaktně. Byli jsme velmi silní i v defenzivní činnosti, což je velmi podstatné v takových zápasech. Měli jsme hlad po gólech. Perfektní výkon a zasloužené skóre, protože zápas měl mnoho dalších možností. Jsme mimořádně vděční za tohle vítězství. Chci poděkovat fanouškům, kteří byli za stadionem a podpořili chlapce, ale hlavně chci poděkovat za výkon klukům. Je to úžasné, ale už myslíme na to, co nás čeká ve středu (duel v Ostravě). Jsem rád, že jsme ve druhém poločase nesešlápli nohu z plynu a prosadili se také střídající hráči."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Chci toho říct co nejméně, abych nám neublížil. Utkání se nám hrubě nepovedlo, naštěstí liga je tak rychlá... Musíme se rychle vzpamatovat, zaostávali jsme ve všem. Byli jsme bez soubojů, bez kvality, působili jsme jako sparingpartneři. Proti Slavii jsme podali lepší výkon, i výsledek byl lepší (prohra 0:1). Tam jsme chviličku mohli pomýšlet na dobrý výsledek. Dneska to bylo pro nás daleko náročnější, už asi od patnácté minuty jsme o dobrém výsledku nemohli ani uvažovat. Na Plzni byla vidět absolutní pohoda všech hráčů, ofenzivních i defenzivních."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články