Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberec skolil Slovácko v nastavení, vítěznou trefu zapsal Koscelník

Velmi důležitý krok vstříc nadstavbové skupině o titul udělali ve 26. kole fotbalisté Liberce. Pod Ještěděm sice prohrávali se Slováckem 0:1 po gólu Tomáše Zajíce, ale výsledek otočili a vyhráli 3:1. Ještě před pauzou vyrovnal z penalty Kamso Mara a v hektickém závěru skórovali Martin Koscelník s Michalem Beranem. Slovan si proto upevnil čtvrté místo. Slovácko, které odehrálo druhou půli bez vyloučeného Michala Kadlece, zůstává šesté.

Fotbalisté Liberce oslavují gól v síti Slovácka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec se při povoleném počtu 300 diváků na stadionu mohl spolehnout na podporu několika desítek fanoušků v "kotli", kteří od sebe udržovali požadovaný rozestup a vytrvale povzbuzovali.

V souboji týmů náležejících do první šestice, jež po konci základní části čeká účast v nadstavbové skupině o titul, začal lépe Slovan. Nejprve si na Zemanův přízemní centr do vápna naběhl Kuchta, z první však zakončil mimo tři tyče. Poté prověřil Trmalovu pozornost střelou z dálky Koscelník, ale brankář Slovácka si s jeho skákavým pokusem poradil.

Následně si vzali slovo hosté. Sadílek nejdříve protáhl gólmana Liberce Nguyena a v další šanci Slovácka minul hlavou nad Dvořák. Tým trenéra Svědíka pokračoval v náporu a ujal se vedení po necelé půl hodině hry. Juroška odcentroval do vápna a Zajíc sedmým gólem v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího kanonýra mužstva.

Slovan srovnal před koncem poločasu. Juroška stáhl v šestnáctce Kuchtu, a přestože rozhodčí Dubravský nejprve gestem jasně naznačil, aby domácí forvard vstal, nakonec po avizování svého asistenta odpískal penaltu. K ní se postavil Mara, který nezaváhal a po 442 minutách ukončil Trmalovu ligovou neprůstřelnost.

Nepovedený závěr úvodního dějství z pohledu klubu z Uherského Hradiště korunoval Kadlec, jenž se v nastaveném čase ohnal po Kuchtovi a byl vyloučen.

Ve druhém poločase Liberec poprvé výrazněji ohrozil Slovácko až v 76. minutě. Malinský pronikl do šestnáctky, přihrál před branku, ale hostující kapitán Daníček odkopem nad horní tyč zažehnal nebezpečí. Pasivitu domácích málem potrestal Sadílek, jehož hlavička skončila těsně vedle tyče.

Utkání pomalu směřovalo k dělbě bodů, když se v 90. minutě dostal k odraženému míči Koscelník a parádní ranou zařídil Slovanu tři body. Konečné skóre pak stanovil Beran.

Liberec doma v lize neprohrál se Slováckem ani 18. zápas a celkově vyhrál šesté z posledních sedmi kol. Hostům se navíc nepovedlo oplatit Slovanu březnové vyřazení ve čtvrtfinále domácího poháru po penaltovém rozstřelu.

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 3:1 (1:1)

Branky: 44. Mara z pen., 90. Koscelník, 90.+3 Beran - 29. Zajíc. Rozhodčí: Dubravský - Hájek, Kříž. ŽK: Mara, Rondič - Juroška, Hofmann. ČK: 45.+3 Kadlec (Slovácko). Bez diváků.

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Alibekov (89. Mashike Sukisa), Mara - Malinský, Baluta (58. Beran), Zeman (76. Hromada) - Kuchta (58. Rondič). Trenér: Hoftych.

Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Sadílek, Daníček - Kohút (63. Petržela), Dvořák (46. Havlík), Navrátil (73. Zahustel, 89. Kalabiška) - Zajíc (63. Jurečka). Trenér: Svědík.

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Věděli jsme, že nás čeká velmi těžká práce. Orientovali jsme se na to, že i my chceme hrát kompaktně v obraně, abychom soupeři neumožnili jít do vedení. Po některých našich šancích vběhl z krásného centru Zajíc mezi naše obránce a krásnou brankou skóroval. V tu chvíli to bylo složité, protože Slovácko je mužstvo, které v posledních kolech prakticky nedostává branky. Do hry nás vrátila penalta na aktivního Kuchtu a šli jsme do stavu 1:1. V závěru šel Michal Kadlec zbytečně do Kuchty a byl vyloučen. Říkali jsme hráčům, že druhý poločas bude stejně náročný, protože když hrajete proti deseti skvěle organizovaným a fyzicky našlapaným hráčům, tak je to kolikrát ještě složitější. Nechodily nám rychle míče, nedostávali jsme se do extra šancí a soupeř skvěle bránil a chodil neustále do brejků. Naštěstí jsme v závěru dali dvě krásné branky. Gratulace hráčům - jsme rádi, že jsme to zvládli. Děkujeme i fanouškům na stadionu, kteří nám vytvořili domácí prostředí, což je muselo stát hodně sil."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "První poločas jsme nezačali úplně nejlépe, v šanci tam byl Kuchta. Zhruba po deseti minutách jsme převzali iniciativu. Byli jsme jen nepřesní v kombinaci, daleko více jsme se osmělovali směrem do zakončení a vyvrcholilo to ve 29. minutě, kdy jsme dali gól na 1:0. Od 35. minuty jsme přestali hrát a vyvrcholilo to penaltou a vyloučením, což z naší strany v obou případech nemůžu posoudit, nechci to hodnotit, takže to budu hodnotit obecně. Je to nedisciplinovanost z naší strany a došlo k vyrovnání na 1:1. Ve druhém poločase v deseti byl ráz utkání jiný. Nelze říct, že bychom hráli špatně - naopak si myslím, že v bloku jsme pracovali velice dobře, udrželi jsme balon, hrozili jsme i soupeřově bráně. I v deseti jsme chtěli utkání rozhodnout. Přišla ale krutá 90. minuta a po nedohraném balonu nám soupeř dal na 2:1. Třetí gól byla nadstavba. Šlo tady určitě udělat lepší výsledek, ale bohužel je vidět, že v Liberci nám není dáno, a to ani z jednoho směru."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články