Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

SOUHRN 23. KOLA: Slavia venku opět prohrála a Plzeň snížila manko, Sparta krizi neukončila

Vstup do jara si obhájci titulu ze Slavie představovali bezesporu odlišně. I ve druhém utkání na stadionu soupeře totiž nebodovali, tentokrát po výsledku 0:2 na Slovácku. Druhá Plzeň naopak úspěšně zvládla šlágr v Jablonci, stáhla ztrátu na deset bodů a zároveň odskočila třetím Severočechům na rozdíl osmi bodů. Čtvrtá už je Ostrava po loupeži v Českých Budějovicích, Sparta v oslabení remizovala se Zlínem a klesla mimo elitní šestici na sedmé místo.

Brankář Ondřej Kolář ze Slavie inkasuje gól na stadionu Slovácka
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Slovácko - Slavia Praha 2:0

Druhé jarní utkání venku, druhá porážka bez vstřeleného gólu. Fotbalisté Slavie neuspěli na Slovácku, které se po vítězství 2:0 raduje z cenného skalpu vedoucího týmu soutěže. Úvodní gól vstřelil ve 24. minutě Milan Petržela a konečný výsledek stanovil těsně před koncem střídající Ondřej Zahustel. Sešívaní po zimní pauze ztratili už šest bodů, druhá Plzeň má aktuálně o deset méně. Klub z Uherského Hradiště se posunul na páté místo.

Bohemians - Karviná 0:0

Karviná si udržela neporazitelnost v jarní části sezony také po třetím duelu, tentokrát uspěla na hřišti Bohemians po bezbrankové remíze a na třináctý Zlín ztrácí dva body. Pražané udrželi odstup od Karviné na čtyřech bodech, desátá Olomouc má ale náskok sedmi bodů.

Jablonec - Plzeň 1:2

Třetí utkání, třetí vítězství. Fotbalisté Plzně udolali Jablonec, na jehož stadionu se radovali po výsledku 2:1, a před severočeským soupeřem mají na druhém místě v tabulce už osmibodový náskok. Skóre otevřel Aleš Čermák a druhý gól přidal ještě před přestávkou Jean-David Beauguel, domácí stačili jen zkorigovat zásluhou Dominika Pleštila. 

Sparta Praha - Zlín 2:2

Více než hodinu hráli bez vyloučeného Mandjecka, přesto byli fotbalisté Sparty blízko první jarní výhře. Nad Zlínem na Letné dvakrát vedli, náskok ovšem nedokázali udržet. Na první gól Davida Moberga Karlssona odpověděl Tomáš Poznar, a když už to vypadalo, že Libor Kozák dvě minuty před koncem zařídil domácím vytoužené tři body, srovnal jen o pár okamžiků později Róbert Matejov.

České Budějovice - Ostrava 0:2

Dokonale využili převahu z prvního poločasu a udrželi jarní neporazitelnost. Ostravští fotbalisté vyhráli v přímém souboji o čtvrté místo v Českých Budějovicích 2:0 po trefách Nemanji Kuzmanoviče a Tomáše Smoly. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Baník Ostrava

Opava - Olomouc 2:1

Velmi cenného a vzhledem k postavení v tabulce i důležitého vítězství dosáhli ve 23. kole fotbalisté Opavy. Na domácím stadionu v Městských sadech totiž zaskočili Olomouc, kterou zdolali 2:1. Ještě před poločasem rozvlnili síť René Dedič s Janem Žídkem, Hanáci po změně stran vytěžili z tlaku jen korigující trefu Lukáše Juliše a poprvé na jaře nebodovali. Slezané naopak po čtyřech porážkách zvítězili.  

Příbram - Mladá Boleslav 0:0

Příbram sice ukončila sérii šesti ligových porážek, ale i přes střeleckou převahu se nedokázala proti Mladé Boleslavi gólově prosadit. Na druhé straně neproměnil Lukáš Budínský penaltu a utkání proto skončilo remízou 0:0. Obě mužstva tak i nadále čekají na první jarní gól. Domácí zůstali poslední, hosté znovu ztratili v boji o nejlepší šestku. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články