Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

U Litavky střelci mlčeli. Příbram i Mladá Boleslav dál čekají na první jarní gól

Fotbalisté Příbrami v premiéře pod novým trenérem Petrem Čuhelem ukončili sérii šesti ligových porážek. Přes střeleckou převahu se ale nedokázali proti Mladé Boleslavi gólově prosadit, na druhé straně Lukáš Budínský neproměnil penaltu a utkání skončilo remízou 0:0. Oba týmy tak dál čekají na první jarní střelecký úspěch. Příbram zůstala poslední a Opava jí odskočila na rozdíl tří bodů, hosté znovu ztratili v boji o nejlepší šestku.

Utkání Příbram - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Čuhel oproti minulé porážce 0:4 v Plzni udělal čtyři změny v sestavě, zápas sledoval z hlediště i bývalý reprezentační trenér Karel Jarolím, o jehož příchodu do Příbrami média spekulují.

Zatím není jisté, zda třiašedesátiletý Jarolím kývne na nabídku Příbrami, kterou už trénoval v letech 1997 až 1998. "O tom, kdo povede tým dál, rozhodneme v neděli," uvedl pro ČTK prezident středočeského klubu Jaroslav Starka.

Příbrami se začátek středočeského derby povedl mnohem víc, na těžkém terénu se lépe pohybovala a vytvářela si i první možnosti. Tu největší měl Zorvan, ale nedokázal prostřelit bránící hradbu těl.

Domácí byli výrazně aktivnější i v dalším průběhu, Boleslavští zaostávali ve všech statistikách. Ani jeden tým si ale dlouho nedokázal vypracovat skutečně velkou šanci.

O penaltu si říkal průnik Rezka ve 34. minutě, ale jeho postrčení od Tatajeva v šestnáctce sudí Ginzel jako faul neposoudil.

Hosté spoléhali pouze na rychlé akce a po jedné z nich se probil k největší možnosti prvního poločasu Ladra, jenže jeho tvrdá rána mířila nad.

Po přestávce měli nadále navrch Příbramští, jejich orientace v koncovce ale k brance nevedla, často na to měl vliv i horšící se stav trávníku. Domácí tlak sice narůstal, ale jejich akce končily nepřesně.

Třináct minut před koncem ale mohli z ojedinělé akce rozhodnout hosté, protože po souboj Pazdery s Wágnerem měli výhody penalty. Jenže Budínského pokus k pravé tyči vychytal domácí gólman Kočí.

"V takové situaci může gólman jen vyniknout, takže jsem rád, že jsem tím zachránil alespoň bod, i když v naší situaci to je málo. Věřil jsem si, risknul jsem stranu a měl štěstí," popsal Kočí.

Jeho zákrok nastartoval další snahu příbramského mužstva, která ale vyzněla naprázdno. Domácí tak z posledních osmi ligových zápasů dali jediný gól.

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 0:0

Rozhodčí: Ginzel - Kubr, Flimmel. ŽK: Soldát, Pazdera, Kříž - Hubínek, Tatajev, Wágner. Diváci: 1267.

Příbram: Kočí - Dramé, Pazdera, Cmiljanovič, Soldát (90. Kvída) - Polidar, Tregler, Zorvan (80. Kříž), Rezek - Voltr (71. Šašinka), Škoda. Trenér: Čuhel.

M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma (9. Křapka), Tatajev, Pudil, Zelený - Douděra, Hubínek, Budínský, Janošek, Ladra (90. Fulnek) - Jiří Klíma (64. Wágner). Trenér: Weber.

Petr Čuhel (trenér Příbrami): "Za bod jsme nakonec při vědomí neproměněné penalty soupeřem byli rádi, ale my jsme ještě před tím mohli vyřešit hodně situací lépe, a to mě mrzelo, zápas mohl mít jiný průběh. V těch chvílích nám ale chyběla potřebná agresivita. Nebyli jsme v týdnu v lehké situaci. Ke změně trenéra se přidaly i klimatické podmínky, těžko jsme zde hledali hřiště k odpovídající přípravě, ale snažili jsme se za každou cenu průběh jara změnit. Jak se bude vyvíjet situace kolem obsazení trenéra? Mně bylo už v týdnu řečeno, že toto utkání povedu, další rozhodnutí jsou záležitosti vedení, přípravu na zápas to neovlivnilo."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Byla to zasloužená remíza, a to tvrdím i přesto, že jsme měli k dispozici penaltu. Byl to zápas nevalné kvality, ale hřiště za to nemohlo. Musím vyseknout poklonu domácím pořadatelům, jak dokázali dát trávník dohromady. V závěru sice byly obě šestnáctky rozkopané, ale s tím se musí na jaře počítat, na to se nelze vymlouvat. Více než neproměněná penalta mě mrzí některé herní situace, i když samozřejmě v tomto období by nám i takový gól hodně pomohl, ale to se stává. Bod tedy brát nakonec musíme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články