Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovácko si vyšláplo na Slavii, hřebíček zatloukl v závěru Zahustel

Druhé jarní utkání venku, druhá porážka bez vstřeleného gólu. Fotbalisté Slavie neuspěli na Slovácku, které se po vítězství 2:0 raduje z cenného skalpu vedoucího týmu soutěže. Úvodní gól vstřelil ve 24. minutě Milan Petržela a konečný výsledek stanovil těsně před koncem střídající Ondřej Zahustel. Sešívaní po zimní pauze ztratili už šest bodů, druhá Plzeň má aktuálně o deset méně. Klub z Uherského Hradiště se posunul na páté místo. 

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu v utkání proti Slavii
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Neproměněnou šanci chvíli předtím jsem si vyčítal hodně, ale snažil jsem se soustředit dál. Času bylo dost a naštěstí přišla další šance. Na góly Slavii mám asi štěstí. První gól ve Spartě v lize jsem dal proti Slavii, teď první ligový za Slovácko taky," uvedl Zahustel.

Zatímco domácí nastoupili ve víceméně ideální sestavě, hostům vypadli na poslední chvíli nemocní Ševčík s Bořilem. Netradičně na levém kraji obranné čtveřice proto nastoupil Holeš, ve středu zálohy si pak soutěžní premiéru v červenobílém dresu odbyl Oscar, který v prvních dvou jarních kolech nehrál kvůli karetnímu trestu.

Slovácko už dokázalo v této sezoně porazit Plzeň i Spartu a nebojácně začalo také proti dalšímu favoritovi. V první půli nepouštělo soupeře do mnoha šancí a ve 24. minutě se navíc dostalo do vedení – po Navrátilově centru ještě Zajícovu šanci zlikvidoval gólman Kolář, ale z dorážky už se prosadil Petržela.

Svěřenci kouče Martina Svědíka proto ve třetím jarním kole poprvé skórovali. Pražané se v první půli trápili a měli jedinou vyloženou šanci. Stanciu ve 34. minutě už překonal Trmala, ale míč odvrátil na poslední chvíli z brankové čáry Divíšek.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský po poločase hned dvakrát střídal – místo Zimy a Provoda nastoupili Masopust s Teclem, jenž doplnil druhého útočníka Musu. Svědík naopak musel v 51. minutě nuceně stáhnout zraněného Navrátila.

Obhájci titulu ve druhé půli přidali a vytvořili si tlak. V 56. minutě Tecla vychytal Trmal a předchozí pád Stancia ve vápně sudí Berka po konzultaci s videorozhodčím jako faul nevyhodnotil. Vzápětí Masopustovu hlavičku odvrátil těsně před brankovou čarou Hofmann.

V 68. minutě se neprosadil ani Stanciu, jehož ránu Trmal vyrazil. Červenobílí vsadili vše na ofenzivu a na posledních dvacet minut šel na hřiště i třetí útočník Hilál.

O dvacet minut později mohl krátce po návratu na hřiště po ošetření krvavého zranění definitivně rozhodnout Zahustel, ale jeho hlavičku zblízka skvěle vyrazil Kolář. Krátce nato však domácí obránce či záložník po centru dalšího střídajícího hráče Šimka hlavou nezaváhal a pojistil náskok Slovácka.

Slavia po více než roce inkasovala v lize dvakrát v jednom utkání. Po podzimní části držela v nejvyšší soutěži sérii 26 zápasů bez porážky, ale na jaře získala ze tří kol jen tři body.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 24. Petržela, 89. Zahustel. Rozhodčí: Berka - Vlček, Vaňkát - Lerch (video). ŽK: Kadlec, Reinberk, Trmal, Svědík (trenér) - Olayinka, Musa. Diváci: 7032.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (55. Juroška) - Daníček - Petržela (78. Šimko), Sadílek, Havlík, Navrátil (51. Zahustel) - Zajíc. Trenér: Svědík.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Tijani, Holeš (70. Hilál) - Zima (46. Tecl) - Provod (46. Masopust), Stanciu, Oscar, Olayinka - Musa. Trenér: Trpišovský.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Šli jsme do zápasu s cílem nepustit Slavii do kombinačního fotbalu, a to se nám až na pár výjimek od začátku dařilo. Rychle jsme přistupovali, získávali míče a do gólu jsme se nebáli hrát. Rozbíhali jsme to a z toho pramenila i gólová akce. Divíšek dal průnikovou přihrávku na Navrátila a pak dobře dohraná situace. Po gólu jsme se uchýlili jen k nakopávané hře, pustili jsme trochu Slavii do hry, ale poločas jsme dohráli dobře. Snad jsem neviděl, že by Slavia takhle moc nakopávala balony, pořád to tam lítalo, ale to jsme si všechno dokázali pohlídat. Za pracovitost a připravenost si myslím, že si hráči úspěch zasloužili. Vykresluje to, že se Slovácku hraje líp, když hraje proti favoritům a týmům, u kterých se čeká, že vás budou rozebírat. Máte nějakou organizaci hry. Jsou to úplně jiné zápasy než s týmy, kde máme tvořit."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme několik nadějných pozic a utkání se zlomilo inkasovaným gólem. Z první šance soupeře sice první střelu Kolář chytil, ale odražený míč získali domácí a šli do vedení. Bohužel to určilo ráz zápasu - domácí jsou velmi dobře organizovaní a vyhovovalo jim to. Dostali jsme se do dvou situací, kdy soupeř vykopával z prázdné brány. Postupem času šel náš výkon dolů a nakonec zasloužené vítězství domácích. Výkon od 50. minuty na obrat nebo body bohužel nestačil a navíc jsme v závěru inkasovali podruhé. Dnes na nás dolehla i absence Ševčíka s Bořilem a v týmu je zřejmě nějaká viróza, která nás limituje."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články