Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

SOUHRN 23. KOLA: Slavia deklasovala Hradec, slaví Baník, Plzeň i Sparta

Pražská "S" splnila povinnost. Slavia si zastřílela s Hradcem Králové a po výhře 5:1, při níž se dvakrát prosadil Stanislav Tecl, vede tabulku první ligy o skóre. Sparta pak ve 23. kole přehrála 2:0 Zlín. Ačkoliv fotbalisté Slovácka s Mladou Boleslaví prohrávali, nakonec získali tři body. Rozhodl o tom dvěma góly Václav Jurečka, když po vyrovnávací brance dokonal obrat v šesté minutě nastavení z pokutového kopu. Vítěze se nedočkali diváci v severočeském derby mezi Libercem a Jabloncem. O body marně usilovali Bohemians, kteří prohráli s Ostravou. V sobotním podvečerním utkání pak Plzeň přehrála Pardubice.

Jakub Pešek slaví gól proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 2:1

Premiéra trenéra Pavla Hoftycha na lavičce Mladé Boleslavi ziskem bodu neskončila, i když k tomu měli hosté nakročeno po brance Douděry. Proti však byl domácí Jurečka, který nejprve po hodině hry srovnal na 1:1 a po zákroku Douděry na Vechetu, který sudí Zelinka s pomocí VARu posoudil jako penaltový, rozhodl v nastavení o vítězství Slovácka.

Slovan Liberec - FK Jablonec 1:1

Dvě série se prodloužily v podještědském derby mezi Libercem a Jabloncem. Slovan, který sice měl utkání lépe rozehrané díky Rabušicovi, ale nakonec jej do vítězného konce nedotáhl, popáté v řadě v ligovém utkání nezvítězil. Jablonec naopak v jarní části soutěže ještě neprohrál, o což se postaral v 77. minutě Černák.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 0:2

Ani jeden bod nezískali v boji o záchranu fotbalisté Bohemians. Dlouho bezbrankové utkání měnilo skóre až v 75. minutě zásluhou hostujícího Kuzmanoviče. Pět minut nato zkomplikovalo domácím ještě více situaci vyloučení Hronka. Gólovou pojistku pro Baník přidal krátce poté Almási.

Viktoria Plzeň - Pardubice 4:0

Červená karta pardubického Čiháka, který musel opustit hřiště už ve dvacáté minutě, udala směr zápasu na západě Čech. Hosté, kteří přečkali bez úhony i penaltu, přesto ještě čtvrt hodiny odolávali. Pak se ale za domácí během patnácti minut postupně prosadili Hejda, Kopic a Havel. V nastavení pak vítězství korunoval Chorý. Radost Viktoriánům kalí zranění brankáře Staňka, který musel hřiště opustit půl hodiny před koncem po srážce s Dwomohem. 

Sigma Olomouc - Teplice 0:0

Hanáci na domácím hřišti Severočechy nepřipustili k výrazným šancím, sami však skórovat také nedokázali. Zápas tak skončil remízou 0:0. Teplice počtvrté v řadě bodovaly.

Karviná - České Budějovice 2:2

Karvinští fotbalisté remizovali ve 23. ligovém kole s Českými Budějovicemi 2:2. Dvakrát vedli po gólech Lukáše Bartošáka a Filipa Zorvana, ale Michal Škoda a Martin Králik zachránili hostům bod. Karviná doma v ligové sezoně nevyhrála ani ve 12. utkání a jako jediný tým tam čeká na plný bodový zisk. Slezané ztrácí devět bodů na předposlední Pardubice, které mají zápas k dobru. Dynamo nezvítězilo v pátém kole po sobě.

Hradec Králové - Slavia Praha 1:5

Fotbalisté pražské Slavie deklasovali v utkání 23. kola první ligy Hradec Králové 5:1 a vrátili se o skóre před Plzeň do čela tabulky. Obhájce titulu rozhodl v Mladé Boleslavi, kde "Votroci" hrají své domácí zápasy, už v první půli. Ve druhé minutě otevřel skóre Jakub Hromada, o 10 minut později se prosadil Ondřej Lingr a ve 22. a 30. minutě přidal další dvě branky Stanislav Tecl. Poté, co se 20 minut před koncem prosadil opět Lingr, zkorigoval v nastaveném čase stav domácí Petr Rybička.

Sparta Praha - Zlín 2:0

Fotbalisté pražské Sparty narazili na celek Zlína. První poločas změnu skóre nepřinesl. Až na začátku druhého poločasu míč do branky dostal Tomáš Čvančara. Pražané v závěru utkání ještě po hlavičce Peška zvýšili skóre na konečných 2:0. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články