Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Teplice budou spolupracovat s vítězem africké Ligy mistrů, dva hráči přijdou na hostování

Zajímavou novinku oznámil FK Teplice. Klub z lázeňského města totiž navázal spolupráci s egyptským Al Ahlí. Z akademie šampiona africké Ligy mistrů zamíří na sever Čech dva mladí hráči na hostování v trvání dvou a půl roku.

"Spolupráci začínáme na hráčské bázi, ale do budoucna bychom ji chtěli rozšířit také na manažerskou a infrastrukturní. Al Ahlí je v africkém světě opravdovým velkoklubem s vyhlášenou akademií," uvedl ředitel Teplic Rudolf Řepka.

Po dokončení vízových povinností přicestují z Egypta obránce Mohamed Maghrabi a útočník Mohamed Yasser Nour. Do přípravy se zapojí začátkem března. Budou součástí širšího kádru A-týmu, ale hrát začnou za "béčko" ve třetí nejvyšší soutěži.

"Aklimatizace pro ně bude v tomto ročním období poměrně složitá. Budou si zde muset přivyknout na jiné prostředí, kulturu i styl fotbalu. Nechceme nic uspěchat. Dvouapůlroční hostování ukazuje, že jde o dlouhodobý projekt. Je jen na hráčích, jestli dokáží zúročit svůj talent a v Evropě se prosadit. Všechny předpoklady k tomu mají," dodal Řepka.

Teplické B-mužstvo také posílil další kmenový hráč Al Ahlí stoper Mohamed Hossam Mido, který na podzim hostoval v druholigovém Žižkově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články