Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sigma doma kontrolovala duel s Teplicemi, ke gólu se však nedostala

V třiadvacátém kole nejvyšší domácí fotbalové soutěže se utkala Sigma Olomouc s Teplicemi. Hanáci na domácím hřišti Severočechy nepřipustili k výrazným šancím, sami však skórovat také nedokázali. Zápas tak skončil remízou 0:0.

Olomoučtí fotbalisté v duelu s Teplicemi
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Naše poslední zápasy jsou si v mnohém podobné. Hra nevypadá úplně špatně, vytvoříme si i dostatek brankových příležitostí, ale neproměníme je. Pak ty zápasy nejsme schopni dotáhnout do vítězného konce," řekl na tiskové konferenci trenér Sigmy Václav Jílek.

Oba soupeři před zápasem podpořili Ukrajinu čelící ruskému útoku. Týmy před výkopem barvami svých modrých a žlutých dresů symbolicky vytvořily ukrajinskou vlajku, kterou drželi i oba brankáři. Tepličtí navíc vyběhli na trávník se stužkami.

Olomoučtí byli od úvodu nebezpečnější. Gonzálezova přihrávka ve skluzu ve 12. minutě prošla napříč malým vápnem, za šest minut se probil před Grigara Navrátil, ale netrefil míč. Poté teplický gólman vyrazil Gonzálezův pokus a těsně před pauzou vychytal i osamoceného Chytila.

"Sigma byla lepším týmem a my jsme ten zápas v podstatě jen odbránili. Sice jsme chtěli hrát stejně aktivně jako v předchozích zápasech, ale Olomouc nám toho moc nedovolila. Navíc to ani nebyl nejvydařenější zápas našich rozdílových hráčů vepředu," řekl teplický trenér Jiří Jarošík.

"Kromě úvodní desetiminutovky byl první poločas z naší strany slušný. V žádném z jarních utkání jsme nešli do vedení, které by nám dodalo klid. Hráči jsou pak nervózní, nechtějí udělat chybu a je to vidět i na finální fázi," uvedl Jílek.

Pět minut po pauze vyrazil Grigar i Daňkovu střelu a González z dorážky minul. V polovině druhého dějství hostující brankář vytáhl Chvátalův centr ze standardní situace, jinak už tlak domácích postupně opadal a závěr se odehrál bez výraznějších šancí.

Sigma Olomouc - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Černý - Antoníček, Bureš - Proske (video). ŽK: Navrátil - Kučera, Žák, Fortelný. Diváci: 2419 (omezený počet).

Olomouc: Macík - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - Greššák (64. Růsek), Breite - Navrátil (80. Zifčák), Daněk, González - Chytil. Trenér: Jílek.

Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Mareček, Fortelný (90. Knapík), Trubač (90.+3 Prošek), Boljevič (46. Jukl) - Žák (86. Ledecký), Sejk (46. Shejbal). Trenér: Jarošík.

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Naše poslední zápasy jsou si v mnohém podobné. Hra nevypadá úplně špatně, vytvoříme si i dostatek brankových příležitostí, ale neproměníme je. Pak ty zápasy nejsme schopni dotáhnout do vítězného konce. Kromě úvodní desetiminutovky byl první poločas z naší strany slušný. V žádném z jarních utkání jsme nešli do vedení, které by nám dodalo klid. Hráči jsou pak nervózní, nechtějí udělat chybu a je to vidět i na finální fázi. Druhý poločas už se mi nelíbil, byla to taková bitva. Soupeř to ještě víc zatáhl a už jsme si moc šancí nevypracovali. Na druhou stranu jsme během celého zápasu předvedli slušnou defenzivní činnost, soupeř neměl žádnou brankovou příležitost a nepamatuji si ani moc střel na branku. Klíčové je teď pro nás zlepšení kvality ve finální fázi a v zakončení."

Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Dnes z naší strany není moc co hodnotit, je to pro nás zlatý bod. Sigma byla lepším týmem a my jsme ten zápas v podstatě jen odbránili. Ale i takové zápasy ve fotbale jsou. Sigma byla lepší, rychlejší, hbitější a důraznější. Sice jsme chtěli hrát stejně aktivně jako v předchozích zápasech, ale Olomouc nám toho moc nedovolila. Navíc to ani nebyl nejvydařenější zápas našich rozdílových hráčů vepředu. Jsme ale rádi, že i takové zápasy zvládáme a neprohráváme je, to je jediné plus. Hráli jsme jako tým a získali jsme cenný bod. Jsme rádi, že jsme uhráli nulu vzadu, podržel nás brankář Grigar."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články