Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Jarolím v Mladé Boleslavi dotrénoval, tápající mužstvo převezme Hoftych

Osm inkasovaných gólů ve třech ligových utkáních po zimní pauze, zisk jediného bodu a ostudné vyřazení z MOL Cupu "zlomily vaz" trenérovi Karlu Jarolímovi v Mladé Boleslavi. Vedení ambiciózního klubu zkušeného stratéga odvolalo a zároveň oznámilo, že tým povede od čtvrtka Pavel Hoftych.

Mladoboleslavští v jarní části ještě nevyhráli. V nejvyšší soutěži podlehli Ostravě 2:3, Olomouci 1:2 a naposled v neděli zachránili remízu 3:3 s Libercem gólem ve druhé minutě nastaveného času. Předtím utrpěli ve čtvrtfinále domácího poháru debakl 0:4 s Jabloncem.

Pětašedesátiletý Jarolím vedl mužstvo při druhém angažmá od prosince 2020. V klubu z města automobilů působil už v letech 2014 až 2016 před odchodem k české reprezentaci.

"Na nepovedený jarní vstup do ligové soutěže jsme se rozhodli společně se sportovním úsekem odvolat realizační tým. Ve čtvrtek dopoledne převezme mužstvo Pavel Hoftych. O složení nově vznikajícího realizačního týmu budeme informovat v průběhu čtvrtka," uvedl generální ředitel mladoboleslavského klubu David Trunda.

Hoftych byl bez trenérského angažmá od konce loňského srpna, kdy skončil na lavičce Liberce po nepovedeném vstupu do sezony. Čtyřiapadesátileý kouč v minulosti vedl České Budějovice, Bohemians 1905, Zlín nebo mládežnické reprezentace.

Sladký a Strikovič přicházejí na hostování

Hlásit se mu budou mimo jiné dvě nové akvizice – obránce Martin Sladký z Českých Budějovic a černohorský útočník Vuk Strikovič z Rudaru Pljevlja, které Mladá Boleslav získala na hostování s opcí.

Devětadvacetiletý Sladký přestoupil do Dynama loni v létě z Olomouce. V 17 ligových zápasech zaznamenal v novém dresu gól a dvě asistence. V jarní části ale odehrál jen závěrečných jedenáct minut proti Hradci Králové, utkání se Spartou a Plzní strávil na lavičce. Krajní bek má v nejvyšší soutěži na kontě celkem 109 duelů, pět branek a sedm přihrávek.

O deset let mladší Strikovič za Rudar nastřílel 18 gólů ve 48 ligových zápasech. Černohorský reprezentant do 21 let by měl v útoku Mladé Boleslavi zaplnit místo po zranění Milana Škody a přestupu Daniela Fily do Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články