Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

SOUHRN 16. kola: Poslední Pardubice remizovaly s Plzní, Slavia už ztrácí na Viktorii jen dva body

Plzeňská vítězná mašina začíná koncem pozimu vynechávat a veze domů z pražského Ďolíčku, kde hrají poslední Pardubice, jen bod za remízu 1:1. Přesto stráví zimu na prvním místě tabulky, Slavia se ale po jasné výhře 4:0 ve Zlíně přiblížila na rozdíl dvou bodů. Sedm bodů za Viktorií je třetí Sparta, která porazila České Budějovice doma 1:0. Třetí z posledních čtyř zápasů vyhrála Olomouc, tentokrát v Brně 3:2, a přezimuje na čtvrté pozici. Zato pátý Hradec Králové prohrál potřetí za sebou, tentokrát se Slováckem 1:2. Liberec nechal body v Teplicích. Nedařilo se ani pražským Bohemians, kteří nestačili na Baník a připsali si třetí porážku z posledních čtyř kol. 

Fotbalisté Pardubic
zdroj: ČTK

Zlín - Slavia 0:4

Slavia zakončila podzimní část nejvyšší soutěže pátou výhrou za sebou. Duel na zlínské Letné gólově otevřeli ve druhé a páté minutě Ondřej Lingr s Davidem Douděrou. Ve 28. minutě přidal další branku Peter Olayinka a v 56. minutě se prosadil znovu Lingr, jenž přidal ke dvěma gólům i asistenci.

Pardubice - Plzeň 1:1

Fotbalisté vedoucí Plzně nečekaně remizovali v posledním 16. kole podzimní části první ligy na hřišti posledních Pardubic 1:1. Obhájce titulu nevyhrál v nejvyšší soutěži druhý z uplynulých tří zápasů a neúplnou tabulku vede o pět bodů před Slavií. Pražané mají k dobru večerní duel ve Zlíně. Oba góly padly ve druhé půli. Domácí nejprve poslal do vedení Pavel Černý, za hosty srovnal Milan Havel.

Hradec Králové - Slovácko 1:2

Hradecká smolná série pokračuje a slibně rozjetý celek prohrál už třetí zápas za sebou. Přitom Východočeši začali dobře, vedli po trefě Ryneše a hnali se za třemi body. Jenže Nguyen v brance hostů jim byl velkou překážkou, a tak Havlík a Mihálik svými góly po přestávce dokázali vývoj zápasu otočit. Slovácko tak vyhrálo třetí ze čtyř posledních zápasů.

Brno - Olomouc 2:3

Góly Zmrzlého, Breiteho a Navrátila zařídily fotbalistům Sigmy Olomouc výhru v Brně nad Zbrojovkou. Ta sice dokázala góly Řezníčka a Pachlopníka dvakrát dotáhnout vedení hostů, ale na třetí úder už odpovědět nedokázala.

Teplice - Liberec 2:1

Fotbalisté Teplic přivítali na domácím hřišti liberecký Slovan. Již v šesté minutě poslal domácí do vedení Filip Žák, odpověď hostů však přišla záhy. V polovině prvního poločasu vyrovnal obránce Jan Mikula. Utkání bylo později přerušeno kvůli husté mlze. Za domácí rozhodl trefou v 61. minutě Jakub Urbanec.

Ostrava - Bohemians 1905 4:1

Už třetí porážku z posledních čtyř kol mají na svém kontě pražští Bohemians. V 16. kole FNL nestačili na Baník, kterému podlehli 4:1. Nový kouč Ostravanů si tak připsal třetí domácí utkání. 

Jablonec - Mladá Boleslav 1:2

Domácí se sice v úvodu ujali vedení, nicméně další střelecké pokusy přišly vniveč. Ještě v úvodní polovině navíc obdržel domácí Heidenreich červenou kartu a Severočeši dohrávali v deseti. Mladoboleslavští se chopili příležitosti, ve druhé polovině zápas otočili a z Jablonce si odváží tři body. 

Sparta - České Budějovice 1:0

Fotbalisté Českých Budějovic zavítali v duelu 16: kola na pražskou Letnou. Zamlžené utkání do vítězného konce však dotáhli domácí. Jedinou branku utkání vsítil Haraslín už ve dvanácté minutě. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články