Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

SOUHRN 15. KOLA: Sparta ukončila plzeňskou sérii neporazitelnosti, Slavia je za Viktorií už jen bod

Vedoucí Plzeň v taháku 15. kola první ligy doma podlehla Spartě 0:1 a v nejvyšší soutěži prohrála poprvé od loňského října. Obhájci titulu mají v čele neúplné tabulky jednobodový náskok před Slavií, která díky dvěma gólům Matěje Juráska strhla na svoji stranu utkání s Baníkem Ostrava. Bohemians 1905 zdolali Zlín 3:2, přestože po první půli prohrávali 0:2, a slaví první domácí vítězství v sezoně. Olomouc porazila oslabený Jablonec 3:0. České Budějovice po trenérské změně uspěly nad nováčkem z Brna 3:2.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeň - Sparta 0:1

Vyhrocené utkání rozhodl v 82. minutě hostující kapitán David Pavelka. Letenští si částečně spravili chuť po minulém debaklu 0:4 v pražském derby se Slavií a z třetího místa na západočeského lídra ztrácejí devět bodů.

Bohemians - Zlín 3:2

Hosté v Ďolíčku vedli po gólech střídajícího Martina Filla z 30. a Vachtanga Čanturišviliho z 36. minuty o dvě branky. "Klokani" ale srovnali zásluhou tref Antonína Křapky a Lukáše Hůlky z 55. a 67. minuty. Obrat dokonal devátou ligovou trefou v ročníku v 86. minutě Roman Květ.

Olomouc - Jablonec 3:0

Na Andrově stadionu otevřel v první půli skóre Pavel Zifčák, ve 39. minutě byl vyloučen hostující útočník Václav Sejk. Sigma využila početní převahu po přestávce brankami Jiřího Spáčila a Mojmíra Chytila z penalty.

České Budějovice - Brno 3:2

Dynamo proti Brnu poslal v závěru úvodního dějství do vedení Lukáš Havel, ihned po změně stran srovnal Michal Ševčík. Poté si dal vlastní gól hostující obránce Jan Hlavica a na 3:1 pro domácí zvýšil Jakub Hora z penalty. Konečné skóre stanovil Jiří Texl.

Mladá Boleslav - Teplice 3:0

Ústřední postavou zápasu byl domácí Daniel Mareček. Mladoboleslavský fotbalista orámoval svými góly poločasovou přestávku, třetí branku přidal Ladra a Teplice tak odjížděly domů s prázdnou. 

Liberec - Hradec Králové 2:0

To liberečtí fanoušci oslavují už svého tradičního hrdinu. Mick Van Buren se nejprve prosadil sám po sólové akci, ve druhém poločase pak centroval na výstavní gól Rondičovi. 

Slovácko - Pardubice 1:0

Úspěch ve východočeském derby nezopakovaly Pardubice, které na Slovácku branku vstřelit nedokázaly. Naopak se prosadil domácí Tomič a při rekordním 465. ligovém startu Milana Petržely zařídil domácím tříbodový zisk.

Slavia - Baník Ostrava 3:1

Fanoušci si v Edenu museli na branky počkat až do druhé pětačtyřicetiminutovky. Skóre otevřel ostravský Kaloč, ale ke smůle Baníku poslal míč do vlastní sítě. Za pět minut už ale Fleišman trefil správnou bránu a bylo vyrovnáno. Zápas nakonec rozhodl dvougólový Matěj Jurásek, který posunul Slavii o bod za Plzeň. Ta má ale dohrávku s Brnem k dobru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články