Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lídr z Plzně ztratil s posledními Pardubicemi. Remízu zachraňoval Havel

Fotbalisté vedoucí Plzně nečekaně remizovali v posledním 16. kole podzimní části první ligy na hřišti posledních Pardubic 1:1. Obhájce titulu nevyhrál v nejvyšší soutěži druhý z uplynulých tří zápasů a neúplnou tabulku vede o pět bodů před Slavií. Pražané mají k dobru večerní duel ve Zlíně. Oba góly padly ve druhé půli. Domácí nejprve poslal do vedení Pavel Černý, za hosty srovnal Milan Havel.

Utkání Pardubice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Věděli jsme, že pokud tady chceme vyhrát, musíme hrát koncentrovaně po celých 90 minut. Je to škoda, pro nás je to jednoznačná ztráta," řekl plzeňský trenér Michal Bílek na tiskové konferenci.

Východočeši bodovali ve druhém z minulých tří kol a na předposlední Zlín ztrácejí dva body. V pražském Ďolíčku získali sedm z celkových 10 bodů v sezoně. Zároveň se poměrně stylově rozloučili s azylem na stadionu Bohemians 1905, od jarní části se vrátí na zrekonstruovaný Letní stadion.

"Jsme hrozně moc rádi za bod. Sahali jsme po třech, ale měli jsme hodně štěstí. Musíme bod vzít," konstatoval domácí kouč Radoslav Kováč.

První zahrozila Plzeň, ale s Chorého skákavou hlavičkou v 10. minutě si brankář Markovič poradil, Vlkanova zase z vápna vystřelil vedle. Na další šanci si diváci museli počkat až do 38. minuty. Pardubický stoper Tomáš Vlček na brankové čáře po Mosquerově hlavě zachránil svůj tým od inkasované branky a Bucha z dorážky přestřelil.

"V první půli to z naší strany nebylo dobré. I když jsme si něco vytvořili, neproměnili jsme to. První půle měla být lepší," prohlásil Bílek.

Po změně stran Jirkova tečovaná přízemní střela skončila na boční síti domácí branky. Mosquera po rohovém kopu napálil "nůžkami" břevno.

V 57. minutě se nečekaně prosadili Východočeši. Černý před brankou nejprve neusměrnil do sítě Kurkovu přihrávku, ale míč se k němu vrátil a napodruhé se kapitán Pardubic nemýlil. Sedmatřicetiletý útočník se trefil ve druhém z posledních tří kol. Nejhorší útok tak vyzrál na nejlepší obranu soutěže.

Plzeň zvýšila ofenzivní snahu, ale Markovič v tváří tvář Chorému špičkou kopačky vytáhl jeho střelu. V 76. minutě Západočeši srovnali, když Havel přízemní ranou v šestnáctce překonal Markoviče. Reprezentační obránce zaznamenal třetí gól v ligové sezoně, proti Východočechům se prosadil i při srpnové domácí výhře 2:1. Pardubice inkasovaly už 39. gól v ročníku nejvyšší soutěže a jsou v tomto ohledu rovněž nejslabší.

"Snažili jsme se najít vnitřní sílu, což ten tým několikrát ukázal. Věřil jsem, že dáme druhý gól. Bylo tam několik závarů, šancí. Bohužel dneska to nevyšlo, ale opět jsme dokázali, že se nevzdáváme. Doufám, že to tak bude pokračovat dál," uvedl Havel.

Na obrat už favorit utkání nedosáhl. Naopak mohl v 83. minutě opět prohrávat, jenže střídající Lima ve velké šanci z vápna vysoko přestřelil.

Západočeši venku neprohráli 20. ligový duel v řadě, Pardubice v nejvyšší soutěži však neporazili po třech výhrách po sobě. V ligovém ročníku nezvítězili v Ďolíčku ani podruhé, v říjnu tam s Bohemians 1905 rovněž hráli 1:1.

16. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):

FK Pardubice - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

Branky: 57. Černý - 76. Havel. Rozhodčí: Nehasil - M. Vlček, Váňa - Hocek (video). ŽK: Janošek, Chlumecký - Hejda. Diváci: 1469.

Sestavy:

Pardubice: Markovič - Icha, T. Vlček, Chlumecký, Kurka - Tischler, Janošek (87. Koukola) - Kostka (76. Lima), Hlavatý, Vacek - Černý (84. Mareš). Trenér: Kováč.

Plzeň: Staněk - Havel, Hejda, Pernica, Jemelka (66. Bassey) - Bucha, Kalvach - Jirka (87. Pilař), Vlkanova (66. Holík), Mosquera - Chorý. Trenér: Bílek.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články