Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

SOUHRN 15. KOLA: Plzeň i Sparta ztratily body, Slavia se Sigmou nezaváhala

Po extrémně krátké zimní pauze odstartovala jarní část nejvyšší soutěže a nadprůměrnou formu si udrželi fotbalisté Slavie, Jablonce a Slovácka. Pražané doma zdolali Olomouc 3:1 a tabulku vedou o šest bodů. Druzí Severočeši deklasovali Teplice na jejich stadionu 5:0 a klub z Uherského Hradiště porazil Karvinou 2:0, čímž skočil na čtvrtou pozici. Zaváhaly naopak Plzeň, která urvala v Příbrami pouhý bod, Liberec, jenž remizoval s Bohemians 1:1, a v neposlední řadě i Sparta, která jen remizovala s Baníkem. 

Slávistický Abdallah Sima v utkání proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Baník Ostrava - Sparta 0:0

Teplota v Ostravě padala k 15 stupňům pod nulou a na kvalitě hry jak Sparty, tak domácího Baníku to bylo znát. Šancí bylo k vidění minimum, a i když více nebezpečných závarů v blízkosti branky měl Baník, gól nakonec nepadl ani na jedné straně. Týmy se tak rozešly smírně a Sparta ztratila další dva body na vedoucí Slavii.

Příbram - Plzeň 0:0

Plzeň se dál trápí v útoku. S na chvostu bojující Příbramí hrála bez branek. Běžela 87. minuta a Aleš Čermák měl šanci, nad níž větší nelze myslet: pokutový kop. Snad i vinou terénu však selhal a ani netrefil branku. Zmar Viktoriánů trvá, po dvou porážkách přišla další ztráta.

Slavia - Olomouc 3:1

Už 26 utkání trvá úctyhodná neporazitelnost fotbalistů Slavie v první lize. Tentokrát si doma Pražané poradili se Sigmou Olomouc 3:1, přičemž dvě branky vstřelil Jan Kuchta. Za Slavii už nastoupila zimní posila obránce Alexander Bah. Svěřenci Jindřicha Trpišovského vedou tabulku o šest bodů.

Teplice - Jablonec 0:5

Vynikající formu ze závěru podzimu si fotbalisté Jablonce přenesli i do nového roku. V úvodním jarním kole totiž deklasovali Teplice na jejich hřišti 5:0. Už v první půli rozložili dezorientovanou obranu "Sklářů" Jakub Považanec, Vladimir Jovovič a Miloš Kratochvíl. Po přestávce se přidali Jan Krob a střídající Robert Hrubý. Jablonec v posledních osmi kolech ztratil jen dva body, domácí neuspěli po dvou předchozích výhrách.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Teplice - Jablonec

Liberec - Bohemians 1905 1:1

Liberec nepotvrdil v domácím prostředí roli favorita a v duelu s Bohemians, kterým se ve druhé polovině podzimní části ročníku příliš nedařilo, remizoval 1:1. Gól Slovanu obstaral Jhon Mosquera, za klub z Vršovic se trefil host ze Sparty Matěj Pulkrab. "Klokani" venku získali teprve druhý bod v aktuální sezoně.

Slovácko - Karviná 2:0

Po zdařilém závěru podzimu si fotbalisté Slovácka drží formu i v novém roce. Tentokrát porazili doma Karvinou 2:0 a připsali si třetí skalp soupeře v řadě. O zisku plného počtu bodů rozhodli v úvodu druhého poločasu brankami Vlastimila Daníčka z pokutového kopu a Jana Klimenta. Hostující Michal Papadopulos v 73. minutě neproměnil penaltu.

Pardubice - České Budějovice 0:2

První porážku ve vršovickém azylu zapsali fotbalisté Pardubic. Nováček nejvyšší soutěže, který po podzimu figuroval na senzačním pátém místě, padl výsledkem 0:2 s Českými Budějovicemi. Skóre otevřel v závěru úvodního dějství Benjamin Čolič z pokutového kopu a druhý gól Dynama přidala nová akvizice Marko Alvir. Druhé čisté konto v sezoně si připsal brankář Jaroslav Drobný.

Mladá Boleslav - Brno 1:1

Jeden přišel jako velká posila z Viktorie Plzeň, druhý se v 39 letech vrátil na trávník po vleklém zranění. Brněnský Luděk Pernica a mladoboleslavský Marek Matějovský byli gólovými hrdiny vzájemného duelu celků topících se u dna ligové tabulky, když svými brankami zařídili konečnou remízu 1:1.

Opava - Zlín 0:0

Nerozhodným výsledkem 0:0 skončilo v Opavě utkání, v němž Slezský FC nastoupil proti Zlínu. V největších příležitostech totiž domácí Patrik Hellebrand a hostující Martin Cedidla orazítkovali tyč. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče proto zůstávají v tabulce poslední a prodloužili sérii bez vítězství na sedm zápasů, jedenáctí "Ševci" neslavili pětkrát v řadě.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články