Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohemians uhráli remízu v Liberci, venku bodovali teprve podruhé v sezoně

Liberec nepotvrdil v domácím prostředí roli favorita a v duelu s Bohemians, kterým se v druhé polovině podzimní části sezony příliš nedařilo, remizoval 1:1. Gól Liberce obstaral Jhon Mosquera, za Klokany se trefil host ze Sparty Matěj Pulkrab. Bohemians venku získali teprve druhý bod v aktuální sezoně.

Mužný souboj v duelu Liberce s Bohemians
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Remíza odpovídá průběhu hry. Je to bod z venku, od mužstva, které je v horní polovině tabulky, takže je určitě cenný," řekl trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Do první větší příležitosti se v páté minutě dostali aktivnější domácí. Po Mosquerově centru ale Pešek z voleje zakončoval o kousek vedle.

Liberečtí otevřeli skóre ve 13. minutě. Rondič ve vzdušném souboji předčil vyběhnutého gólmana Le Gianga, míč se odrazil k Mosquerovi a ten střelou mezi nohama Dostala trefil odkrytou branku. Kolumbijský záložník zaznamenal pátý gól v ligovém ročníku.

Bohemians se pak trochu víc dostali do hry. Ve 24. minutě Necidovou pohotovou ránu vyrazil brankář Nguyen a Severočechy definitivně zachránil až stoper Chaluš, jenž míč odkopnul na roh.

Bojovný zápas pokračoval i po změně stran a na další velkou možnost se čekalo do 69. minuty, kdy Nguyen výtečně zneškodnil hlavičku střídajícího Puškáče. Ten nepřekonal libereckého brankáře ani z následného rohu, ale Pulkrab už z dorážky nezaváhal.

"Byla to část zápasu, kdy to tam lítalo. Cítil jsem, že by mohl padnout gól. I předtím jsme tam měli závary. Pušky (Puškáč) při rohu výborně naběhl a trefil to. Já měl být za Puškym a gólman to vyrazil přímo na mě, tak jsem to dal jenom do brány," popsal Pulkrab.

"Když jsme sem jeli, tak nostalgie byla, protože jsem v Liberci zažil asi nejlepší sezonu kariéry z osobního hlediska. Ale jak jsem přijel na stadion, tak to opadlo," doplnil kmenový útočník Sparty.

Slovanu mohl vzápětí po Peškově akci vrátit vedení Purzitidis, který však Le Gianga nepřekonal. Na druhé straně se zase blýsknul Nguyen proti Ljovinově tvrdé ráně zpoza šestnáctky. Liberec tak ani v 19. domácím ligovém duelu s Bohemians neprohrál.

"Ve druhém poločase jsme i díky nějakým personálním problémům Liberce hru ovládli. Věřil jsem, že v závěru ještě můžeme utkání rozhodnout," konstatoval někdejší liberecký obránce Klusáček.

"O tom, že vyrovnali, rozhodla i šířka jejich kádru. Dostřídávali jim všichni velmi kvalitní hráči. U nás při absencích a po odchodech už třeba bylo složitější, abychom zápas dokázali zlomit," dodal liberecký kouč Pavel Hoftych, jenž v minulosti trénoval Bohemians.

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)

Branky: 13. Mosquera - 70. Pulkrab. Rozhodčí: Lerch - Flimmel, L. Matoušek - Franěk (video). ŽK: Mikula, Karafiát - Bederka. Bez diváků

Liberec: Ngyuen - Koscelník, Jugas, Purzitidis, Chaluš, Mikula - Pešek, Karafiát, Mosquera (81. Faško) - Rondič, Rabušic. Trenér: Hoftych.

Bohemians: Le Giang - Dostál, Bederka, Hůlka, Vondra - Vaníček (83. Vodháněl), Ljovin, Hronek (90.+2 Vacek), Novák (60. Květ) - Necid (60. Puškáč), Pulkrab (83. Jindřišek). Trenér: Klusáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články