Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

V Opavě se na gól čekalo marně, domácí remizovali se Zlínem a jsou stále poslední

Nerozhodným výsledkem 0:0 skončilo v Opavě utkání 15. kola nejvyšší soutěže, v němž Slezský FC nastoupil proti Zlínu. V největších příležitostech totiž domácí Patrik Hellebrand a hostující Martin Cedidla orazítkovali tyč. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče proto zůstávají v tabulce poslední a prodloužili sérii bez vítězství na sedm utkání, "Ševci" neslavili pětkrát v řadě a jsou v neúplné tabulce jedenáctí.

Utkání Opava - Zlín
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

První šanci si vypracoval Zlín. Jawo se v 7. minutě dostal přes jednoho z obránců do vápna, ale z ostrého úhlu zamířil do boční sítě. Opava mohla otevřít skóre ve 14. minutě, kdy při ošetřování Koláře hrála krátce v početní výhodě. K odraženému míči se dostal Hellebrand, ale trefil břevno.

Ve 23. minutě Cedidla po individuální akci našel na hranici vápna Condeho, který vystřelil těsně vedle levé tyče opavské svatyně. Slezané poté převzali kontrolu nad zápasem, ale pozorná zlínská obrana jim však před přestávkou už žádnou šanci nedovolila.

Také úvod druhého poločasu vyšel lépe domácím, když po rychlé akci střílel v dobré pozici Nešický, ale trefil pouze jednoho z obránců. V 68. minutě pálil Dramé, opavský brankář Fendrich byl ovšem pozorný. A v 78. minutě měl navíc i štěstí, protože Cedidla se dokázal ve vápně uvolnit, ale následnou střelu poslal do břevna.

Zbytek utkání už další šance nepřinesl a Opava tak získala teprve druhý bod v posledních sedmi kolech a je stále poslední se ztrátou tří bodů na pozice zaručující záchranu. Zlín vyšel v posledních pěti zápasech počtvrté střelecky naprázdno.

SFC Opava - Fastav Zlín 0:0

Rozhodčí: Petřík - Nádvorník, Horák. ŽK: Čvančara, Tiéhi, Březina - Vraštil, Cedidla.

Opava: Fendrich - Žídek, Kulhánek, Březina - Mondek, Hellebrand (87. Juřena), Tiéhi, Nešický, Helešic (73. Kania) - Smola, Čvančara (76. Holík). Trenér: Skácel.

Zlín: Dostál - Vraštil, Buchta, Kolář - Cedidla, Conde, Hlinka, Procházka - Janetzký, Jawo, Dramé (90.+1 Chwaszcz). Trenér: Páník.

Radoslav Kováč (trenér Opavy): "Prvních patnáct minut bylo rozpačitých, přece jen jsme měli šest nových hráčů v sestavě. Kluci přišli, zvýšili konkurenci a na tréninku vypadali skvěle. Proto jsme do toho šli, měl jsem velké očekávání, ale nakonec je to bohužel jen za bod. V prvním poločase jsme měli dvě zbytečné ztráty, kterými jsme nakopli Zlín, ale pak se to srovnalo a měli jsme i nějaké náznaky šancí. Po přestávce jsme hráli zajímavě, ale do šancí jsme se moc nedostávali, až na tu jednu, kdy Nešický trefil obránce. Potom jsme z toho vypadli kvůli špatné organizaci, neměli jsme druhé balony, a proto nám docházely síly. Zlín trefil břevno a měl ještě jednu šanci, takže jsme mohli i prohrát, ale nakonec bych řekl, že bod je spravedlivý."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Domácí posílili a hodně nových hráčů zapojili už dnes, ale my tušili, že by to tak mohlo být. Proto jsme zvolili takové rozestavení, abychom eliminovali jejich dva silné vysoké útočníky. To se nám povedlo, ale nepovedlo se nám dát gól. Kdybychom ho dali, domácí by to museli otevřít, takže škoda střely Cedidly do břevna. Domácí ale neustále hrozili, takže jsme to nemohli extra otevřít a museli jsme na jejich dvou vysokých hráčích sedět, protože chyba se stane. Tak jsme prožili zápas před Opavou, kdy nás fatální chyba připravila o remízu. Z tohoto pohledu je to pro nás dobrý plusový bod."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články