Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čermák zahodil penaltu a Plzeň ztratila i s Příbramí

Hodně se spekulovalo o konci Adriána Guľy na lavičce Plzně už po podzimní části, po níž byli Viktoriáni až devátí, a především na hřištích soupeřů rozdávali body plnými hrstmi. Slovenský stratég nakonec zůstal, ale i v prvním jarním zápase zůstalo vše při starém. Plzni na hřišti Příbrami nepomohla ani penalta, kterou zahodil Aleš Čermák, a Viktorka tak se Středočechy remizovala 0:0.

Trma vrma v Příbrami
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Oproti podzimu tam možná byly trochu větší zodpovědnost a důslednost při defenzivních věcech, ale stále potřebujete soupeře otevřít. V tak bojovném zápase se nám to nepodařilo. Bylo to o jednom gólu," konstatoval Guľa.

V záloze Plzně od začátku nastoupili navrátilec z hostování Šulc a zimní posila z Olomouce Falta, kteří za Viktorii debutovali v soutěžním utkání.

Západočeši odstartovali aktivně a Kayambův centr brankář Kočí vytáhnul nad břevno. Domácí už v sedmé minutě přišli o zraněného kapitána a bývalého plzeňského záložníka Rezka. O chvíli později musel kvůli zdravotním problémům odstoupit i hostující obránce Hejda.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Příbram - Plzeň

Příbramští zpočátku drželi s favoritem krok. Pilík z dálky protáhnul bývalého spoluhráče Hrušku, ale jeho branku o kousek minul. Plzeň se do nebezpečného zakončení dostala až ve 39. minutě, kdy Faltu zblízka výborně vychytal Kočí. Domácí gólman před pauzou zlikvidoval i Kašovu střelu po standardní situaci.

Hosté pokračovali v náporu i na začátku druhé půle, do které nenastoupil další zraněný obránce Limberský. Tečovaná rána Kalvacha skončila těsně nad břevnem.

Domácí se nenechali zatlačit na dlouho a zahrozili v 57. minutě. Hruška pouze vyrazil Kingueho střelu a s obtížemi zlikvidoval také Voltrovu dorážku. Na druhé straně Kočího zachránilo břevno po hlavičce střídajícího Čermáka. Plzeňský záložník pak těsně minul po standardce.

V závěru domácí Soldát v pokutovém území fauloval náhradníka Matějku a rozhodčí Orel po kontrole u videa nařídil pro Viktorii penaltu. Tu však neproměnil Čermák, když přízemní střelou vůbec netrefil branku. "Aleš byl určený. Proměnil nám penalty, dával góly, v sezoně je na šesti. Vzal na sebe zodpovědnost. I někteří renomovanější hráči světových kvalit nepromění penaltu. Měli jsme na to, abychom dali gól ze hry a z jiných herních situací, ale tahle byla nejvíc viditelná," prohlásil Guľa, jehož tým vyhrál v jediném z posledních osmi kol.

Trenéra Příbrami Pavla Horvátha překvapilo, že jeho svěřenci před penaltou neprotestovali, takže se snažil Čermáka rozhodit sám z lavičky. "Měl jsem pocit, že kluci jsou odevzdaní. Dokud není míč za čárou, nevidím důvod, proč nedělat všechno pro to, abychom nedostali gól. Já volal přes celé hřiště nějaká slova, která určitě nebyla sprostá. Byl to spíš hec a nakonec to možná nějaký vliv na Aleše mělo, když neproměnil," uvedl někdejší záložník.

Viktoria se tak dál trápí a vyhrála v jediném z posledních osmi kol.

1. FK Příbram - Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Orel - Kotík, Vlček - Hocek (video). ŽK: Pilík - Ondrášek, Čermák. Bez diváků.

Příbram: Kočí - Laňka, Tregler, Soldát, Kingue, Cmiljanovič - Pilík (90.+3 Kvída), Rezek (7. Hájek), Nový - Zorvan (82. Vávra), Voltr (82. Dočekal). Trenér: Horváth.

Plzeň: Hruška - Havel, Hejda (18. Kaša), Brabec, Limberský (46. Kovařík) - Bucha - Kayamba (80. Matějka), Šulc (64. Čermák), Kalvach, Falta - Ondrášek. Trenér: Guľa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články