Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pernica s Matějovským zařídili dělbu bodů v záchranářské bitvě mezi Brnem a Boleslaví

Jeden přišel jako velká posila z Viktorie Plzeň, druhý se ve svých 39 letech vrátil na trávník po vleklém zranění. Brněnský Luděk Pernica a boleslavský Marek Matějovský byly gólovými hrdiny vzájemné duelu svých celků topících se u dna ligové tabulky, když svými brankami zařídili konečnou remízu 1:1.

Fotbal v podání Brna a Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Zbrojovka vedla od 39. minuty zásluhou Luďka Pernici, po hodině hry vyrovnal Marek Matějovský, který se na trávník vrátil téměř po roce. Od 89. minuty dohrávali domácí bez vyloučeného Samuela Dancáka.

"Myslím si, že zlepšení tam je. Snažili jsme v krátké zimní přípravě udělat maximum pro to, abychom se zlepšili. To si myslím, že bylo. Jenom to musíme hrát na výsledky. Trochu mi v některých fázích chybělo vyřešení situací," řekl trenér Boleslavi Karel Jarolím.

Středočeši měli v prvním poločase optickou převahu, vyloženou šanci si však nevypracovali. Dancák vystřelil z hranice vápna vedle a Jiří Klíma pouze doprostřed branky. V 36. minutě zraněného Jiráska vystřídal Matějovský, který se po dvojnásobné operaci achilovky vrátil na trávník poprvé od loňského ledna.

Tři minuty po jeho příchodu nečekaně udeřili hosté. Vaňkův centr našel zimní posilu Pernicu, který hlavou překonal gólmana Šedu.

Po změně stran se domácím v 51. minutě povedlo po rohovém kopu díky Ladrovi srovnat. Rozhodčí Ginzel však po zhlédnutí opakovaných záznamů kvůli ruce jednoho z mladoboleslavských hráčů gól neuznal.

Po hodině hry se Středočeši dočkali, když Matějovský z hranice šestnáctky zamířil přesně k tyči. Devětatřicetiletý záložník se v lize trefil poprvé od března 2019.

V 78. minutě se ve velké šanci ocitl hostující záložník Štepanovský, jenže jeho střela skončila mimo. V závěru uviděl druhou žlutou kartu Dancák a Brno krátkou přesilovku málem využilo. Šumberův přímý kop však skončil na břevně.

"Byla by to rána do vazu. Naštěstí to brankou neskončilo. Zaplaťpánbůh, že to dopadlo tak, že máme aspoň bod," řekl Jarolím.

Mladá Boleslav doma v lize nevyhrála počtvrté za sebou a o skóre zůstala před Zbrojovkou na první nesestupové pozici. "Odvážíme si bod, který bereme všemi deseti. S výsledkem jsme spokojení, ale s předvedenou hrou ne. Je pořád na čem pracovat," uvedl brněnský kouč Richard Dostálek.

Mladá Boleslav - Brno 1:1 (0:1)

Branky: 60. Matějovský - 39. Pernica. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Hock - Cieslar (video). ŽK: Dancák - Fousek. ČK: 89. Dancák. Bez diváků

M. Boleslav: Šeda - Douděra, Šimek (46. Jakub Klíma), Křapka, Preisler - Jirásek (36. Matějovský), Dancák - Budínský (62. Malinský), Ladra, Graiciar (82. Škoda) - Jiří Klíma. Trenér: Jarolím.

Brno: Šustr - Moravec, Dreksa (46. Záhumenský), Pernica, Šural - Štepanovský, Vaněk (79. Texl), Sedlák, Pachlopník (67. Bariš), Fousek (75. Šumbera) - Fila (67. Hladík). Trenér: Dostálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články