Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sparta v zamrzlé Ostravě poztrácela další body

Teplota v Ostravě padala k 15 stupňům pod nulou a na kvalitě hry jak Sparty, tak domácího Baníku to bylo znát. Šancí bylo k vidění minimum, a i když více nebezpečných závarů v blízkosti branky měl Baník, gól nakonec nepadl ani na jedné straně. Týmy se tak rozešly smírně a Sparta ztratila další dva body na vedoucí Slavii.

Fotbal v hájemství mrazu
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

I v třeskutém celodenním mrazu se pořadatelům povedlo připravit slušný terén. První šanci na něm měli hosté, kterým z nejrůznějších důvodů chyběla řada hráčů. Ligovou premiéru si i kvůli tomu odbyl sedmnáctiletý obránce Vitík, v základní sestavě nastoupil také Minčev.

"Bylo to hodně bojovné utkání, v takových podmínkách se kombinační fotbal ani moc hrát nedal. Ale jsem rád, že jsem zažil premiéru zrovna v takovém zápase. Na Baníku, kde je to vždycky hodně vyhecované. Je to pro mě obrovská zkušenost," řekl Vitík.

Sáčkův dlouhý pas za obranu trefil ve 20. minutě domácí stoper Fillo z voleje tak nešťastně, že málem přeloboval vlastního gólmana. Laštůvka ale prokázal znamenitý reflex a balon vytáhl na roh.

Pak přišly chvíle Ostravy, která i na těžkém zmrzlém terénu dokázala realizovat několik úspěšných kombinací. Domácí v 25. minutě zatáhli akci rychle po pravém křídle, Tetour ideálním centrem našel na malém vápně De Azeveda a ten z první mířil těsně nad Nitovu branku.

Vzápětí Baník pohrozil stejnou dvojicí znovu. Po souhře Holzera a De Azeveda střílel Tetour zhruba z 10 metrů, ale z osy hřiště nedokázal prostřelil chumel těl před sebou. "Carlos to asi neměl úplně lehké, protože běžel ve sprintu, možná i proto přestřelil. Pak mi tam dával krásný míč pod sebe, nepropasíroval jsem to skrz obránce, škoda," řekl Tetour.

Bojovnost Baníku nestačila

Baník měl více ze hry i ve druhé půli. Příležitosti si už ale vytvářel s většími problémy. Nejblíže gólu byl v 79. minutě po rohu Stronati, jeho hlavička z malého vápna ale o centimetry minula tyč.

Vzápětí se prostor na pravé straně otevřel hostujícímu Vindheimovi, ale Juliš po jeho prudkém centru nedokázal míč hlavou usměrnit mezi tyče. Ostrava doma podruhé za sebou se Spartou remizovala bez branek a Letenské neporazila v posledních sedmi ligových utkáních.

"Bylo to hodně bojovné, to jsme očekávali. Vždy, když sem jedeme, víme, že to bude válka. Navíc ještě v těchto podmínkách. Šance jsme moc neměli, až ten brejk na konci. Škoda, že jsme to neproměnili," řekl hostující Sáček.

Baník Ostrava - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Podaný - Adámková (video). ŽK: Pokorný, Jánoš - Ladislav Krejčí I, Dočkal. Bez diváků.

Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Jánoš, Kaloč - De Azevedo, Tetour (89. Ndefe), Holzer (86. Zajíc) - Kuzmanovič (77. Potočný). Trenér: Kozel.

Sparta: Nita - Plechatý, Vitík, Hancko, Hanousek - Vindheim, Sáček, Dočkal, Minčev (72. Trávník), Ladislav Krejčí I (46. Karabec) - Juliš. Trenér: Kotal.

Luboš Kozel (trenér Ostravy): "Před utkáním by pro nás ten bod možná nebyl špatný. Ale vzhledem k tomu, že jsme měli šancí více a že jsme byli možná i herně lepší, mě mrzí, že jsme tu branku nevstřelili. Když chcete vyhrát, musíte ten gól dát. Nemůžu být spokojený s ofenzivou, protože jsme nedali branku. V poli to bylo slušné. Byly pasáže, kdy to bylo dobré, pak zase třeba chvíli horší. Nicméně nás limituje finální řešení akcí, to je naší slabinou – a nejen v tomto zápase."

Václav Kotal (trenér Sparty): "Nebylo to utkání s mnoha šancemi. Mrzí mě, že jsme v závěru nevyřešili líp některé protiútoky. Ke konci druhé půle jsme měli jednu dobrou příležitost, kterou ale Juliš neproměnil. Vitík podal v obraně velmi dobrý výkon, zapadl nám do sestavy. Věřím, že až se nám vrátí někteří hráči, podáme i kvalitnější výkon do útočné fáze. Nakonec to asi skončilo spravedlivou remízou."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články