Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN 1. KOLA: Zmar "svaté trojice" a domácí výprask Baníku či Jablonce

Ve znamení nezdarů hlavních aspirantů na titul se neslo úvodní kolo nejvyšší soutěže. Bodovali totiž jen úřadující šampioni z Plzně po bláznivé remíze 2:2 v Teplicích. Slavia nedokázala zlomit odpor Hradce Králové a v jeho mladoboleslavském azylu prohrála 0:1, Sparta se po senzačním vyřazení z předkola Evropské konferenční ligy musela sklonit před Libecem. Doma se nedařilo ani Baníku s novým trenérem Pavlem Vrbou či Jablonci, který poprvé v soutěžním utkání vedl David Horejš.

Zklamaní fotbalisté Slavie po porážce s Hradcem Králové
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Teplice - Plzeň 2:2

Ve 30 letech odehrál premiérový zápas mezi tuzemskou elitou a ozdobil ho dvěma brankami proti úřadujícím šampionům. Jakub Urbanec rozjásal ve 23. a 47. minutě teplická Stínadla, ale v nastaveném čase za stavu 2:2 neproměnil penaltu. V dresu Plzně se po změně stran trefili Jan Kliment a střídající Jhon Mosquera.

Hradec Králové - Slavia Praha 1:0

Rčení, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, pro utkání Slavie s Hradcem Králové neplatí. Sešívaní totiž se statečně hrajícím soupeřem v jeho mladoboleslavském azylu znovu prohráli, tentokrát 0:1 gólem Daniela Vašulína. "Votroci" tak navázali na senzační vítězství 4:3 z posledního vzájemného duelu z úvodu nadstavbové části minulého ročníku.

Sparta Praha - Liberec 1:2

Další "facku" musí skousnout Sparta. Po čtvrtečním vyřazení v Evropské konferenční lize s norským Vikingem Stavanger vstoupila do nejvyšší soutěže překvapivou domácí porážkou 1:2 s Libercem. Pražané pod vedením dánského trenéra Briana Priskeho, který debutoval v české lize, tak nezvítězili ani ve třetím soutěžním měření sil v sezoně.

Ostrava - Olomouc 0:3

První soutěžní duel po návratu do ostravského Baníku skončil pro kouče Pavla Vrbu zklamáním. Jeho svěřenci prohráli s olomouckou Sigmou jednoznačně 0:3. Hostující tým poslal v závěru první půle do vedení Mojmír Chytil a po přestávce se prosadili i Juraj Chvátal a střídající Jan Sedlák.

Brno - Slovácko 2:2

Po suverénním postupu nečekali fotbalisté Brna na zisk prvního bodu mezi tuzemskou elitou dlouho. S favorizovaným Slováckem remizovali 2:2. Zbrojovka dvakrát vedla po gólech Michala Ševčíka a Jakuba Přichystala, úřadující vítěz domácího poháru ale pokaždé vyrovnal prostřednictvím zásahů Daniela Holzera a Michala Trávníka.

Jablonec - Bohemians 0:3

První soutěžní zápas v roli trenéra FK Jablonec si David Horejš bezesporu představoval jinak. Jeho noví svěřenci totiž padli doma s Bohemians 0:3. Skóre otevřel těsně před přestávkou Ondřej Petrák, na kterého po změně stran navázali Roman Květ a Adam Jánoš. Severočeši v součtu s přípravu prohráli pod Horejšem i popáté.

Pardubice - České Budějovice 0:2

Vítěznou premiéru zažil ve vršovickém Ďolíčku kouč Českých Budějovic Jozef Weber. Dynamo pod jeho vedením porazilo "domácí" Pardubice 2:0 a úspěšně zahájilo novou sezonu. Brankami se o to zasloužili Patrik Hellebrand a Martin Králik. Jihočeši zvítězili v lize na stadionu soupeře po 18 střetnutích.

Zlín - Mladá Boleslav 0:0

Nerozhodným výsledkem 0:0 skončilo utkání mezi Zlínem a Mladou Boleslaví. Hostující tým dvakrát zachránila od inkasování tyč, "Ševci" i proto neporazili soupeře z města automobilů v lize potřetí za sebou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články