Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrbovi obnovená premiéra zhořkla, Sigma loupila v Ostravě po 10 letech

První soutěžní utkání po návratu do ostravského Baníku skončilo pro trenéra Pavla Vrbu zklamáním. Jeho svěřenci totiž v úvodním kole nejvyšší soutěže prohráli s olomouckou Sigmou 0:3. Hostující tým poslal v závěru první půle do vedení Mojmír Chytil a po přestávce se prosadili i Juraj Chvátal a střídající Jan Sedlák.

Fotbalisté Olomouce se radují z gólu v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ostrava si v premiéře pod novým koučem vynutila v úvodu na promoklém terénu tlak i pár nebezpečných centrů, hlavně ten Šehičův pořádně protáhl gólmana Macíka. Sigma však hru rychle vyrovnala a v 19. minutě si vypracovala první velkou šanci. Po centru z levé strany míč z první tečoval Růsek, balon křižně prošel brankovištěm a jen o pár centimetrů minul tyč.

Nasáklý trávník pak nadělal problémy i Sigmě. Macík neudržel skákavou střelu z dálky, ale dorážející Tijani jeho zaváhání nepotrestal. Za hostující obranou se v 34. minutě zčistajasna objevil Šehič, ale z nadějné situace levačkou minul.

Ve 38. minutě navíc stejný hráč u lajny propadl v souboji s Chvátalem, který rozehrál kombinaci, na jejímž konci stál Chytil. Jeho střela z velkého vápna možná i s jemnou tečí skončila v síti za Laštůvkou a Sigma vedla.

Hned v úvodu druhé půle se sice ocitl ve vyložené šanci Tijani, ale centr na malém vápně špatně trefil. Pak opět přišly chvíle Hanáků. Navrátil zblízka přestřelil, Chytilovi vyrazil ránu Laštůvka, ale v 50. minutě už ani on nedokázal zastavit volej Chvátala, který se o tyč odrazil do sítě. Slovenský obránce se dočkal premiérového gólu v české lize.

Situaci domácích mohl ještě zhoršit Ventúra, Laštůvka na jeho přímý kop nereagoval, ale míč ke štěstí domácích těsně minul tyč. S blížícím se závěrem sláblo i ostravské odhodlání. Baník ještě mohl nakopnout střídající Budínský, ale z 10 metrů hlavičkoval nedůrazně a přímo do Macíkovy náruče.

Poté Vrbovi svěřenci inkasovali potřetí a bylo rozhodnuto. Hosté vybojovali míč na útočné polovině, střídající Sedlák postupoval sám na Laštůvku a v 79. minutě se trefil přesně k tyči. Ostravští utrpěli nejvyšší domácí ligovou porážku od listopadu 2018.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 0:3 (0:1)

Branky: 38. Chytil, 50. Chvátal, 79. Sedlák. Rozhodčí: Proske - Paták, Kotík - Ondráš (video). ŽK: Kuzmanovič, Pokorný, Fleišman - Chvátal, Zmrzlý. Diváci: 6698. 

Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Frydrych, Pokorný, Fleišman - Klíma, Kuzmanovič (64. Budínský), Kaloč (83. Smékal), Tetour (64. Takács), Šehič (83. Buchta) - Tijani (53. P. Jaroň). Trenér: Vrba.

Olomouc: Macík - Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý - Navrátil (86. Matoušek), Ventúra (69. Sedlák), Růsek (78. Šíp), Breite (86. Poulolo), Zorvan - Chytil (69. Zifčák). Trenér: Jílek.

Pavel Vrba (trenér Ostravy): "Olomouc byla lépe organizovaná, důslednější, rychlejší. Výsledek odpovídá dnešnímu výkonu. Tahali jsme za kratší konec, Olomouc podala kvalitní výkon a zaslouženě vyhrála. S hráči jsme si v šatně hned po utkání některé věci museli vyříkat. Řekl jsem jim, že s podobnými výkony na nějaké dobré umístění můžeme zapomenout. Určitě ale nejsem zastánce toho, abychom po jednom duelu rozmetali sestavu na deseti postech. Hráči určitě nějaký svůj čas dostanou."

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Myslím si, že utkání jsme zvládli bravurně. Je to podpořeno výsledkem, kvalitou výkonu, vším, co jsme si přáli. Dovolím si říct, že jsme byli lepším mužstvem, které vyhrálo naprosto zaslouženě. Musím ocenit tým, ale rád bych vyzdvihl i nadstandardní individuální výkony některých hráčů. Proti takhle kvalitnímu týmu to o to více těší. Až je ve mně trochu soucit s Pavlem Vrbou, který si asi takhle první zápas nepředstavoval."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články