Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zlín trefoval jen tyče, s Mladou Boleslaví se rozešel bez branek

Nerozhodným výsledkem 0:0 skončilo utkání prvního kola nejvyšší soutěže mezi Zlínem a Mladou Boleslaví. Hostující tým dvakrát zachránila od inkasování tyč, "Ševci" i proto neporazili soupeře z města automobilů v lize potřetí za sebou.

Utkání Zlín - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Uhlíř Patrik

Zlín, kterému hned na startu ligy chybělo šest zraněných hráčů, zahrozil jako první. Jawo v 5. minutě překvapivě vystřelil z velkého úhlu a orazítkoval tyč za zaskočeným brankářem Polačkem. Po 20 minutách nacentroval hostující Ladra na Maška, ale ten zblízka hlavou mířil pouze do náručí gólmana Dostála.

Ve zbytku úvodního dějství měli mírnou převahu Středočeši, do větších šancí se ovšem nedostali, neboť zlínská obrana fungovala zodpovědně. Ve 44. minutě na opačné straně domácí Simerský hlavičkoval příliš vysoko.

Hustý déšť, který na Letnou dorazil o přestávce, na začátku druhé půle více vyhovoval Moravanům. Jejich nápor mohl nejprve zužitkovat po rohu Jawo, ale neprosadil se stejně jako po centru od Čanturišviliho střídající Fillo, který zcela osamocen hlavičkoval mimo branku.

Boleslavští se osmělili v 65. minutě a hned z toho byla největší šance zápasu. Škoda se dostal sám před Dostála, který jeho střelu vyrazil kopačkou na roh. O deset minut později zachránila hosty podruhé v utkání tyč. Silného centr chtěl Mareček odvrátit do bezpečí, na podmáčeném terénu se však ukopl a nastřelil konstrukci vlastní branky.

A když Polaček v samém závěru zasáhl také proti hlavičce střídajícího Silného, obě mužstva si na úvod sezony rozdělila po bodu. Boleslav v nejvyšší soutěži neprohrála popáté za sebou, Zlín v lize potřetí v řadě remizoval.

Trinity Zlín - FK Mladá Boleslav 0:0

Rozhodčí: Starý - Horák, Vodrážka - Orel (video). ŽK: Vukadinovič, Kolář, Cedidla - Suchý. Diváci: 2754.

Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák - Didiba, Kolář - Dramé (46. Fillo), Jawo (72. Janetzký), Čanturišvili - Vukadinovič (63. Silný). Trenér: Jelínek.

Mladá Boleslav: Polaček - Mareček (78. Vaníček), Šimek, Suchý, Karafiát - Pech, Mašek (74. Krobot), Dancák, Matějovský, Ladra - Škoda. Trenér: Hoftych.

Jan Jelínek (trenér Zlína): "Vzhledem k počasí, terénu a tomu, že se hrálo první kolo, to byl očekávaný průběh. Zápas byl hodně o bojovnosti, jednoduchých míčích nahoru a soubojích o propadlé míče. V tom byl soupeř v první půli silnější, ale nepouštěli jsme ho do nebezpečných situací. My jsme se ve druhé půli zlepšili a také jsme měli své možnosti. Mrzí mě přechodová fáze. Měli jsme dobré zisky, dostávali se nahoru, ale kazili jsme si to nepřesností. Takové zápasy jsou mimo jiné o standardkách, ty si oba týmy uhlídaly, a proto je konečný výsledek 0:0. Byl bych velmi rád, kdybychom v takovém remízovém duelu urvali tři body, ale jeden odpovídá průběhu."

Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "Typický zápas, jaký se hrává na startu sezony. Trochu nervózní, nikdo nechtěl prohrát. Obě mužstva měla své šance, ale remíza je spravedlivá. Možná by stav 1:1 nebo 2:2 duelu odpovídal více. Musím hráče pochválit, že si na podmáčeném terénu pohlídali kopačky a nedocházelo k fatálním podklouznutím. Výjimkou byla nešťastná situace Marečka, který se tou dobou už chystal ke střídání, naštěstí si brankář dobře postavil tyče. Uhlídali jsme rychlost Vukadinoviče a Silného."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články