Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Horejšovi premiéra v Jablonci zhořkla, jednoznačné vítězství zapsali Bohemians

První soutěžní utkání v roli trenéra FK Jablonec si David Horejš bezesporu představoval jinak. Jeho noví svěřenci totiž v úvodním kole nejvyšší soutěže padli doma s Bohemians 0:3. Skóre otevřel těsně před přestávkou Ondřej Petrák, na kterého po změně stran navázali Roman Květ a Adam Jánoš. Severočeši v součtu s přípravu prohráli pod Horejšem i popáté.

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z gólu v Jablonci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

První zajímavou možnost měli na Střelnici ve 4. minutě hosté. Květ zahrával přímý kop a brankář Hanuš jeho dalekonosnou ránu s problémem a nadvakrát zlikvidoval.

Jablonečtí zahrozili dvakrát mezi 15. a 16. minutou. Nejprve Kratochvílův pokus lapil gólman Valeš, poté Sejk zblízka ve skluzu těsně nedosáhl na míč po Houskově stříleném centru.

Bohemians se ujali vedení ve 37. minutě. Květ hlavičkoval do tyče, Puškáč přihrál Petrákovi a ten s přispěním výrazné teče domácího Martince šťastně překonal Hanuše.

Jablonecký gólman podržel svůj tým na začátku druhé půle, kdy zlikvidoval Puškáčovu ránu i Hronkovu dorážku.

Domácí snaha o vyrovnání působila hodně bezzubě. Pražané dobře bránili a v 70. minutě přidali pojistku. Hanušovu nepřesnou přihrávku na Považance vystihl Hronek a jeho spoluhráč Květ míč napálil do sítě - 0:2.

Na druhé straně mohl snížit náhradník Ikaunieks, ale zblízka Valeše nepřekonal. Tři minuty před koncem navíc dokonal jabloneckou porážku Jánoš. Střelu letní posily z Ostravy tečoval mimo Hanušův dosah znovu Martinec.

Bohemians v nejvyšší soutěži porazili Jablonec po pěti zápasech a na hřišti Severočechů zvítězili poprvé od května 2014.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 0:3 (0:1)

Branky: 37. Petrák, 70. Květ, 87. Jánoš. Rozhodčí: Černý - Podaný, Pečenka - Batík (video). ŽK: Štěpánek, Jovovič - Puškáč. Diváci: 3051.

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Heidenreich, Polidar - Považanec - Pleštil (46. Šulc), Kratochvíl, Houska (78. Kubista), Jovovič (70. Černák) - Sejk (69. Ikaunieks). Trenér: Horejš.

Bohemians 1905: Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Petrák (71. Jánoš), Kovařík (71. Nový) - Květ (82. Mužík), Hronek (89. Bartek) - Puškáč (82. Koubek). Trenér: Veselý.

David Horejš (trenér Jablonce): "Konečný výsledek asi koresponduje i s naší hrou. Jsem hlavně zklamaný, jak nervózně jsme do zápasu vstoupili. Snažil jsem se kluky od té nervozity ochránit, ale na některých z nich to bylo strašně vidět. Nová sezona, první zápas, ale přece nehraju fotbal pod strachem. Byly tam i věci, které by na ligové úrovni neměly být vidět. Když už jsme se dostali do finální fáze, byli jsme tam strašně nervózní. Bohemce strašně pomohl vedoucí gól. Druhý poločas jsme se zvedli a hráli dobře. Jenže přišel druhý gól a fatální chyba, tam se zápas asi zlomil. Dva góly jsme si dali polovlastní a jeden po takové chybě. Proto nemůžeme myslet na lepší výsledek. Dokud se chyby budou opakovat, těžko budeme bodovat. Jsem zklamaný i ze standardek, dva dny jsme se tomu věnovali, a pak to kopeme takhle."

Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Je to pro mě příjemné hodnocení. Výsledek i skóre je asi nad naše očekávání. Jeli jsme sem vyhrát, já se tím netajím, ale že to bude až takto, to by mě asi ani ve snu nenapadlo. Měli jsme slušný vstup do utkání a domácí jsme drželi na uzdě. Dvěma lacinými ztrátami jsme sice potom soupeři nabídli dvě šance a to nás trochu poznamenalo. Ale postupem času jsme se z toho dostali. Dali jsme gól a domácí jsme tím značně znejistili. Asi jsme nebyli lepší o tři branky, ale výhru bereme se vší pokorou. Musíme ji ale za týden potvrdit doma (s Ostravou)."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články