Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brno ozdobilo návrat mezi elitu remízou s favorizovaným Slováckem

Po suverénním postupu do nejvyšší soutěže nečekali fotbalisté Brna na zisk prvního bodu dlouho. V úvodním kole totiž remizovali se Slováckem 2:2. Zbrojovka dvakrát vedla po gólech Michala Ševčíka a Jakuba Přichystala, úřadující vítěz domácího poháru ale pokaždé vyrovnal prostřednictvím tref Daniela Holzera a Michala Trávníka.

Lukáš Endl z Brna v souboji s Merchasem Doskim ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Domácí nastoupili v základu s dvěma letními posilami Faltou a Granečným. Trenér Slovácka Svědík překvapil nasazením univerzála Kalabišky na hrot tříčlenného útoku.

Úvod patřil čtvrtému týmu minulé ligové sezony. Slovácko, pro které byl zápas generálkou na čtvrteční úvodní duel 3. předkola Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul, diktovalo tempo hry a dostávalo se do zakončení. Ve dvou šancí ovšem Havlík selhal.

Zbrojovka se pomalu osmělovala. Ve 13. minutě Hofmann stihl na poslední chvíli zastavit slibnou akci domácích, o sedm minut později už ale nováček slavil první gól po návratu mezi elitu. Po centru Granečného uvolnil Řezníček Ševčíka a mládežnický reprezentant prostřelil Ngyuena. V nejvyšší soutěži skóroval poprvé.

"Asi čtyřikrát jsem si křikl na Řezňu, ať mi to dá, až jsem se dočkal. Nemířil jsem, prostě jsem míč propálil mezi nohy gólmanovi," uvedl Ševčík.

Hosté se vyrovnání dočkali po půlhodině, kdy Havlíkův centr zleva vyrazil Berkovec jen před sebe a Holzer pohotově doklepl míč do sítě. Brno si však vzalo vedení ihned zpět. U brankové čáry přehrál Daníčka důrazný Řezníček a jeho měkký centr poslal do sítě Přichystal.

Zbrojovka byla favorizovanému soupeři více než vyrovnaným soupeřem a potvrzovala to i v úvodu druhého poločasu. Ve 47. minutě tvrdě vypálil Hladík a Nguyen měl s jeho střelou plné ruce práce. Domácím se dařily i brejky, jimiž eliminovali územní převahu hostů. Po jednom z nich se opět dostal do zakončení Hladík a v poslední chvíli zasáhl bránící Daníček.

Slovácko svůj tlak stupňovalo a v 71. minutě se dočkalo vyrovnání. Kalabiška našel v šestnáctce volného Trávníka, jehož střela s pomocí tyče zapadla kousek za čáru do sítě. Závěr se odehrál v režii favoritů, ale nováček už cenný bod v úvodu ligy ubránil.

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 2:2 (2:1)

Branky: 21. Ševčík, 32. Přichystal - 30. Holzer, 71. Trávník. Rozhodčí: Radina - Kubr, Leška - Berka (video). ŽK: Falta, Granečný - Daníček, Hofmann. Diváci: 8024. 

Brno: Berkovec - Hrabina, Endl, Šural, Granečný - Texl, Ševčík (68. Blecha) - Hladík (89. Divíšek), Falta (89. Jambor), Přichystal (72. Alli) - Řezníček (68. Fousek). Trenér: Dostálek.

Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Reinberk (46. Tomič), Trávník (79. Kohút), Havlík, Duskí (69. Šašinka) - Petržela (89. Brandner), Kalabiška, Holzer (79. Sinjavskij). Trenér: Svědík.

Richard Dostálek (trenér Brna): "Získali jsme bod, i když jsme dvakrát vedli, ale zklamaný z toho nejsem. Hráči zápas odbojovali a na vlastní kůži poznali, že hrají jinou soutěž než v minulé sezoně. Za nasazení a bojovnost je musím pochválit. Během utkání měla obě mužstva dost příležitostí, jak to převážit na svou stranu. Nám hodně pomohl vedoucí gól, z týmu spadla nervozita před plným hledištěm. Výborně nám při gólech pracovali středoví hráči. Trošku smůly jsme měli při inkasovaných gólech, hlavně při druhém. Musím ale zdůraznit, že jsme hráli proti výborně připravenému soupeři, který byl neskutečně silný na míči."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Bod se na začátku soutěže počítá, ale spokojen nejsem. Měli jsme si počínat líp a hlavně jinak. Vzhledem k Evropské lize v Istanbulu mi zápas moc neukázal, tam to bude úplně o něčem jiném. Dnes jsme začali dobře, nastoupili jsme se třemi momentálně nejlepšími útočníky, získávali jsme tlak, ale bohužel jsme nedali šanci Havlíkem. Inkasovali jsme po nedůslednostech v defenzivě, taková okénka si nesmíme dovolit. Měli jsme pak více ze hry, více šancí, ale museli jsme dotahovat. Na zvrat jsme neměli, nebyli jsme přesní a terén už ztrácel kvalitu. To vše vedlo k remíze, bod je pro mě málo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články