Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Slávistický bek Tijani mění dres. Nově bude hrát za mistry z Plzně

Fotbalisté Plzně dál posilují, tentokrát získali obránce Mohameda Tijaniho. Čtyřiadvacetiletý beninský reprezentant přestoupil do Viktorie z pražské Slavie a úřadujícímu ligovému mistrovi se upsal na tři roky. Tijani se stal už šestou letní novou tváří západočeského celku. "Jde o hráče s výbornými fyzickými předpoklady, který je urostlý, soubojový, a přesto s velmi kvalitní rozehrávkou, klidem a přehledem ve hře," uvedl trenér Michal Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň odstartovala přípravu bez Šulce a Hlavatého, ale s Tijanim

"Na nový tým se těším, angažmá ve Viktorii je pro mě velkou výzvou. Chtěl bych zde zažít velké zápasy a pomoci týmu do skupiny evropských pohárů," uvedl Tijani.

V obraně by měl pomoci zacelit mezeru po odchodu jiného stopera Eduarda Santose, kterému po zisku titulu vypršelo v Plzni hostování a z druholigové Karviné ho před pár dny koupila Slavia.

"Jsem rád, že se příchod Tijaniho podařilo dotáhnout. Chceme mít na všech postech velkou konkurenci a být co nejlépe nachystáni na start sezony, ve které nás již za měsíc čeká 2. předkolo Ligy mistrů," řekl generální ředitel a majitel Viktorie Adolf Šádek.

Tijani je rodákem z Pobřeží slonoviny, ale reprezentuje Benin, v jehož dresu si nedávno odbyl premiéru v zápase Poháru afrických národů. Prošel mládeží španělského Vallecana a v Česku poté působil ve Vyškově a Jihlavě, odkud přestoupil do Slavie. Následně hostoval v Liberci a v Teplicích, kde strávil jarní část uplynulé sezony. V české lize má na kontě 24 startů a jednu branku.

Plzeň před vstupem do kvalifikace Ligy mistrů přivedla už šest nových tváří, byť podle médií není v ideální finanční situaci a Šádek nadále hledá nového majitele. Vedle Tijaniho Západočeši v letní pauze získali záložníky Kristiho Qoseho a Václava Pilaře, útočníka Jana Klimenta, obránce Filipa Čiháka a brankáře Martina Jedličku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články