Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Čihák mění Pardubice za Plzeň. Vždy jsem chtěl nosit dres áčka, přiznal nadšení

Před rokem a půl Viktorii definitivně opustil, nyní se ale Filip Čihák vrací zpět. Stoper Pardubic přestupuje zpět do mateřského celku, který na něj uplatnil opci o odkupu. S úřadujícím českým mistrem podepsal dvaadvacetiletý obránce smlouvu na tři roky.

Slavící Filip Čihák
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"V Pardubicích jsem měl možnost poprvé nakouknout do první ligy a byla to pro mě ta nejlepší zkušenost. Mým snem ale vždy bylo obléknout na sebe viktoriánský dres v ostrém zápase áčka a jsem hrozně rád, že mám nyní šanci o to zabojovat," uvedl Čihák na webu plzeňského klubu.

"Filip se dokázal prosadit v první lize. Je to velmi perspektivní hráč, který nasbíral potřebné zkušenosti a nyní se vrací, aby u nás zabojoval o místo v prvním týmu," řekl generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Čihák před loňským přestupem do Pardubic ve východočeském celku od roku 2019 hostoval a pomohl mu k postupu do nejvyšší soutěže. V ní dosud nasbíral 46 zápasů, dal tři góly a zaznamenal čtyři asistence.

"Plzeňský klub uplatnil smluvní klauzuli o zpětném odkupu hráče, což byla jeho podmínka ve chvíli, kdy jsme Filipa do Pardubic kupovali," uvedl na webu Pardubic sportovní ředitel klubu Vít Zavřel. Podle něj byla tato možnost ve hře již v zimě. "Tentokrát Filip opravdu odchází. Jeho rozhodnutí chápeme. Vrací se do klubu, který ho vychoval. Navíc tam, kde trénuje jeho otec a v B-týmu nastupuje bratr Adam," dodal.

Místo Čiháka získaly Pardubice na roční hostování z Plzně stejně starého stopera Václava Míku, který má dosud na kontě dva ligové starty z loňského roku. Po zranění kolena letos na jaře nastupoval v druhé lize za Chrudim. Před odchodem do Pardubic prodloužil s Viktorií smlouvu o tři roky.

"Vašek Míka patří mezi naše talentované odchovance, bohužel jej trochu přibrzdilo zranění. Návrat na trávník ale zvládl a na jaře měl velmi slušnou výkonnost. Přeju mu, aby se dokázal prosadit v kádru ligového týmu. Budeme ho velmi pečlivě sledovat," uvedl plzeňský šéf Šádek.

Čihák je pátou letní posilou Plzně. Do týmu trenéra Michala Bílka již přišli záložníci Václav Pilař, Kristi Qose, útočník Jan Kliment a brankář Martin Jedlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články