Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Získal titul s Plzní, pokračovat ale bude u rivala. Santos je novým hráčem Slavie

V závěru nedávno skončené sezony slavil s Plzní titul na úkor sešívaných, od nového ročníku ale bude nastupovat v barvách hlavního rivala v boji o ligový triumf. Defenzivní univerzál Eduardo Santos se přesouvá z Karviné do Slavie, čtyřiadvacetiletý Brazilec se v Edenu dohodl na čtyřletém kontraktu.

Eduardo Santos ještě v plzeňském dresu v utkání proti sešívaným
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Santos v únoru zamířil z Karviné na půlroční hostování bez opce do Plzně. Ve Viktorii se postupně zabydlel v základní sestavě, od 26. kola pravidelně nastupoval a patřil k důležitým hráčům Západočechů na cestě za nečekaným ziskem titulu. Po sezoně mu v Plzni vypršelo hostování a Karviná ho po sestupu do druhé ligy neudržela.

"Jsme moc rádi, že jsme Eduarda získali. Nejen při vzájemných zápasech v dresu Karviné i Plzně na nás udělal velký dojem. Hodně si slibujeme od jeho fyzických dispozic, 196 centimetrů výšky z něj dělá výborného hlavičkáře," uvedl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Přestupům Slavie se věnoval nejnovější Fotbal fokus podcast:

"Cenná je i jeho univerzálnost v obranné fázi, může zahrát stopera i na křídlech. Je mu 24 let, nejlepší roky má ještě před sebou. Doufáme, že ve Slavii díky servisu trenérského týmu ještě výkonnostně poroste," dodal Bílek.

Santos věří, že se Slavií podobně jako s Plzní získá titul. Pražané v uplynulé sezoně překvapivě skončili v tabulce druzí. "Sen se stal skutečností. Karviné a Plzni jsem moc vděčný, posunuly mě na současnou úroveň, nikdy na ně nezapomenu. Ale teď jsem ve Slavii, chci znovu zažít ten pocit, když se stanete mistrem. Ohromně se těším na novou výzvu a atmosféru v Edenu, kterou jsem doteď zažíval jen jako soupeř," prohlásil Santos.

Brazilský univerzál nastupoval v Plzni v závěru sezony jako stoper, hrát však může i na pravém a levém kraji obrany. Santos v české lize působí od jarní části sezony 2019/2020, v nejvyšší soutěži má na kontě 67 zápasů a tři branky.

Brazilec se stal třetí letní posilou Slavie. Před ním Pražané získali pravého beka či záložníka Davida Douděru a útočníka Václava Jurečku. Tým z Edenu naopak opustili zadáci Alexander Bah s Ondřejem Kúdelou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články