Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň získala náhradu za Beauguela, z Polska přichází exreprezentant Kliment

Nástupcem ostrostřelce Jeana-Davida Beauguela se v Plzni stal Jan Kliment, který naposledy působil ve Wisle Krakov. Pětinásobný český reprezentant podepsal s Viktorií dvouletou smlouvu a stal se čtvrtou letní posilou mistrovského klubu.

Jan Kliment v dresu Wisly Krakov
zdroj: ZUMA autor: P.Dziurman

"Přichází k nám velmi zkušený hráč, který by se měl bez problémů adaptovat na nové prostředí a být pro nás okamžitou posilou. Od útočníka se samozřejmě očekávají góly, Honzovi tedy přeji, aby jich v našem dresu nastřílel co nejvíce a přispěl k úspěchům celého týmu," prohlásil generální manažer klubu Adolf Šádek.

Novou posilu si chválí i trenér Michal Bílek. "Jde o silného hráče s dobrým krytím míče, kvalitním pohybem po hřišti a čichem na góly. Jsme rádi, že se vše podařilo dotáhnout a můžeme Honzu přivítat v našem týmu," uvedl někdejší kouč pražské Sparty nebo české reprezentace.

Osmadvacetiletý Kliment v minulosti nastupoval za rodnou Jihlavu, Stuttgart, Bröndby Kodaň, Slovácko a v uplynulé sezoně za Wislu, v jejímž dresu vstřelil ve 25 soutěžních zápasech čtyři branky. Krakovský celek však po 28 letech opustil nejvyšší polskou soutěž.

Naopak s Plzní, která v květnu získala titul po čtyřech letech, čeká Klimenta druhé předkolo Ligy mistrů. "Jsem strašně rád, že můžu přijít do takhle velkého klubu. Zázemí na mě dýchá pozitivními pocity. Mám radost, že vše vyšlo, protože Plzeň pro mě byla úplně nejlepší variantou. Láká mě vidina evropských pohárů a těším se, že o ně společně zabojujeme," řekl Kliment.

V minulých týdnech přivedla Viktoria také Václava Pilaře, Kristiho Qoseho a Martina Jedličku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články