Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slávisté: Změny ve vedení klubu nás nijak nerozhodily

Praha - Fotbalisté pražské Slavie odmítli, že by pondělní rezignace předsedy představenstva klubu a menšinového vlastníka Jiřího Šimáněho a následné změny ve vedení i akcionářské struktuře nějak ovlivnily jejich dnešní výkon v ligovém duelu s Jabloncem. Oba majitelé, Šimáně i zástupce čínského většinového vlastníka CEFC Jaroslav Tvrdík, byli před utkáním v kabině a hráčům řekli, že se nic nemění. 

"Možná nás to spíš víc semklo. Všechno funguje, jak má," řekl novinářům po remíze 0:0 obránce Michal Frydrych. "Oba pánové majitelé nás byli podpořit v kabině před zápasem. Myslím, že co se řekne v kabině, tam má zůstat, ale byla to pozitivní slova, která nás povzbudila. Určitě se to na nás nijak neprojevuje," doplnil.

Ani slovenský záložník Jaroslav Mihalík necítil kvůli uplynulým událostem nějaký zvýšený tlak. "Přišli za námi majitelé a řekli nám, jak všechno bude. Cíle se nemění. Trenér řekl, že se máme soustředit sami na sebe. Naši hru to neovlivnilo," prohlásil Mihalík.

Menšinový vlastník Šimáně v pondělí rezignoval na post šéfa klubu kvůli odlišnému pohledu na řízení klubu. Následně se předsedou představenstva stal Tvrdík, který zastupuje čínskou společnost CEFC. Firma zároveň navýší svůj podíl ve Slavii na nejméně 67 procent, zatímco Šimáněho podíl se zmenší na 33 procent.

Spekulovalo se, že oba majitelé měli odlišný pohled na pozici trenéra Dušana Uhrina mladšího. Šimáně ale poté popřel, že by u něj kouč ztratil důvěru. "Určitě vám to nepřidá. Já jsem tu tři čtvrtě roku a dlouho jsem něco takového nezažil. Od insolvence přes to, že možná můžete hrát poháry, až po dvojnásobnou výměnu majitele. Určitě to na hráče působí, ale my jsme udělali vše pro to, aby to na ně nemělo vliv," řekl Uhrin.

To, že v kauze figurovalo jeho jméno, se snažil neřešit. "Ve fotbale je vše možné. Spíš jsem se tím nezabýval. Novináři napíšou kde co. Když se o tom něco píše, je na tom možná něco pravda, ale pořád se o tom jen píše," podotkl Uhrin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články