Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slavia si po týdenním převratu ve vedení neporadila doma s Jabloncem

Praha - Po rozsáhlých změnách, které se během týdne udály ve vedení klubu, si Slavia nedokázala na domácím hřišti poradit s Jabloncem a pouze remizovala 0:0. Sešívaní tak na jaře poprvé nevyhráli doma a na čtvrtý Liberec a jisté pohárové příčky ztrácejí už pět bodů. Jablonec naopak po čtyřech prohrách poprvé bodoval venku.

Utkání Jablonec - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Bretislav Fiala

Oběma týmům chybělo ze zdravotních důvodů několik hráčů. Slavii scházel nejlepší střelec Škoda či obránci Latka s Mikulou, Jablonci se rozpadla stoperská dvojice a ve středu obrany musel zaskočit Rossi.

Domácí začali aktivněji, ale na velkou šanci se v Edenu dlouho čekalo. Oba celky hrozily spíš střelami zdálky. Ve 27. minutě napřáhl za vápnem dnes pravý bek Frydrych a Bárta jeho nepříjemnou ránu s potížemi vyrazil.

Po nudné pasáži přinesla další vzrušení až závěrečná pětiminutovka první půle. Nejprve z dobré pozice přestřelil nejaktivnější jablonecký hráč Mihálik. Prakticky z protiakce byla blízko k vedení Slavia. Bořil udržel míč na hrací ploše, protlačil se až do vápna a napálil bližší tyč. Těsně před přestávkou pak napřáhl hostující Karavajev, ale brankář Pavlenka přesně mířený pokus vytáhl zpod břevna.

Slávisté začali druhou půli náporem, ale postrádali důraz ve finální fázi. V 63. minutě se zdálky opřel do míče Hušbauer a jablonecký gólman Bárta povedenou střelu vytáhl jen s vypětím všech sil.

Dvacet minut před koncem poslal domácí kouč Uhrin na trávník čerstvého Keniju a tlak Pražanů sílil. Nový hráč na hřišti vysunul v 79. minutě kolmicí do úniku Mešanoviče, ale ten Bártu nepropálil.

Slávisté "přikovali" soupeře před branku a další dvě gólové šance měl během minuty Mihalík. Slovenský záložník nejprve trefil hostujícího brankáře a poté ve skluzu u zadní tyče zamířil do brankové konstrukce. Stejně jako na podzim se tak oba celky rozešly smírně 0:0 a Slavia neporazila Jabonec už pošesté za sebou. 

Slavia Praha - FK Jablonec 0:0

Rozhodčí: Jílek - Urban, Kubr. Bez karet. Diváci: 8085.

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Souček - Zmrhal, Hušbauer, Barák (70. Kenija), Mihalík - Mešanovič (87. Železník). Trenér: Uhrin ml.
Jablonec: Bárta - Karavajev, Rossi, Kysela, Hybš - Hübschman - Trávník (76. Hanousek), Greguš, Kubista (21. Pospíšil), Mihálik - Tecl (87. Doležal). Trenér: Frťala. 

Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "Nejsem spokojený, protože jsme remizovali. Měli jsme řadu obrovských příležitostí, kdy jsme měli skórovat. První půli jsme drželi míč, ale nebyli jsme tak aktivní vepředu, druhou půli jsme začali být nebezpečnější. Musím pochválit hráče, vydali ze sebe maximum. Hráli jsme proti výbornému soupeři a od 60. minuty jsme mu nedali sebemenší šanci, aby nás ohrozil. Takhle bych si to kombinačně představoval, jen jinak výsledkově. Neměli jsme tolik štěstí, abychom tu branku dali, dali jsme několik tyčí. Zase v jiných utkáních jako na Dukle jsme měli štěstí. Jsme na dobré cestě, máme mladé mužstvo, ale musíme se zlepšit v koncovce. Sice ztrácíme, ale klíčové to určitě dneska není. Kdyby to bylo dvě nebo tři kola před koncem, už bych řekl, že to je špatně. Začali jsme tady něco tvořit, nejde to, abychom mávli kouzelným proutkem a mysleli si, že vše jde samo. Když jsme zdraví, je to dobré. Nicméně celou dobu nás provází nějaká epidemie chřipky, virózy, horeček. K tomuhle dni je nemocných pět lidí."
Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Před zápasem nás potkala dvě zranění a vypadl nám ze sestavy Masopust. Možná soupeř byl překvapený, na jakých postech někteří hráči nastoupili. Jsem rád, že své úkoly zvládli. I když domácí tým měl převahu a vypracoval si několik závarů, které hrozily brankou, tak konečně štěstí stálo na naší straně. Od té 82. minuty si člověk přesně vybavoval ty závěry zápasů od Liberce až po Boleslav, které nás předtím potkaly. V závěru jsme mohli soupeře okrást i o tři body, ale my si ceníme i jednoho bodu. Bohužel smutným momentem je, že Vojta Kubista má zlomená dvě žebra. Nějak nás to tenhle týden až moc zasáhlo. Jsem rád, že mladý Ondra Mihálik v tomhle utkání obstál a ukázal své kvality. Ale celý tým pracoval tak, jak jsme si řekli v přípravě." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články