Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň udolala Zlín i díky spornému gólu, Sparta otočila s Příbramí

Praha - Plzeň vydřela důležité tři body ve Zlíně, utkání ale poznamenaly kontroverzní výroky sudího Patáka, který neodpískal ruku při gólu Petržely a následně za protesty vyloučil zlínského Matejova. Slavia po převratu ve vedení klubu, které se uskutečnilo v uplynulém týdnu, jen remizovala doma s Jabloncem. Toho využil Liberec, který má díky vítězství už pětibodový náskok na páté místo a dotáhl se také na třetí Boleslav, která rovněž uhrála jen bod doma s Duklou.

Radující se fotbalisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Sparta Praha - Příbram 2:1

Minela gólmana hned v úvodu zápasu, dlouhé dobývání a množství zahozených tutovek. Už se zdálo, že Sparta vůbec nebude mít doma proti Příbrami svůj den a ztratí důležité body a i reálnou šanci v boji o titul. Jenže v 66. minutě přece jen srovnal Dočkal a Lafata po sérii spálených stoprocentních šancí Spartě čtyři minuty před koncem vybojoval tři body. Letenští jsou tak nadále devět bodů za Plzní a mají zápas k dobru.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/330062-sparta-v-zaveru-vydrela-vyhru-nad-pribrami-a-neztratila-kontakt-s-plzni/)

Zlín - Viktoria Plzeň 1:2

Plzeň si zajistila povinné, ale cenné tři body z těžké zlínské půdy, kde vyhrála 2:1. Vítězství Plzeň vydřela až v druhé půli a musela otáčet skóre, když v prvním poločase skóroval Poznar. Zlín mohl vést dokonce o dva góly, ale samostatný únik Poznara zastavil nesprávně sudí Paták kvůli domnělému ofsajdu. Plzeň pak v poslední půlhodině vstřelila dvě branky. Nejdříve se trefil Petržela, který si před vstřeleným gólem zpracoval míč rukou, a po protestech byl vyloučen domácí Matejov, na 2:1 skóroval Vaněk po chybě brankáře Dostála.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/330029-plzen-vydrela-dulezitou-vyhru-ve-zline-i-diky-kontroverznim-vyrokum-sudich/)

Slavia Praha - Jablonec 0:0

Po rozsáhlých změnách, které se během týdne udály ve vedení klubu, si Slavia nedokázala na domácím hřišti poradit s Jabloncem a pouze remizovala 0:0. Sešívaní tak na jaře poprvé nevyhráli doma a na čtvrtý Liberec a jisté pohárové příčky ztrácejí už pět bodů. Jablonec naopak po čtyřech prohrách poprvé bodoval venku.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/330013-slavia-si-po-tydennim-prevratu-ve-vedeni-neporadila-doma-s-jabloncem)

Baník Ostrava - Slovácko 2:1

Překvapivou výhru 2:1 nad silným Slováckem si připsal Baník a zajistil si alespoň to, aby měl na konci sezony dvojciferný počet bodů. Tým z Uherského Hradiště se naopak bodově nedotáhl na šesté Brno. O vítězství ostravského celku rozhodly dvě branky Romana Hrubého. Na druhou trefu mladého záložníka sice o tři minuty odpověděl Hofmann, Baník si ale třetí výhru v sezoně již pohlídal. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/330012-banik-si-necekane-poradil-se-slovackem)

Je nám líto, video expirovalo.
Heča: Oproti Spartě to byl velký rozdíl, hráli jsme hrozně

Liberec - Sigma Olomouc 2:1

Povinné tři body vybojoval Liberec po domácí výhře nad sestupem ohroženou Olomoucí. Slovan zvítězil 2:1, cestu k výhře však neměl jednoduchou. Přestože se ve druhé minutě prosadil Luckassen a Liberec dlouho vedl 1:0, v 69. minutě srovnala Sigma zásluhou Ševčíka, a o vítězství favorita rozhodl až třináct minut před koncem Folprecht. Slovan tak zůstává čtvrtý a jeho náskok na pátou Slavii už je pětibodový. Naopak Olomouci se záchrana vzdaluje.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/330015-liberec-si-poradil-s-olomouci-a-pojistil-si-ctvrte-misto-a-evropske-pohary)

Je nám líto, video expirovalo.
Ordoš: Chtěli jsme z Liberce body, ale začali jsme katastrofálně

Zbrojovka Brno - Bohemians 1905 2:1

Poprvé po šesti letech vyhrála Zbrojovka tři utkání v řadě. Ve 24. kole otočila atraktivní duel s Bohemians a zajistila výhru 2:1. Po trefě Čížka z úvodu zápasu srovnal Švec vlastním gólem a čtvrt hodiny před koncem utkání se postaral o vítězství Brna Michal Škoda. Bohemians tak zůstávají jedenáctí, ale neudělali další důležitý krok k záchraně.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/329979-zbrojovka-zvladla-i-pohledny-duel-s-bohemians-a-vyhrala-potreti-v-rade)

Jihlava - Teplice 2:1

Důležitý krok k záchraně učinila Jihlava, která si na domácím hřišti poradila 2:1 s Teplicemi a od sestupových příček ji nyní dělí už šest bodů. K vítězství Vysočina nakročila v poslední čtvrthodině prvního poločasu, kdy se trefili Kučera a Vaculík z penalty. Krátce po změně stran sice snížil Vachoušek, ale Teplice už vyrovnat nedokázaly. Oba týmy tak šest kol před koncem mají 26 bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/330011-jihlava-pretlacila-teplice-a-udelala-velky-krok-k-zachrane)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články