Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Slavia vyhlíží proti Pardubicím odplatu, Sparta při Vrbově domácí premiéře hostí Karvinou

Lídr tabulky Slavia přivítá v 19. kole v generálce před duelem Evropské ligy s Leicesterem pardubického nováčka. Obhájce titulu jako jediný v sezoně nejvyšší soutěže ještě neprohrál, Východočeši jsou ale jedním ze tří týmů, které dokázaly připravit červenobílé o body. Druhá Sparta po vítězné premiéře trenéra Pavla Vrby v Olomouci hostí Karvinou a třetí Jablonec nastoupí na hřišti Ostravy. Plzeň se představí v Mladé Boleslavi.

Utkání Pardubice - Slavia
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Slavia vede tabulku o 10 bodů a v nejvyšší soutěži neprohrála 30 utkání za sebou. V minulém kole ale Pražané po sérii osmi ligových výher nečekaně remizovali v Příbrami 3:3.

Aktuálně sedmé Pardubice jsou jedním ze tří týmů, které dokázaly Slavii sebrat v této sezoně nejvyšší soutěže body. Na podzim s mistrem uhrály remízu 1:1.

"Pardubice jsou velké oživení ligy. Na podzim nás obraly o body, v tom zápase hrály velice dobře a pak to potvrdily. Do horní poloviny tabulky patří právem. Musíme podat podobný výkon jako s Jabloncem a Olomoucí a ve všech domácích zápasech," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Sport
zdroj: ČT4

Sparta minule po obratu z 0:2 vyhrála v Olomouci 3:2 a naplno bodovala ve třetím z posledních čtyř kol.

Nového kouče Pražanů Vrbu nyní čeká domácí premiéra proti Karviné, kterou Letenští v lize třikrát po sobě porazili a vstřelili přitom 13 branek.

"Hráči v Olomouci ukázali obrovskou morálku. Byly tam věci, které se mi líbily. V defenzivě jsme ale měli okénka, která jsme hráčům ukázali a rozebrali si je. Doufám, že už s Karvinou to bude lepší," uvedl Vrba.

Sport
zdroj: ČT4

Jablonec v minulém kole nehrál se Slováckem kvůli nezpůsobilému terénu. Severočeši v neděli nastoupí v Ostravě, s níž v lize bodovali šestkrát po sobě. Baník zvítězil v jediném z posledních šesti kol.

"V Ostravě asi vnitřně nejsou spokojeni, vzhledem k hráčské kvalitě si určitě představovali, že budou výš. Doma je Ostrava vždy nepříjemná. Jejich handicap je trochu to, že nemají diváky, kulisa jim chybí. Mají ale kvalitní kádr, nakoupili hodně hráčů. Mají to dobře promíchané s mladými, ale spíš více sázejí na zkušenost," uvedl jablonecký trenér Petr Rada.

Sport
zdroj: ČT4

Plzeň v minulém kole podlehla Liberci 0:2 a po třech zápasech poprvé v jarní části sezony prohrála.

V týdnu Západočeši v domácím poháru rozdrtili třetiligové Přepeře 7:0 a střeleckou formu si chtějí přenést i do duelu v Mladé Boleslavi, které patří první sestupová příčka.

Šestnáctá Mladá Boleslav nezvítězila devět kol po sobě a trenér Karel Jarolím po návratu na její lavičku stále čeká na první výhru v lize.

Středočeši se musejí obejít bez kapitána Marka Matějovského, který se vzdal možnosti odvolat se a kvůli surovému faulu nesmí hrát tři soutěžní utkání, stejně jako plzeňský Filip Kaša.

"Boleslav je tým vedený ambiciózním trenérem. V posledních zápasech nebyli horší, čeká nás nepříjemný soupeř. Budeme se chtít prosadit vlastní hrou, střílet góly tak, jako se nám to dařilo v poháru. Budeme na to chtít navázat a zvítězit," řekl asistent plzeňského trenéra Marek Bakoš.

Pátý Liberec přivítá šesté České Budějovice, které mají stejně bodů, odehrály ale o utkání více. Slovan neprohrál 14 vzájemných ligových zápasů za sebou a poslední čtyři vyhrál.

Dvanáctí Bohemians 1905 doma vyzvou devátou Olomouc, s osmi nerozhodnými výsledky remízového "krále" ligy. Kapitán "Klokanů" Josef Jindřišek oslaví v den utkání 40. narozeniny.

V záchranářském souboji čeká poslední Opavu předposlední Příbram a patnácté Brno se utká se třináctým Zlínem. "Ševci" poslední dvě kola nehráli, jelikož byli kvůli nákaze koronavirem v týmu v karanténě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články